Mouku, tvaroh, vanilkový cukr, vejce a prášek do pečiva smícháme, přidáme rum. Těsto nabíráme lžící a pomalu smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Při smažení to dost nabude.
2
Po usmažení odsajeme tuk papírovým ubrouskem a obalujeme v moučkovém cukru. Je to velmi rychlá mňamka a děti ji milují.
Nejlepší jsou opravdu teplé(vlažné),druhý den jsou už gumovější a cukr se na nich roztéká.Nabíral jsem lžičkou a šlo to raz-dva!Posílám 1 a foto,na kterém jsou ,,koblížky,, z jedné dávky(asi bez 10-ti kousků:-)-nešlo odolat ).Jiří
Anonym
|24. 4. 2006 10:14
Mńam, jako rychlovka, když honí mlsná, je to prima!
Tereza Jarčušková
|14. 2. 2006 06:36
Robíme niečo podobné, ale namiesto múky dávame krupičku, tvarujeme guľky, ktoré vyvaríme vo vode, ocedené polejeme maslom a posypeme kakaom so škoricou a práš. cukrom.
Alisia Z.
|13. 2. 2006 19:51
Tomuhle receptu, který dělám už řadu let říkáme doma bílé myšky a přidávám do těsta ještě rozinky
Pavlína Svitáková
|12. 1. 2006 07:49
Tento recept je náš oblíbený,velice rychlý a chutný.Jen nedávám vanilkový cukr,přidám navíc 2 lžíce rumu a 4 lžíce rozinek.Říkáme tomu smažené myši.
Anonym
|30. 12. 2005 12:25
Mńam, mńam.....
Jana z VM
|7. 3. 2005 12:18
Díky za odpověď, tak to už je opravdu lahůdka se šlehačkou a čokládou!! Asi to nechám, až bude rodina pohromadě večer a nebudu to dělat dopředu k obědu na druhý den.)
Lidka Kábrtová
|7. 3. 2005 12:16
Nejlepší jsou skutečně teplé, ideální budou jako víkendová snídaně. Pokud chcete, aby něco zbylo, doporučuju dělat aspoň z dávky a půl. (Recept je můj, bohužel jsem sklerotik a zapomínám odklikávat kolonku pro zobrazení kontaktu)
as
|7. 3. 2005 10:53
Paní Jano!! Tento recept jsem viděla v prima vařečce a hned jsem ho vyzkoušela. Nejen, že je to velice rychlá večeře, ale je to moc dobré. V receptu tehdy stálo, že se má jíst teplé.Studené zůstanou měkké, ale jak se smaží v oleji, přece jen ta chuť je horší. Pokud máte mikrovlnku, tak se vůbec nemusíte bát je udělat dopředu. Ale můžu říci, že u nás nestihnou vychladnout. Jen malá poznámka: usmažit menší kousky, obalit v cukru buď s vanilkou nebo skořicovým cukrem a na talíři postříkat šlehačkou a polít čokoládovým topingem.
Jana z VM
|7. 3. 2005 09:32
Dají se tyto smaženky uchovat do druhého dne k obědu?? Nejsou potom už moc tuhé?! Díky za odpověď.