• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťouchané brambory se slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchané brambory se slaninou

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchané brambory se slaninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks brambory
    • anglická slanina
    • 2
      ks cibule 1 - 2 ks podle chuti
    • pažitka
    • mléko Teplé
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme v mírně osolené vodě brambory (oloupané, na kostky).
2
Osmahneme do hněda cibulku (nakrájenou na jemno), přidáme slaninu na kostičky. Slijeme vodu z brambor a rozšťoucháme je.
3
Přilejeme trošku teplého mléka, osmaženou cibulku se slaninou a nakonec pažitku. Vše promícháme a podle chuti přisolíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťouchané brambory s květákem a slaninou

Šťouchané brambory s květákem a…

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Houska68
    Houska68 | 31. 1. 2018 12:47

    Vyzkoušela jsem a dobré. Zase je to změna oproti klasické příloze. Dík za nápad. Určité udělám zase.

  • Loui G. | 3. 12. 2016 13:06

    Jen suchari rikaji Prilijeme .Normalni clovek rekne prilejeme. Recept znidobre.Skusim to,diky

  • Libuse Kosalova | 2. 12. 2016 18:57

    A co je na tom spatne ? lít, 1. j. liji, leji i liju, leju, 3. mn. lijí, lejí i lijou, lejou; rozk. lij i lej; příč. lil, lit

  • Michal Panský | 16. 12. 2015 12:29

    Máte tam chybu. PŘILIJEME!!!!!!! :-D :-D :-D

  • Lenka Hejhalová | 19. 4. 2009 11:09

    Brambory jsou výborné, do mléka jsem dala rozpustit silnější plátek másla a nám to tak určitě stačí. (Mám jen jeden malý problém - abych všechno sama nesnědla dřív, než zbytek rodiny přijde k obědu :-) ) Dávám jedničku!

  • Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 21:51

    Danuško, moc děkuji za informaci!

  • Danka Snášelová | 17. 1. 2009 19:30

    Ladislave, v zeleném sloupečku vlevo - jak jsou komentáře, tak pod nima je VYHLEDÁVÁNÍ. Kliknete na uvedené slovíčko a otevře se stránka "Vyhledávání". Na stránce se vám objeví dva malé bílé obdélníčky. V jednom obdélníčku je napsané: "Vyberte si kategorii" a ve druhém "Vyberte si autora". Když kliknete na toho autora, tak se vám zobrazí jména. Mezi jmény si vyberte koho chcete. Na vybraného autora kliknete (jméno se zabarví na modro) a pak již stačí kliknout na slovíčko VYHLEDAT. ( je asi 3 cm pod bílým obdélníčkem).

  • Danka Snášelová | 17. 1. 2009 19:29

    Ladislave, v zeleném sloupečku vlevo - jak jsou komentáře, tak pod nima je VYHLEDÁVÁNÍ. Kliknete na uvedené slovíčko a otevře se stránka "Vyhledávání". Na stránce se vám objeví dva malé - bílé obdélníčky. V jednom obdélníčku je napsané: "Vyberte si kategorii" a ve druhém "Vyberte si autora". Když kliknete na toho autora, tak se vám zobrazí jména. Mezi jmény si vyberte koho chcete. Na vybraného autora kliknete (jméno se zabarví na modro) a pak již stačí kliknout na slovíčko VYHLEDAT. ( je asi 3 cm pod bílým obdélníčkem).

  • Ladislav Dorazin | 17. 1. 2009 18:45

    Mám dotaz, kde tady najdu recepty od toho-kterého uživatele? Docela rád bych se podíval na recepty jednoho z uživatelů zde. Děkuji.(myslím tím uživtele, který zde na tento recept přispíval komentářem)

  • Di - | 17. 1. 2009 07:26

    Za svůj život jsme se sekala s mnoha chytrými a inteligentními lidmi. Moje zlušenost je, že čím víc kdo ví a umí, tím méně to dává na odiv.

  • Kuchařka on-line | 17. 1. 2009 06:46

    Komentare zacinaji byt silne off-topic. Prosim tohle si reste v diskuzi, nevhodne komentare budou odstraneny. Zdenek Kovar, Recepty.cz

  • Patrick Schmitt | 17. 1. 2009 00:14

    ad paní Olga: Chutě jsou různé, mně to nepříjde příliš tučné, v těch bramborách se to ztrací. ;-)

  • Patrick Schmitt | 17. 1. 2009 00:10

    ad Martin: Až budete mluvit tak německy jak já česky, pane chytrý, tak se o těchto chybách můžeme začít bavit. Od svého narození jsem žil 21 let v Německu, absolvoval jsem tam všechny školy a češtinu ovládám na 99% perfektně, pracuji jako překladatel a když udělám někdy chybu, tak z nepozornosti. Překlady dělám i z a do angličtiny, k tomu ovládám základy španělštiny a měl jsem 5 let latinu. Tak nevím, co si někdo jako Vy může vůbec dovolit, si na mě vyskakovat a označovat mě jako pana dokonálého - s ironickým podtónem. Nepíšu do fóra češtinářů, nýbrž dávám rady nadšeným kuchařům a kuchařkám - a taky není nutné dávat sem 20 receptů, které jsou až na 1 či 2 ingredience identické.

  • Sylva Karešová | 17. 1. 2009 00:09

    Myslím si, že Patrick napsal pouze svůj názor zkušeného kuchaře a gurmána, nikomu své chutě nevnucoval. Nikomu nebránil v tom, aby se řídil dle tohoto receptu, pouze psal, že zná lepší, který také dělá a je (mohu potvrdit) skutečně výborný. Já jsem ta jeho přítelkyně...Martine, příště si ubohou poznámku "pane dokonalý" nechte od cesty, skutečně to zde není vhodné! Až budete jako rodilý Čech mluvit tak výborně německy, jako Patrick - rodilý Němec - česky, pak zde piště něco o jazyku, gramatice atd.. Každý nechť vaří a jí, co mu chutná!

  • Olga Zehnalová | 15. 1. 2009 20:16

    p.Patrick, nie je to veľa , keby ste dali aj šlľahačku, slaninku a ešte aj maslo ? Ja to robím ako napísala autorka receptu a tak to úplne stačí.

  • Martin Švanda | 15. 1. 2009 18:12

    jianak se omlouvám za OT. šťouchané brambory vyzkoušené a jsou výborné :)

  • Martin Švanda | 15. 1. 2009 18:10

    to patrick: výtečné se píše s tvrdým y, pane "dokonalý" a nechápu slovní spojení: "...a což je výtečně dobré..." jinak proti receptu nic...co takhle vložit ho ne jako komentář, ale jako samostatný recept? ;)

  • Pája | 29. 3. 2008 09:55

    Takto dělám šťouchané brambory i já a jsou vynikající. Doporučuji.

  • Patrick Schmitt | 22. 4. 2007 04:07

    Nevim, ale zadny zdejsi recept na stouchane brambory neni dokonaly. Asi bude zase na mne sem vlozit recept, jak to delam ja. Pritelkyne to podle meho receptu ji dokonce jako samostatny obed...Ja osobne to preferuji jako prilohu, i kdyz je pravda, ze je to tezke i tak.Zakladni namitka specialne k tomuto receptu je nasledujici: Mleko prilis malo tucne, rekneme primo "vodove". Kazdopadne ale by mely stouchane brambory byt mastnejsi. Sice je pravda, ze proti gustu zadny disputat, ale zkuste mleko nahradit treba slehackou. Udelal bych to tak, ze bych ho klidne nalil na teple brambory i studene, pak bych pridal osmazenou cibulku a slaninu (a coz je vitecne dobre: osmazeny prolisovany ci nasekany cesnek, netreba setrit). To cele pak ohrat, klidne at se to tak napul smazi v hrnci, jen to nenechte pripalit. az se to cele tak trosku prohreje, pridat jeste tu pazitku (nebo kolecka porku), radne promichat, jeste chvilku nechat na plameni a jeste do toho pridat kousek masla.

  • Jana H. | 1. 3. 2007 12:10

    Přidala jsem ještě zbytek uvařených krup a pohanky a je to výborné i jako hlavní jídlo. No, asi ne nedělní :-)Dobrůůůtka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Šťouchané Maso & ryby & mořské plody
Maso Přílohy Uzené Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Mléko Pažitka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Domácí krtkův dort

Domácí krtkův dort

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

133
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Eva od Vaška teď zpívá s bratrem, ale... Považují ho za milence!

Eva od Vaška teď zpívá s bratrem, ale... Považují ho za milence!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s ricottou a sušenými rajčaty
Šťouchané brambory s ricottou a…
Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Šťouchané brambory s uzeným sýrem
Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví
Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví
Šťovík do zásoby :-)
Šťovík do zásoby :-)
Šťovíková polévka s podmáslím
Šťovíková polévka s podmáslím
  • Recepty.cz
  • Šťouchané brambory se slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact