Ahojky. Neví někdo, jak se dělají ovocné placky ze sušených rozmixovaných jablek? Ve zdravé výživě prodávají ruličky a je to fakt super. Díky za odpověď.
Ahoj Lucko měla by se sušit do 50stipnu,to prý se zachovava nejvíce vitamínu a barvyv.Já suším na 48stupnu.Ale každé ovoce je jinak vodnaté tak doba je vždy orientační.Česnek na plátky jsem sušila 24h.Jablka 12h.Raději to susím déle než aby to chytlo plísen Vynikajíci je zelenina do polevky,mrkev petržel cibule celer porek a česnek.Všechno pak smíchám a mam na celou zimu. Přeji mnoho uspěchu. ;-) ;-)
Ahoj Lidi, dneska sme si domu pořídili sušičku a potřebuju radu. Všude se dočítám kolik hodin se jaky ovoce suší ale nevím na kolik asi stupňů se co suší, můžete mi prosím napsat svoje typy? Díky :-)
Krkovička je skvělé ovoce. Jenom mně mrzí, že se u nás nedá pěstovat Krkovičník obecný.
Cuketa j zajímavé ovoce, ještě dobré ovoce je krkovička.
Ona počítala kilo vaty, místo kilowaty, vata je holt drahá. :-D
Iveta Bílková - vy jste mne pobavila sušička sežere 0,1kWh až 0,8 kWh za 1 kWh je cca.4,73 kč. Za 20 hodin sušení by jste zeplatila cca přes 90,- kdyby jsme počítali,že sušička sežere 1kWh. Dopláceli jste určitě,ale ne za sušení ovoce. :-D
Na sušičku potravin nedám dopustit – vyrábíme tak zdravé dobroty, které chutnají i dětem. Máme tuhle http://www.hyperzbozi.cz/susicky-potravin/sencor-sfd-1205wh - nebyla drahá a slouží dobře.
Na sušičku potravin nedám dopustit – vyrábíme tak zdravé dobroty, které chutnají i dětem. Máme tuhle http://www.hyperzbozi.cz/susicky-potravin/sencor-sfd-1205wh - nebyla drahá a slouží dobře.
Nevíte jak usušit ananas,aby byl dobrý? O:-)
Ano, musíte koupit banány a nechat je hlavně dobře dozrát někde doma v teple treba zavrene v krabici ve tme. Nebo i klidne jen tak polozene, ale aby byli dostatecne zrale tak to trva minimalne 5 dni po tom co si banán prinesete z obchodu. Zralý banán je cely žlutý a má po celém svém povrchu hnědé nebo černé puntíky a taky je měkký. Někdy to tvá i 7 dní po přinesení z obchodu. Až je bánán dostatečně zralý tak stačí oloupat a podélně rozkrojit na půlky a dát do sušičky. Sušíme na 42 stupnu max abychom zachovali všechny živiny tzn. vitamíny, minerály a enzymy. Pokud nechcete aby vám banán zhědl tak je před sušením namočne do vody s trochou vymačkaného citronu. Tady je obrázek jak mají vypadat zralé banány http://www.google.cz/imgres?q=Ripe+banana&num=10&hl=cs&biw=1680&bih=913&tbm=isch&tbnid=zvQ_zrculLLTpM:&imgrefurl=http://thefightandflightresponse.com/2011/01/04/going-bananas/&imgurl=http://thefightandflightresponse.files.wordpress.com/2011/01/extra-ripe-bananas.jpg&w=640&h=426&ei=UXw4UL7vBcrJswbXz4CoCA&zoom=1&iact=hc&vpx=339&vpy=243&dur=1819&hovh=183&hovw=275&tx=114&ty=112&sig=105847162944915091557&page=2&tbnh=133&tbnw=164&start=40&ndsp=49&ved=1t:429,r:1,s:40,i:204
Stále to snad ale vychází levněji sušit doma, než kupovat sušené v obchodě?
Když jsme si koupili sušičku, tak jsme sušili s velkým zápalem opravdu všechno. Jahody, rybíz, banány, pomeranče, citrony, kiwi, meruňky, jablka, hrušky, houby a bylinky....Uvařený ovocný čajíček neměl chybu. Potom přišla faktura za elektřinu. Dopláceli jsme několik tisíc a vzápětí mě přešla chuť na vše sušené. To já jenom na okraj /(
nevíte jak se suší banány, aby byly dobre
Alenko, kandování ovoce a sušení je něco jiného. Kandované ovoce - Svaříme 1kg krystal.cukru a půl litru vody. Do horkého dáme ovoce a necháme do druhého dne, sirup slijeme, převaříme a znovu dáme ovoce a opakujeme 10 dní. Pak můžeme obalit v pískovém cukru a usušit.
Porad´te mě prosím jak se kanduje zázvor. Děkuji
Zajímalo by mě, zda máte někdo zkušenosti se sušením kandovaného ovoce (třeba cukety).