• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová bábovky s kousky čokolády

autor: Rommi
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová bábovky s kousky čokolády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 350
      g moučkový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks čokoláda
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme cukr se žloutky, přisypeme mouku, přidáme heru a uhněteme těsto. Přidáme tvarohy, citr. šťávu. Poté vmícháme na kousky nakrájenou (nalámanou) čokoládu a nakonec sníh z bílků. Pečeme na 180 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

Sušenky s kousky čokolády

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • šárka | 13. 4. 2011 19:41

    do zlatova, nebo se píchne špejlí a když na ní zůstane těsto ještě neni..každému peče trouba jinak...je to jako se všemi recepty..někdo má rád zlatou někdo připečenější...jasné..ne?

  • jana | 13. 4. 2011 19:39

    Udělala jsem dle receptu (krom cukru) a přidala jsem na kostičky nakrájený banán a je to neodolatelné <:-)

  • Petra | 26. 1. 2011 12:05

    Také bych to ráda věděla, jestli do ní mám normálně píchnout špejlí nebo to poznat prostě podle povrchu? :-\

  • Michelle | 11. 1. 2011 20:44

    Můžu se prosím zeptat, jak dlouho asi tak mám bábovku péct? Děkuji

  • Lenka Tatarková | 16. 9. 2010 17:26

    Výborná bábovka, skvělá chuť, je krásně vláčná, lepší už jsem dlouho neměla.

  • Romana Vávrová | 5. 1. 2009 19:02

    Já si to představit dokážu, protože to tak dělám vždy....

  • Jana Řezníčková | 5. 1. 2009 09:55

    I přes ujištění těch, co tento recept vyzkoušeli, že postup je naprosto správný a že to tak, jak je to napsané jde, nebudu pokoušet osud a udělám tvarohovou bábovku tak, jak jsem zvyklá, tzn. mouku dám až nakonec - postupně ji opatrně zamíchám střídavě se sněhem do hotového krémového základu. Omlouvám se, ale nedovedu si dost dobře představit to množství mouky "zašlehávat" do žloutků s cukrem a teprve potom přidávat heru....

  • Romana Vávrová | 4. 1. 2009 16:36

    Prosím redakci o opravu slova "bábovky" na "bábovka" v názvu.

  • Romana Vávrová | 5. 12. 2008 14:31

    Jak jsem zjistila, ten postup, který jsem zde uvedla je opravdu správný.

  • Kateřina Sojková | 1. 12. 2008 21:09

    Vynikající. O víkendu jsem jí vyzkoušela a všem moc chutnala. Máme rádi spíše "mokré bábovky" než ty dusivé...Dala sem tam velkou hořkou čokoládu a jen se rozplývala na jazyku. Dávám za 1.

  • Di - | 29. 11. 2008 18:36

    Já jsem sice Vaši bábovku nepekla, Romano, ale už jsem zkusila tu, která je na nových receptech hned vedle té Vaší - je hodně podobná, jen místo kousků čokolády se dává kakao a dělá se mramorové těsto. Popis je takový, jaký uvádíte Vy: v podstatě se udělá sladký sníh, z něj piškotové těsto a teprve potom se přidává změklé máslo a tvaroh s moukou. Já byla s tímto postupem i výsledkem moc spokojená (strávníci také). Víte, recept na tvarohovou bábovku mám již léta, ale při postupu jako u třeného těsta mi výsledek připadal takový nijaký: bábovka byla taková divně mastná a nic moc, takže jsem jí přestala dělat. Při tomto postupu ji ovšem vracím do repertoáru.

  • Romana Vávrová | 29. 11. 2008 17:47

    Omlouvám se, jsem začínající kuchař a ten postup jsem asi nenapsala dobře. Tento recept mám od jednoho profikuchaře, který v ČR vaří pro zahraniční celebrity a ten postup mi nadiktoval narychlo, tak jsem ho možná zapsala špatně. Každopádně, já ingredience přidávám v takovém pořadí jaký jsem zde uvedla a vždy se povede.

  • František Koudelka | 25. 11. 2008 19:53

    Já osobně šlehám najednou cukr, změklý tuk a žloutky, potom přidávám postupně mouku a případné další ingredience.

  • martina maškova | 25. 11. 2008 12:50

    Tento postup je docela neštastný,upekla jsem babovku podle sebe a povedla se a je moc dobrá a toho cukru trochu míň

  • František Pazdera | 24. 11. 2008 20:58

    o víkendu vyzkoušeno, docela chutné, jen je bábovka příliš sladká, následovníci uberte cukr.

  • Jana Řezníčková | 24. 11. 2008 15:56

    Ptám se možná hloupě, ale jak to vypadá, když se utře cukr se žloutky a hned se přisype mouka? Ta se dává přece až skoro nakonec střídavě se sněhem. Nejčastější postup je našlehat tuk s cukrem a postupně zašlehávat žloutky, potom tento "krém" smíchat s moukou a sněhem a kousky čokolády - jak je v receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hera Měkký tvaroh Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Medovník V.

Medovník V.

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Věnečky

Věnečky

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá omáčka na špagety
Jednoduchá omáčka na…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
23
Znojemské okurky
Znojemské okurky
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
AHA.cz Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Itálie po aféře se Saganem: Burešová utekla z domu

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Marešova exmanželka Monika ukázala následky děsivého úrazu: Čtyři operace a boj o chůzi!

Marešova exmanželka Monika ukázala následky děsivého úrazu: Čtyři operace a boj o chůzi!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

Horoskop na další týden: Koho čekají hektické časy a komu se podaří vyřešit zapeklitý problém?

  • Recepty.cz
  • Tvarohová bábovky s kousky čokolády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact