• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Tykvový kompot

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tykvový kompot
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks tykev
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks skořice
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne slijeme vodu, zalijeme čistou vodou, kterou odměřujeme.
2
Na 1 l vody přidáme k tykvi na kolečka nakrájený citron, 1 celou skořici, kterou polámeme, 5 hřebíčků a 1 vanilkový lusk. K tomu přidáme 500 g cukru. Vaříme, dokud tykev není sklovitá.
3
Tykev vybereme, naložíme do sklenic (i s citronem a kořením). Nálev necháme ještě 10 minut povařit a zalijeme tykev. Ihned uzavřeme, dáme do deky (dobře zabalit) a necháme do úplného vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

Angreštový kompot

Angreštový kompot

Hruškový kompot

Hruškový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:52

    ďakujem.

  • Kamila B.
    Kamila B. | 17. 10. 2012 08:04

    Dýňový kompot změněn na tykvový a předělán dle vašeho popisu.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:30

    Za to, že recept je napísaný chbne, nenesiem vinu. Ak by ste kompót uvarili, tak nie je sladkokyslý, hnus najväčšieho kalibru je vaše kecanie bez toho, aby ste kompót ochutnali.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:26

    PROSÍM POZOR !!! Recept je tu s chybami, upozorním na potrebu opravy, nie je to moja chyba, recept bol pôvodne v poriadku. Recept má byť takto : Tekvicu narežeme na kocky, zalejeme vodou, do ktorej pridáme 2 lyžice octu ( tekvicu dávam do 5 l hrnca ). Necháme cez noc stáť a ráno zopakujeme. Poobede zlejeme vodu, zalejeme čistou vodou, ktorú odmeriame. Na 1 l vody pridáme k tekvici 1 na kolieska narezaný citrón, 1 celú škoricu, ktorú polámeme, 5 klinčekov a 1 vanilkový lusk. K tomu pridáme 500 g cukru. Varíme, kým rekvica nie je uvarená do sklovita. Tekvicu vyberieme, naložíme do fliaš ( aj s citrónom a koreninami ) . Nálev necháme ešte 10 minút prevrieť a zalejeme tekvicu. Ihneď uzavrieme, dáme do deky ( dobre zabaliť ) a necháme do úplného vychladnutia. POZOR ! Kompót je z tekvice - TYKVE , nie z dyne.

  • J.Tereza | 16. 10. 2012 19:19

    Tým, že dáte horúci kompót do deky, sterilizujete ho. Vydrží toľko, koľko chcete, aj 2-3 roky. Je uzavretý. Len musíte nechať v deke úplne vychladnúť, aj 2 dni v lete.

  • Zdenkokuk | 16. 10. 2012 17:43

    supr

  • Katka | 12. 10. 2012 17:06

    Zřejmě zavařování vůbec nerozumíte, dejte se raději na plavání.

  • Lucka | 18. 9. 2012 11:11

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, pokud chci aby mi kompot vydržel přes zimu, musí se ještě potom zavařovat? Díky :)

  • Market | 20. 1. 2012 15:35

    Octu se tam dává jenom troška, základ je voda ;-) a chutná to skvěle! Mohu jen doporučit :-)

  • jária | 24. 11. 2011 23:50

    Proboha proč ten ocet - pak z toho je sladkokyslý kompot připomínající okurky - fuj - hnus největšího kalibru!!!

  • Renata | 1. 10. 2011 19:39

    Já přidávám ještě ke koření hvězdičku badyánu a je to superr :-)

  • Kristýna N. | 17. 8. 2011 17:54

    Tak jsem v tom našem zapadákově nesehnala ani ten pravý vanilkový cukr. Nakonec jsem to teda úplně vynechala. Zkusila jsem ochutnat při vaření a chutnalo mi to taky. Takže zatím spokojenost, děkuji moc za recept :-)

  • Kristýna N. | 16. 8. 2011 07:58

    Dneska chci tenhle recept vyzkoušet, ale nemám ten vanilkový lusk a asi ho v našem malém městě ani neseženu. Bude velká chyba dát tam vanilkový cukr s pravou vanilkou od dr. Oetkera? Jde mi o to, aby to bylo jedlé. Vím, nebude to stejné, ale co se dá dělat :'(

  • Blažena | 4. 11. 2010 12:40

    super receptík, zavařovala jsem poprvé a řekla bych že na jedničku!! super rychlé a chutné, díky za inspiraci!!! :-) :-) :-)

  • Adriana Gyuriová | 22. 8. 2006 18:26

    Ďakujem za recept. Skúsila som aj s korením, aj s ananásovým džúsom. V obidvoch prípadoch s úspechom.

  • Jana Tichá | 6. 9. 2005 12:29

    Nebo místo koření dáváme pár kapek ananasové tresti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Zdravě i chutně Ovoce Svačina Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hřebíček Ocet Skořice Tykev Vanilkový lusk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
23
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky se slaninou a tymiánem
Tyčinky z ořechů
Tyčinky z ořechů
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tyčky k čaji M.D. Rettigové
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové hovězí se zeleninou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou
Tymiánové plátky se žampiony
Tymiánové plátky se žampiony
  • Recepty.cz
  • Tykvový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact