• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Tmavý čokoládový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tmavý čokoládový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g hořká čokoláda (70 %), nalámané na kostky
    • 2
      lžíce olej
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • moučkový cukr na poprašení
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Hříšný čokoládový koláč

Hříšný čokoládový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Denisa | 24. 7. 2014 08:04

    Bez mouky? A to se fakt upeče?? :-S

  • LIBUŠE | 17. 2. 2014 13:42

    Dobrý den, pekla jsem tento koláč, ale nechtěl se mi dopéct. Vevnitř byl pořád málo, pekla jsem ho skoro 2hodiny. Byl pořád ávyfouklý, ale ke konci mi klesnul... Nevíte by to mohlo být? A opravdu stačí péct jen 40min při 150°C???

  • terezaS | 25. 4. 2012 15:10

    Minule jsme jsme ho jedli ještě asi 5 dní po upečení a takto uleželý byl opravdu neskutečně vynikající!

  • pajušqa | 19. 12. 2010 12:51

    ;-) je to určitě vynikající du to zkusit :!mnam:!

  • kytii | 15. 12. 2010 19:58

    já teda myslím, že to vypadá božsky :) jdu do toho

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Olej Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Opilé řezy

Opilé řezy

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
15
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
12
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát se žampiony
Tlačenkový salát se žampiony
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Toast andaluského rybáře
Toast andaluského rybáře
Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur
Toast se šunkou, cheddarem a pestem…
Toasty delikates
Toasty delikates
  • Recepty.cz
  • Tmavý čokoládový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact