• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Švestková bublanina se smetanovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Švestková bublanina se smetanovou polevou

autor: Mirka.G.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestková bublanina se smetanovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 250
      g cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Poleva
    • 1,50
      dl šlehačka
    • 1
      ks vejce
    • švestky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem. Do poslední dávky mouky rozmícháme prášek do pečiva.
2
Těsto vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Naskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a krystalovým cukrm podle chuti a zalejeme polevou, kterou jsme udělali důkladným smícháním smetany a vejce.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě okolo 200 °C cca 20 minut. Hotové pocukrujeme práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč se smetanovou polevou

Jablečný koláč se smetanovou polevou

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková roláda

Švestková roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ester | 2. 7. 2013 11:35

    No, ta poleva se mi behem peceni nejak vytratila, takze jakoby tam nebyla ;-) ale jinak je to moc dobry :-)

  • markapone333
    markapone333 | 13. 7. 2012 11:43

    Moc dobrá :-P Mňam <3

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 6. 2012 22:51

    Bublanina nám moc chutnala, byla vlahá a ne suchá. Využila jsem na ni mražené švestky a vůbec to nevadilo, že nebyly čerstvé.

  • Andrea | 19. 2. 2012 14:08

    Tato bublanina nema chybu, je vynikajici, vlacna, delala jsem 2x a pokazde se po ni zaprasilo. Doporucuji !!

  • Mirka.G. | 13. 7. 2011 14:10

    Eliška, až teraz som si prečítala Váš komentár, mrzí ma, že sa Vám nepodarila, ale tá doba pečenia dosť závisí od rúry. To musíte prispôsobiť svojim zvklostiam, ako Vám rúra pečie.

  • Eliška Pecenová | 26. 12. 2010 17:30

    No docela by mě zajímalo, jestli to někdo z komentátorů pekl. Po dvaceti minutách pečení byla krásně syrovoučká! Chtěla jsem vyzkoušet nový recept a akorát mi to pokazilo náladu. Tak jen doufám, že to ještě nějak spravím... :-(

  • Helena Davídková | 1. 11. 2009 17:39

    výborná a vláčná bublaninka - dělala jsem jí s třešničkama a ještě nikdy se mi takhle nadýchaná nepovedla - díky za recept, myslím, že jsem ji nepekla naposledy

  • Veronika Glozarova | 14. 8. 2008 15:10

    Opravdu skvělá vláčná buchta. Moc nám chutnala. Měla jsem kyselé švestky ale cukr to vyvážil. Moc chválím :-)

  • Dáša Nespěšná | 21. 8. 2007 12:11

    Děkuji za radu, zkusím to příště...:-)

  • Mirka G. | 18. 8. 2007 11:11

    Dáša, cukor si možno pravdaže upraviť podľa chuti a v tomto prípade závisí asi aj od druhu a šťavnatosti sliviek, asi ste mala sladučké a šťavnaté :-) Ja väčšinou poukladám polovičky tesne vedľa seba a je to akurát.

  • Dáša Nespěšná | 7. 8. 2007 20:38

    Buchta byla dobrá , jen si myslím, že stačí míň cukru. Taky asi omezené množství švestek, protože já jsem jich asi dala více než bylo třeba, tak jsem jí měla hooodně mokrou...

  • Di | 6. 6. 2007 17:26

    Velmi dobrá buchta k odpolední kávě nebo ke snídani.

  • Marcela Šepsová | 6. 6. 2007 08:09

    Výborný, do týdne jsem upekla 2 plehy. Místo švestek jsem dala třešne a jahody sezoní ovoce a nemá chybu. Moc chutnal a dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Švestky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Nedělní štola

Nedělní štola

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný
Jablečné nebo hruškové…
14
Míša řezy
Míša řezy
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
Švejkův salát domácí
Švejkův salát domácí
Švestička v křupavé slanině
Švestička v křupavé slanině
Švestková galetka
Švestková galetka
Švestková nutela
Švestková nutela
Švestková pikantní marináda
Švestková pikantní marináda
  • Recepty.cz
  • Švestková bublanina se smetanovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact