• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové placičky, lehké jako peříčko

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
Špenátové placičky, lehké jako peříčko
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 250
      g špenátový protlak - okapaný
    • 2
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g anglická slanina cca
    • 50
      g sýr niva nebo jiný výraznější
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g hladká mouka , cca 3 lžíce
    • prášek do pečiva půl lžičky
    • olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

1
Rozmrazený špenát dáme na cedník a necháme okapat. Okapaný špenát dáme do misky, přidáme žloutky, česnek, drobně pokrájenou slaninu, nastrouhaný sýr a česnek, sůl a pepř dle chuti. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme a přidáme vyšlehané bílky. Naposledy zlehka promícháme a můžeme začít smažit.

RADA: Jak skladovat česnek

2
Do rozpálené pánve s tukem, klademe lžící hromádky těsta, vytvoříme menší placičky, které osmažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk.

RADA: Jak skladovat chléb?

3
Podáváme jak teplé tak i vychladlé, s čerstvou zeleninou, saláty, smetanovými či tvarohovými dipy s česnekem, bylinkami...
4
Placičky - lívanečky jsou velmi rychlé, velejemné a nadýchané, prostě takové zelené nebe v puse :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžové placky

Rýžové placky

Placky z cukety

Placky z cukety

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Svačina Večeře Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Hladká mouka Olej Pepř mletý Prášek do pečiva Špenátový protlak Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Chili (chilli) con carne

Chili (chilli) con carne

Americké "Sloppy Joes"

Americké "Sloppy Joes"

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
30
Bramboráky
Bramboráky
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
(nejen) Hovězí ragú
(nejen) Hovězí ragú

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonvá

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Špenátové palačinky zapečené
Špenátové palačinky zapečené
Špenátové pesto
Špenátové pesto
Špenátové placičky se sýrem
Špenátové placičky se sýrem
Špenátové rizoto Pepka námořníka
Špenátové rizoto Pepka námořníka
Špenátové řízky s mletým masem
Špenátové řízky s mletým masem
Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené
  • Recepty.cz
  • Špenátové placičky, lehké jako peříčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact