Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme z něj dřeň. Oloupanou rebarboru a polovinu jahod nakrájíme na kostičky, zbylé jahody rozmělníme. Rebarboru, 200 ml jablečné šťávy, cukr a vanilkový lusk povaříme. Poté lusk vyjmeme, ve zbylé jablečné šťávě rozpustíme škrob, vlijeme do směsi a necháme přejít varem. Ochutíme citronem a přidáme pyré a jahody. Z tvarohu, mouky, vejce a vanilkové dřeně zpracujeme těsto. Necháme 2 minuty odpočinout. Vytvarujeme 8 knedlíků a ve vroucí osolené vodě je vaříme 10-12 minut. Na másle osmahneme dozlatova strouhanku a knedlíky v ní obalíme.
Nebylo to úplně špatné, omáčka zajímavá, knedlíky nijaké (škoda vanilky), my jsme to narozdíl od Vercas zase měly hrozně kyselé, museli jsme doslazovat
Jo a ty knedlíky teda vůbec nevypadají jako na obrázku, jsou úplně bílé.
Vercas1
|19. 5. 2011 20:19
Příště bych určitě odebrala cukru, bylo to hrozně sladké, knedlíky se z lepivého těsta tvarovaly celkem špatně, ale jinak dobré :-)