• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Tradiční slezské bramborové placky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tradiční slezské bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g brambory
    • hladká mouka
    • 3
      vejce
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na upečené placky
    • zakysaná smetana
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.
2
Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).
3
Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Utopenci ze slezské klobásy

Utopenci ze slezské klobásy

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky s dýní

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeno | 13. 7. 2012 18:54

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  • Ivana Patůčková | 30. 7. 2010 16:26

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:36

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  • Anonym | 17. 10. 2008 11:35

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 12:14

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

  • Hedvika | 10. 1. 2007 10:24

    To se skládají ty placky na sebe jako dort a pak se tak krájí? Jinak musí být hodně upatlané a rozmočené.Ale tobré ano,to jo.

  • Zuzana Šindlerová | 10. 1. 2007 09:52

    Teď jsem se vrátila o 30 let zpátky, na Valašsko, kde tomuto jídlu říkali PODLESNÍKY. Tetička je potírala šlehačkou, kterou nechala mírně zkysnout, jééééé to byla mňamka.

  • Slávka Polanská | 9. 1. 2007 21:42

    Zkoušela jsem, naprostá bomba.Ta zakysaná smetana na tom nemá chybu.Smažila jsem na titanové pánvi úplně bez tuku.

  • Leňule | 3. 10. 2005 08:13

    Tak tuhle dobrůtku si určitě udělejte!!! Pokud v těstě vynecháte pepř a osolíte jen mírně, jsou výborné i pocukrované ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Máslo Pepř mletý Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

112
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
89
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
38
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
38
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Tradiční slezské bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact