Hledáte recept na rychlý salát, který zasytí? Zkuste tento s tuňákem a zeleninou. Výrazný chuťový akcent dodá citronová šťáva, ozdobit jej můžete například vařeným vejcem.
Do teplých uvařených těstovin rozdrobíme tuňáka (přidat olej i šťávu). Nakrájíme zeleninu, salát natrháme na kousky a ze 2-3 citronů okrájíme kůru, přepůlíme a nakrájíme na plátky.
Do vychladlých těstovin přidáme veškerou zeleninu zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme vařeným vejcem nakrájeným na čtvrtky.
3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ TĚSTOVINOVÉHO SALÁTU S TUŇÁKEM: • Scezení tuňáka. Zálivku tohoto salátu tvoří právě kombinace šťávy z tuňáka a citronové šťávy. Kdo tuňáka scedí, připraví se o základ chuti a salát bude suchý. • Rozvaření těstovin. Jako u každého těstovinového salátu, i zde je klíčové uvařit těstoviny „al dente“ (na skus). Protože do sebe ještě nasáknou šťávu z tuňáka a citronu, rozvařené těstoviny by se změnily na blátivou, nevábnou hmotu.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Ledový salát natrhejte a vmíchejte až úplně na závěr, těsně před podáváním, aby neztratil křupavost. Vejce uvařené natvrdo slouží jako ozdoba – nakrájením na úhledné čtvrtky dodáte salátu profesionální vzhled. • Těstoviny nechte vychladnout. Teprve do studeného základu přidejte čerstvou zeleninu. Tím zaručíte, že zelenina nezavadne, nepustí vodu a zůstane dokonale křupavá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jolana
|13. 8. 2015 11:49
Citron nebo limeta se vyfiletují
Mika
|22. 4. 2011 12:24
chápu správně že ten nakrájený citron patří taky do salátu :-) ? Moc si to neumím představit :-))
Michaela
|2. 4. 2007 06:15
Mňamka :o)Přítel si to nemohl vynachválit! Děkuji moc!
Kamila
|19. 6. 2006 11:06
Překvapilo mne,že se nepřidává žádné koření,ale není třeba.Tuňák a zvláště limetka dodá salátu výraznou chuť.Moc mi chutná,později zjistím,co na to rodinka.