• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny "letem světem"
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny "letem světem"

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny "letem světem"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těstoviny (Nejlépe italských)
    • 1
      balíček krabí tyčinky (250 g)
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule Jemně nakrájená
    • 2
      ks avokádo (Měkká)
    • 1
      ks rajče Oloupané a jemně nakrájené
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • pepř mletý A trocha rozdrcených semínek koriandru (podle chuti)
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce majonéza Nebo zakysané smetany
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • 1
      špetka kari

Postup přípravy receptu

1
Italské těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Mezitím připravíme z avokád mexickou omáčku guacamole: rozřízneme je napůl, pootočíme obě půlky, čímž se vyloupne pecka z jedné poloviny, nožem opatrně napíchneme pecku, pootočíme opět a vyndáme ji z druhé poloviny plodu. Lžící vyškrábeme dužinu na hluboký talíř, ihned zakapeme citrónem (aby dužina nezhnědla) a vidličkou ji rozmačkáme na kaši (drobné kousíčky nejsou na škodu). Přidáme polovinu cibule, rozetřený česnek, rajčata, majonézu (či smetanu), dochutíme solí, pepřem a koriandrem. Na pánvičce připravíme norskou krabí směs: na másle lehce osmahneme zbylou polovinu cibule, pak přidáme na kousky nakrájené krabí maso a lehce promícháváme nebo prohazujeme, až maso začne dostávat barvu. Zakápneme troškou sójové omáčky a ochutíme cury. Na talíře rozdělíme scezené těstoviny, přidáme po 1/4 osmahnutého kraba a zalijeme omáčkou z avokáda.
2
Je neuvěřitelné, jak si tyto produkty napříč světem na jednom talíři rozumí :-)
3
//**Poznámka k avokádu:**// je zralé, když je na pohmat měkké. Pokud ho koupíme tvrdé, nic se nedějě - zabalíme ho do papíru a necháme 2-3 dny dojít v chladnějším místě (sklep, spíž a pod, v lednici bývá už moc chladno).
4
**//Poznámka k sojové omáčce://** pokud můžete, vybírejte japonskou sojovou omáčku, vyrobenou přírodní fermentací. Tato se vyrábí více než 2000 let ze sóji, pšenice, soli a vody, které se smíchají a nechají se působit řadu měsíců. Fermentace rozštěpí bílkoviny, tuky, cukry a vznikne sojová omáčka, která neobsahuje žádné chemické přísady, má vynikající jemnou chuť, je zdravá a použitelná i pro malé děti. Při fermentaci vzniká mimo jiné i řada cenných látek a vitamínů B12 a dalších. Je to něco úplně jiného, než míchané ochucovadlo, jehož výroba je otázkou několika hodin a bohužel je také označeno jako sojová omáčka. Výrobci smíchají směsi koření, glutamany, barviva, konzervační látky a emulgátory s hydrolyzátem.....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod

Ovocné těstoviny s cottage - salát…

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem

Zapečené těstoviny s rajčaty,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova | 9. 6. 2008 10:23

    A já dávám 1, neboť je to velice dobré a zdravé .Jinak , Evo řekněte, kde chemie v dnešní době není? Bohužel i v bio produktech je při zpracování. A ve vzduchu je jí tolik, že v tom jídle je to minimum, pakliže doslova denně "nežerete" :D

  • Tereza J. | 8. 6. 2008 18:37

    A jéééjej, zase sa ktosi realizuje na nesprávnom mieste.

  • Mirka P. | 8. 6. 2008 17:56

    ale no tak, na světě je přece krásně...

  • Eva Červenková | 8. 6. 2008 15:37

    a chemie v krabích tyčinkách vám nevadí???a myslím, že méně je někdy více...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Česnek Cibule Citronová šťáva Kari Krabí tyčinky Majonéza Máslo Pepř mletý Rajče Sojová omáčka Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na houbách

Kotlety na houbách

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Domácí granola
Domácí granola
23
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
23
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
18
Lotrinské madlenky
Lotrinské madlenky
15
Kuřecí koktejl
Kuřecí koktejl

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Těstovinový salát z grilu
Těstovinový salát z grilu
Těstoviny - co dům dá II
Těstoviny - co dům dá II
Těstoviny "co dům dal"
Těstoviny "co dům dal"
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem -…
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s tuňákem
  • Recepty.cz
  • Těstoviny "letem světem"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact