• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Svítek do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Svítek do polévky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svítek do polévky
Svítek do polévky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený svítek je tak trochu opomíjený recept, který nahradí klasické nudle a vývar dovede k dokonalosti. Kombinaci kuřecího masa, hrášku a bylinek skvěle doplní ještě pronikavá chuť parmazánu. Výhodou svítku je, že drží tvar, nerozpouští se a tak se vám dlouho tažený vývar rozhodně nezakalí.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks vejce
    • 50
      ml mléko nebo smetana
    • 10
      g strouhaný parmazán
    • 70
      g kuřecí maso vařené
    • 40
      g hrubá mouka
    • bylinky libeček, petržel
    • hrášek mražený
    • pepř mletý čerstvý
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Oddělte žloutek od bílku. K bílku přisypte trochu soli a vyšlehejte tuhý sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Do misky dejte vařené kuřecí maso, smetanu, žloutek a trochu nastrouhaného parmezánu (použít můžete také sýr Grana Padano nebo pecorino). Do směsi na svítek vmíchejte nasekanou petrželku a libeček. Zahustěte vše hrubou moukou, pak přidejte hrášek (klidně i mražený), osolte dle chuti a na závěr opatrně přidejte sníh. Vše opatrně promíchejte.
3
Těsto na svítek nalijte na rozpálenou pánev s olivovým olejem. Rovnoměrně ho po pánvi rozprostřete ještě předtím než se plotýnka úplně rozehřeje. Smažte z jedné strany 5-6 minut dokud se těsto nezpevní, poté jej obraťte. Z druhé strany smažte přibližně jen 3 minuty.
4
Před rozříznutím nechte svítek zcela vychladnout. Před servírováním jej rozkrájejte na kostičky a přidejte do hotového vývaru. Svítek je možné připravit den dopředu a ponechat ho v lednici.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Játrové knedlíčky (do polévky)

Játrové knedlíčky (do polévky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Oběd Večeře Pozdní večeře Smažení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Hrášek Hrubá mouka Kuřecí maso Mléko Olivový olej Pepř mletý Strouhaný parmazán Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

31
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
14
Salát s kuřecími prsíčky a těstovinami
Salát s kuřecími prsíčky…
12
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
10
Zebra koláč
Zebra koláč

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
Svratecký guláš
Svratecký guláš
Sweet chilli marináda
Sweet chilli marináda
Sykorky
Sykorky
  • Recepty.cz
  • Svítek do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact