Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme cukr a smetanu. Mícháme, počkáme, až poleva začne probublávat, odstavíme. Leje se teplé na dezerty, buchty, zmrzlinu, palačinky... na cokoliv vás napadne.
2
Můžeme uchovávat nějakou dobu i v lednici, před použitím ohřívám v mikrovlnce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Vackova
|26. 7. 2007 03:56
potom je taky jeste dobre i slazene kondenzovane mleko,myslim SALKO(nebo ho muzete zkaramelizovat)
Marie L.
|25. 7. 2007 20:28
To je nápad, dcera mi přivezla jarovový sirup na ochutnání a já zatím nevím co s ním.
Hana Vackova
|22. 7. 2007 21:43
Ja myslim,ze by to mozna bylo dobre taky napriklad s Javorovym sirupem,nebo s nejakym podobnym sladkym tmavym sirupem.Ten by nahradil i tu melasu v cukru.Dejte vedet jak to dopadlo az budete zkouset Marie.
Marie L.
|20. 7. 2007 14:27
Poohlédnu se ve zdravé výživě, asi nebude problém,nebo vyzkouším z bílého a ta hnědá by se mohla docílit přidáním trošky rozpustné kávy, díky.
Hana Vackova
|20. 7. 2007 01:31
tak to ja teda vazne nevim,myslela jsem ze je bezne k sehnani,ja nejsem v republice,takze nevim,nejlepsi do moucniku je jemny hnedy cukr ma vyraznou chut a aroma,hnede zabarveni je zpusobeno pritomnosti zbytkove melasy.Zkuste se jeste poptat pouzivam ho vice nez bily,je mnohem lepsi do moucniku
Jitka H.
|19. 7. 2007 22:38
Já dělám z bílého cukru a bez másla,po vychladnutí taky zhoustne,jen ten poměr nevím,dělám to od oka
Marie L.
|19. 7. 2007 14:49
To věřím, ale kde ho seženu? nebo když dám místo cukru med bude to mít barvu a výsledek bude stejný?
Hana Vackova
|16. 7. 2007 07:06
tahle poleva je vlastne original na datlovy dort
Hana Vackova
|16. 7. 2007 07:05
je dobry vazne hnedy,hlavne kvuli te barve,je to takova zlato-hneda barva
Marie L.
|10. 7. 2007 14:51
Místo hnědého cukru můžu použít běžný bílý?
Anonym
|9. 7. 2007 22:04
ted jeste pridavam panaka whisky dokonale
Hana vac.
|5. 3. 2007 20:23
ztuhne asi jako med,pred dalsim pouzitim vzdy zahrat
Nicol
|5. 3. 2007 14:25
To by mě taky zajímalo. Ale vzhledem k tomu, že je tam máslo, tak myslím, že to ztuhne.
Světlana
|5. 3. 2007 11:20
..to vypadá moc hezky...když to vychladne, je to tuhé?...ukládám...
englicka marketa
|5. 3. 2007 09:39
mňaminy mňam,ukládám a těším se až v nejbližší době použiju:o)))