Srdce opláchneme a vaříme v osolené vodě s menší částí cibule a 2 bobkovými listy doměkka. Pak srdce nakrájíme na slabé nudličky a vývar přecedíme. Máslo si rozpustíme a osmažíme na něm pokrájenou cibuli spolu s kořením. Vše pak zaprášíme moukou, orestujeme do růžova, zalijeme vývarem a řádně rozmícháme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem, octem, solí a provaříme. Dochutit můžeme i povařením silnějšího plátku citronu spolu s hořčicí... Omáčku přecedíme. Nakonec vmícháme smetanu a nudličky ze srdcí, necháme probublat a podáváme.
Moc chutnalo, ale s hořčicí opatrně. Klidně to zkuste bez ní :-)
jirka zelený
|12. 6. 2013 13:14
:-P zkouším podle Edit,,,mnamka
Milada
|15. 5. 2013 13:12
Ikdyž jsem zapomněla na hořčici,bylo to výborné,děkuji za nový recept.
Edit
|5. 6. 2012 12:53
tohle jídlo miluju.Srdíčka jsou také daleko lahodnější než játra..Já mám svůj hodně zjednodušený recept kdy dávám jen masox,vegetu a cukr a i tak to je luxusní.Srdíčka už vařím nadrobno nakrájená na cibulce podušené ve vodě.Poté přidám mléko a smetanu a nakonec dochutím a super.Někdy přidávám citron.šťávu ale nemusí tam vždycky být.Mňam,zrovna dneska jsem vařila