• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
Napište svůj komentář k receptu

Tuniská omáčka Shakshouka

autor: MíšaF
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tuniská omáčka Shakshouka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 3
      ks rajčata
    • pálivá paprika
    • 0,50
      lžíce harisa Nebo lžička mletých chilli papriček
    • 0,50
      kostka masox 0,25 - 0,5
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku, nakrájíme na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harrisu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme vejce po jednom a POZOR - nemícháme!
2
Na každý talíř nalejeme omáčku a 1 vajíčko, jako příloha je vhodná čerstvá bageta, nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mozzarellovo-nivová omáčka

Mozzarellovo-nivová omáčka

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Trusková | 22. 2. 2009 18:46

    Pani Michaela, budete asi prekvapená, ale nicím. Nám to chutí tak, ako to zostane (niekedy dajú rajciny viacej stavy, inokedy menej).

  • Michaela Ferjani | 22. 2. 2009 13:02

    V hotelech samozřejmě připravují "šakšuku" bez harissy (omlouvám se za hrubku- 1 "r" a 2 "s" :-) ), my v Evropě nejsme zvyklí na příliš ostrá jídla. Dá se smozřejmě dochutit všeljak-např. kurkumou, bylinkami či jiným kořením dle chuti. Co se týče konzistence, tento recept mám od své tchýně-tunisanky, připravuje "šakšuku" bez nějakého zahuštění, čili výsledný efekt je jako omáčka. Můžu se zeptat, čím zahušťujete, Antonia?

  • Antonia Trusková | 21. 2. 2009 20:50

    Shakshuka (alebo Shakshouka) - recept pripravujeme velmi podobne (s vajíckami, alebo bez), len výsledok nie je omácka, ale husté jedlo. V Tunise sme ho jedli velmi jemne ochutené, zrejme bez Harissy (1 "r" a 2 "s").

  • ladislava staffenová | 21. 2. 2009 15:51

    to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Tunisko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Harisa Masox Olivový olej Pálivá paprika Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Kaštany

Kaštany

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Ruské vejce

Ruské vejce

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

14
Bigos
Bigos
11
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
9
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku…
8
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
7
Klatovský řízek
Klatovský řízek

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Tuniská omáčka Shakshouka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact