Lahodná kombinace ryby s gratinovanou brokolicí a mandličkami nejen skvěle chutná, ale také potěší svou nutriční hodnotou – treska je bohatá na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny, zatímco brokolice dodává vlákninu a vitaminy.
Začneme tím, že brokolici rozdělíme na malé růžičky, které opláchneme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a když se vaří, přidáme do ní brokolici. Dvě minuty povaříme a poté ihned přendáme do co nejstudenější vody.
Dále připravíme bešamel - v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Přilijeme mléko a metličkou rozmícháme. Bešamel dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a mícháme, dokud se nerozpustí a nevznikne nám hladká omáčka.
Filé přendáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, na něj dáme brokolici, bešamel a nakonec posypeme
mandlovými lupínky. Zapečeme v troubě na cca 180 stupňů asi 20 minut.