Kvásek: 1 lžička cukru, 10 lžic mléka a kvasnice. Do mouky se nastrouhá tuk přidají se 4 žloutky, sůl, citronová kůra a kvásek. Rychle se vypracuje těsto. Pak se vyválí slabá placka. Krájí se na malé čtverečky a plní se různými náplněmi.
2
Před pečením se potírají žloutkem a po upečení se potírají rozpuštěným máslem s rumem ještě na plechu. Vychladlé se obalují v cukru s vanilkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
bára
|26. 5. 2012 19:29
fuj. vůbec nejsou dobré. nejsou vůbec sladké a jsou černé jako uhel. vůbec je nezkoušejte. ble ble humus.
hana
|26. 5. 2012 18:24
jsou moc dobré rozplývají se na jazyku . dnes je mamka pekla a jsou moc dobré.
Hanah
|29. 10. 2010 12:24
Jaký tuk se do koláčků dává?
Vlasta Podolská
|2. 11. 2006 09:48
Dnes jsem pekla nekynuté koláčky jsou skvělý, křehoučký moc dobrý děkuji za recept hezký den 2. 11. 2006
Berča
|27. 9. 2006 10:47
Jestli jsem dobře pochopila, jsou to nekynuté koláčky s droždím. Do těsta ze zapracuje kvásek a pak se hned těsto zpracuje? Podobné peče mamka a jsou vynikající, křehoučké.
Lucie
|26. 9. 2006 18:20
Jsou výborné, úplně se rozplývají na jazyku. Lepší koláčky jsem nikdy neměla. Pekla jsem z poloviny a měla jsem jich asi 60.
borievka .
|15. 9. 2006 18:50
pred polhodinou som ich dopiekla robila som ich z pol davky aj tak ich vyslo asi 70 su mnam
Eva
|15. 2. 2006 08:43
v receptu stojí, že se čtverečky "plní" - tedy pokud chcete poté vázat šátečky, dáváte dovnitř. lze i udelat pouze kuličky, zploštit a náplně dát nahoru - jako koláčky
Jana H.
|15. 2. 2006 08:32
Uvnitř. Klasické vázané koláčky. Moc dobré. dělala jsem je , když se vdávala dcera. Jana H.