Žloutek utřeme nebo ušleháme s hrstkou moučkového cukru. Ušleháme smetany, do ušlehané smetany přidáme měkké tvarohy (vaničky), nastrouháme čokolády najemno a vše smícháme s ušlehaným žloutkem.
2
Do dortové formy poklademe vrstvu piškotů, potřeme náplní, kterou jsme vytvořili, poklademe nakrájeným banánem na kolečka, znovu dáme vrstvu náplně, potom znovu vrstvu piškotů, vrstvu náplně, banány, vrstvu náplně.
3
Nakonec zasypeme hodně kakaem. Dáme alespoň na půl dne vychladit do lednice.
Taky jsem spotřebovala 4 banány pokapané citronem. Osvěžující a vynikající recept. Piškoty jsem namáčela do silné kávy s rumem.
JANA ŠKORNIKOVÁ
|15. 9. 2010 11:57
tak tenhle dort za studena je naprosto skvělý.jen jsem se bála aby mi vyšel krém.super.
recepty 73
|22. 3. 2010 11:56
Čokoládu jsem nestrouhal,jen jsem jí pokrájel na menší kousky a bylo to fajn :-).Potřeboval jsem 4 banány a piškoty ve větším balení.Jiří
Janca
|10. 8. 2007 17:37
Recept jsem zkusila.Je to vyborne...Potrebovala jsem jen vic piskotu a 4 banany,ale asi je to tim,ze jsem pouzila vetsi formu.Jinak doporucuji.
Kristýna Strnadová
|9. 8. 2007 14:09
Děkuju Vám všem! Toje jasné že budu sem psát, protože mě to baví.Nikdy jsem moc nevařila, ale sem se nějak osamostatnila, tak sem začala. Nic si z pana K. nedělám,nebojte.Jentak mě něco nerozhodí. Díky Vám a hezký den.
Pavla
|9. 8. 2007 13:33
Ne nadarmo se jmenuje Prokopiča :-)
Janca
|9. 8. 2007 08:54
Kristynko,nic nevysvetluj a pec a var dal a posilej nam recepty....O tom totiz tato stranka je.Toho si asi pan Kaja nevsimnul.Zrejme ve svem okoli nenasel zadnou obet do ktere by se mohl navazet,tak to zkousi tady....Tuto nebezpecnou kalorickou tukovou superbombu TIRAMISU urcite vyzkousim
Danka Snášelová
|8. 8. 2007 18:17
Kristýnko, nenechte se odradit a pište dál. Byla by to škoda. Tyto stránky jsou bezvadné. Přece senenecháte odradit arogancí některých lidí. Nechci se opakovat, protože obě Jany to již výstižněnapsaly. Jenom ještě něco pro pana Karla. Mé rodině je absolutně jedno jak se moučník jmenuje, jak ho dělají v Itálii nebo že ho jedl již Gagarín. Nám to chutná teď a po ČESKU.
Fleur
|8. 8. 2007 16:56
To je zase debata, to je hrozné! A ten syrový žloutek v tom vedru to je taky bomba, ať žijí bakterie
Kristýna Strnadová
|8. 8. 2007 14:37
Je mi 22let.tady nikdo neřekl že chce být světový!!! Nikdy jsem neuměla péct a dělat takovéto dobroty, vařit umím od svých patnácti let, vypomáhala jsem své invalidní mamince, ale péct mě nikdo nenaučil Tak sem se jen chtěla podělit o něco co mi taky konečně taaaak moc chutnalo. Žádná reklama. Jen mě mrzí že pan xxx se do toho tak vmísil . pokud Vám takovéto věci nechutnají, tak na ně ani neklikejte a nečtěte z čeho jsou a nedělejte je.jinak díky Jano Remková, já tyhle dobroty teda papat budu :-)
Jana koláčková
|8. 8. 2007 14:06
Pane Prokopič,myslím,že se zbytečně navážíte do paní Strnadové a Remkové ve smyslu,že chtějí být světové. Jedna tu napsala recept, který jí chutnal a druhá jí ho pochválila. Toť vše.Četla jsem mnoho receptů, které byly od různých autorů jen s menší obměnou a nenapadlo mne autory osočovat. A už vůbec ne z toho, že dělají placenou reklamu. To není pravda.
Jana Remková
|8. 8. 2007 13:41
Pane Prokopiči,nedělám nikomu reklamu,jen mám ráda nové recepty a taky jich zde mnoho mám.Nikdo vás nenutí,abyste takové kalorické bomby konzumoval.A paní Kristýno,z takových lidí si nic nedělejte,před rokem 1960 mnozí,jako já,nebyli na světě,tak co bychom si nedali kalorickou bombu?Ještě můžeme!! Jana
Eva Mlýnská
|8. 8. 2007 13:01
Souhlasím s Karlem, za každou cenu světoví. Mám ráda studené dorty, mám různé druhy krémů a dřív se používal název malakov dnes tiramisu. Když je to dobré tak na názvu zase až tak nesejde.
Kristýna Strnadová
|8. 8. 2007 12:44
Koukám že se tady rozjela nějaká tvrdá debata. No nic dala jsem svůj recept na tyto stránky poprvé a asi naposledy. Což je mi líto. Mějte se fajn. Kristýna
Karel Prokopič
|8. 8. 2007 10:51
Paní Remková, alias Kristýna Strnadová alias alias!Přiznejte barvu, prostě dělátě (nikoliv bezplatně) službu těmto stránkám.. Dvě věci:1)Pokud byste toto či něco podobného dělala v takovémhle horku, tak byste zpochybnila, proč se tam musí cpát ještě SYROVÝ žloutek. 2)Netuším, proč se těmhle podobným věcem nutně říká TIRAMISU.... Za světovost, za rekordy!Mně osobně pravé italské tiramisu vůbec nechutná (je to nakyslá a nebezpečná kalorická tuková superbomba). Jídla tohoto typu, co uvádí autorka, jsem jedl ještě v ČSR, tj. před rokem 1960.
Zdena z JM
|8. 8. 2007 06:24
Paní Jano,nemyslela jsem to nijak zle,ale podle Vašich slov:trochu jsem zápasila s tím-ušleháme smetany do ušlehané smetany,jsem chápala,že jste moučník dělala opravdu podle tohoto vloženého receptu.Váš poslední komentář tedy vše vysvětluje.Omlouvám se ,pokud se Vás můj (tak trochu ironický) komentář dotknul.
Jana Remková
|7. 8. 2007 17:09
paní Zdeňko,dělala jsem téměř totožnou obdobu tohoto moučníku,jen s ananasem předevčírem,takže mne nemusíte obdivovat.Takové recepty jsou dnes stále k mání v tomhle vedru jsou vynikající a mám zcela stejný,jen s jiným ovocem.Jana
Kristýna Strnadová
|7. 8. 2007 16:30
jo a zapomněla jsem napsat, že ty piškoty, které dáme do té dortové formy zalejebe trochou vychlazené kávy(presso). oni pak hezky ty piškotky změknou.
Kristýna Strnadová
|7. 8. 2007 16:30
jo a zapomněla jsem napsat, že ty piškoty, které dáme do té dortové formy zalejebe trochou vychlazené kávy(presso). oni pak hezky ty piškotky změknou.
Kristýna Strnadová
|7. 8. 2007 16:24
Já to taky nedokázala a hned jak jsem ho udělala, tak jsem ho musela ochutnat. ikdyž se trošku rozpadal pod rukama... :-) no jo no jani, ono to s tím psaním a skládáním se mnou není jednoduché. :-) hlavně že jste tomu porozumněla. Díky a zatím se mějteKristýna
Zdena z JM
|7. 8. 2007 13:55
Obdivuji Vás paní Remková,jak to vše stíháte.Recept byl přidán tak před 4 hodinami a vy už víte,že je moc dobrý i přesto,že se má nechat půl dne naležet.No tedy klobouk dolů.
Jana Remková
|7. 8. 2007 13:33
Vynikající!!Díky za recept,ikdyž jsem trochu zápasila s tím-ušleháme smetany do ušlehané smetany ,tak jsem to nakonec pochopilaa je to moc dobré.Dávám za 1