Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další dle chuti.
2
Do hrnce nalejeme smetanu a zředíme trochou mléka. Až je směs horká, přidáme nastrouhané sýry (po částech), šunku a bazalku. Vaříme, dokud se všechen sýr nerozpustí, v případě velké hustoty opět ředíme mlékem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Heluš
|22. 1. 2017 11:27
zásadně používám pouze tavený sýr, eidam bazalku někdy nivu a samozdřejmě smetanu na vaření nikdy ne nějaky salam ani kukuřici ale to si dá každý podle chuti :-P
Eva
|22. 7. 2015 18:49
Bohužel, češi už jsou jako amíci. Strkaj kečup do všeho...i do guláše
Já tam teda také nedala ten šunkový salám a bylo to opravdu výborné, dělala jsem ji i k masu a prostě super. Doporučuji.
Miky
|13. 6. 2012 17:05
Nevím, ale mě osobně tam nesedí ten šunkový salám... Ale jinak to vypadá celkem dobře ;-)
Petra Řezáčová
|18. 9. 2010 21:32
Paní Zdeno z JM. Vyzkoušela jsem sýry nejprve roztavit a teprve potom přidávat smetanu a mléko a takto jsem konečně docílila hladké omáčky. Děkuji moc za typ. Při opačném postupu nepomohlo ani rozmixování, prostě to nebylo ono. Jsem omáčkový začátečník a tato rada mě zas posunula o kousek dál :-)
Zdena z JM
|9. 4. 2010 08:40
Mám vyzkoušeno,že je lepší nechat nejprve rozpustit sýr na teflonové pánvi a potom postupně přilévat mléko nebo smetanu a metličkou rozšlehat.V tomto případě bych k orestované šunce přidala sýry a až se roztaví,tak bych postupně zašlehávala smetanu.Ve vařícím mléce se mi sýr nikdy dokonale nerozpustil.
Jana Kutačová
|9. 4. 2010 08:24
Podle mého názoru lze ve většině případech,kdy se něco zcela nepovede a není omáčka hlaďounká, sáhnout po ponorném mixéru a problém je fuč a nikdo nic nepozná...:o)))
Míša Mmmmys
|8. 4. 2010 13:14
Výborná omáčka, dá se kombinovat skoro s čímkoli, dávám za 1*
Míša Mmmmys
|8. 4. 2010 13:14
Výborná omáčka, dá se kombinovat skoro s čímkoli, dávám za 1*
Petra Řezáčová
|5. 12. 2009 22:10
Velice chutná omáčka. Jen se chci zeptat, jestli se u této omáčky dá docílit toho, aby se sýr úplně rozvařil a omáčka byla hladká, mně se to ani napodruhé nepodařilo. Může to být tím, že ji vařím bez Nivy - manžel ji nemá rád. Nivu jsem proto 1x nahradila Eidamem a 1x Goudou. Děkuji za odpověď.
Sabina Dostálová
|24. 9. 2008 20:19
Tak jsem to také vyzkoušela, ale přišlo mi to dost slané... Asi bych dala o trochu míň Nivy... Jinak dobré :-)
Marcela Košťálová
|30. 9. 2007 22:18
Vypadá to výborně, jsem zvědavá, co na to řeknou Švédové... Já osobně dávám za 1 :-)
Marcel Lamač
|1. 2. 2007 20:37
Já jsem vyzkoušel tento recept a je delikátní .. Dávám za 1.
Gábina Houšková
|23. 11. 2006 13:52
Já někdy do sýrové omáčky ještě přidám česnek.
Irena Klasová
|23. 11. 2006 13:00
Vypadá lákavě,dneska vyzkouším a rovnou dávám za 1.