g
těstoviny
nalámané, např.Penne, Farfale či špagety
200
g
majonéza
nebo 1:1 majonézy a jogurtu Aktivie
1
sklenice
sterilovaná zelenina
směs Moravanka
2
ks
vařená vejce
1
lžíce
hořčice plnotučná
5
lžíce
kečup - jemný
1
špetka
pepř mletý
1
špetka
paprika
Postup přípravy receptu
1
Uvaříme těstoviny (nepříliš do měkka), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majolku (jogurt) rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety ochutil. Salát je nejlépe nechat alespoň 1 den rozležet (zpočátku je dost řídký, ale po rozležení ztuhne).
2
Je velmi dobrý k minutkám z kuřecího, krůtího masa nebo vepřového naloženého do směsi vajec, solamylu a přísad .
Jiří, ale to není Moravanka, ale Morfavanka :-D :-D :-D A tu sterilizaci bych taky chtěla vidět. Zelenina nakládaná ve sklenici je sterilovaná nikoliv sterilizovaná