:-P dnes jsem dělala palačinky jsou vyborne,děkuji za super recept
Výborný! Jen jsem neměla zakysanou smetanu, tak jsem to polila normální smetanou a posypala eidamem s nivou. Doporučuju :-)
Lucie, vy jste na drogach ? nebo jste zdedila "Hitlerovske" náviky ? to nikoho nezajima , jak si delate špenat ..ptz kazdý ma svuj spusob ..na kt.je zvyklí..takze se proberte s tí diskoteky..nazdar!
Jinak recept výborný skombinoval jsem toto s několika dalšímy recepty a je to fakt úžasné
Nevím o čem se tu hádáte ... mně je 14 let tento týden (vlastně už skoro dva) jsem vařil jídlo pro celou rodinu - 2 dospělí + dvě děti - (obědy večeře + nějaké ty buchty - palačinky apod..) a když s láskou nebo bez to je snad úplně jedno ne? hlavně že ot děláte pro někoho!!a je jedno jestli na lásku není čas.... toto je můj názor
jdu na to.. tak doufam ze se mi to povedetak drzte pesti
Ahojky, dneska jsem to delala k obedu a je to moc dobre, i kdyz asi jine nez podle tohoto receptu. Mela jsem jen listovy spenat (nemrazeny) a pridala jsem tam i sunku. Zapekla jsem to jen s mlikem a rozslehanym vajickem.
Dobre rozepsany recept, velice chutne
Lesáku, chci se zeptat, vaříš(te) každý den a ještě k tomu s láskou??? Mě někdy na tu lásku jaksi nezbývá čas, musím zastat i jiné věci v domácnosti...
No to je slovo, lesáku (nebo pane Lesáku?). Rozhodně vařím s láskou, jenže na rozdíl od mužských, kteří si mohou dovolit vařir čas od času s láskou, my ženské občas musíme, aby bylo uvařeno.
milé dámy ,abych trochu rozvířil Vaše vody, na této stránce jsem poprvé. Palačinky dělám z hladké mouky ,na 1dl mléka 1 vejce a 5dkg mouky, sůl,těsně před pečením přidám trochu piva,aby byly kypřejší.Špenát ať si udělá každý posvém, umím si představit , že mámy s dětmi potřebují špenát trochu nastavit , aby se "parchanti "pořádně najedli, hlavně ženský vařit s láskou , né proto , aby bylo uvařeno
Kdo by se urážel, to snad trochu přeháníte, jde o diskusi na určité téma, ne? Když ale to téma nadhodíte, nesmíte se divit, že ostatní začnou diskutovat. To je snad normálně? Takže pokud se Vám diskutování nelíbí, nesmíte s ním začínat.
jako každý mám právo na názor,tak sem se k receptu vyjádřila.kdybych tušila kolik lidí se urazí kvůli špenátu...
Možná jste tu debatu o jíšce ve špenátu a školních jídelnách vůbec neměla, Lucie, začínat, když Vám následně vadí. Byla opravdu k ničemu, protože každá z nás si opravdu uvaří španát tak, jak je zvyklá, a řeči o školních jídelnách nás neodradí..
konečně někdo polemizování o špenátu uzavřel.
Holky myslím, že diskuzí na téma - zahušťovat nebo nezahušťovat - bylo dost. Prostě si ten recept přečtu a špenát si do palačinek udělá každá ten svůj. Každá chceme pro rodinu jen to nejlepší a aby jí chutnalo. Je to debata o ničem.....
a hlavně nevim,proč by se měl zahuštovat.možná nějaký protlak za 4kč v akci.ale kvalitní listový už hustý je.myslím,že ty doby,kdy se všude dával kotel másla a mouky,už jsou dávno pryč.
ke všemu dělám stejně upravený sekaný špenát na cibuli,s česnekem a trochou smetany.pokud ho pak balím do palačinek dávám nivu,ale když ji zrovna nemám,tak být nemusí.moje máma dává tvaroh(když dělá palač),přišlo mi to divný,ale když sem to ochutnala,tak je to dobrý
Já zahušťuji špenát nastrouhaným syrovým bramborem
Jen tak mimochodem, nezahušťuju ho ničím, protože ho NIČÍM NBEŘEDÍM (kromě smetany).
Jen tak mimochodem, všichni okolo špenátu,čím ho zahušťujete k vepřové pečeni a bramborovému knedlíku?Já většinou přidávám trochu strouhanky a vajíčko.Ale ten palačinkový zase dělám jinak.S jíškou...:-))
děkuju anonyme,že ste mi vysvětlil,co je to polívka.já nemlulila o konzistenci,ale o chuti
Tuto pochoutku jsem dělala včera a je to výborné, výborné, výborné!
No když do toho nalijete deci tekutiny, tak to asi skoro polívka je, to vám neberu.
já si myslím,že o jíšce už toho bylo řečeno dost.už se tomu spíš směju.konstatovala sem,že ve špenátu je zbytečná a pak už to podle mého není špenát,ale pomalu polívka.tu mimochodem miluju
Máslová jíška do špenátu není vůbec špatná.Já jí jen dávám mnohem méně,než je tady uvedeno,stejně tak česneku.Ale to je přece každého volba,jestli tučnější a nebo méně tučné.Se slaninou také nevařím každý den,a přesto ji nezavrhuji,protože má příjemnou chuť a vůni.To chce jen trochu tolerance,milý anonyme.
Milý anonyme,pokud čtete pozorně,tak víte,že neustále brojím proti tučným receptům,100%tukům a podobným záležitostem,zastala jsem se i zřízení nové rubriky "Zdrave i chutně".Ale to neznamená,že budu nesmyslně napadat recept,který je klasika,vyzkoušenýa dobrý.A vyjadřovat se o takovém základu, jako je jíška ,potažmo bešamel,jako o humusu,to je skoro urážka staletých kuchařských mistrů.:-))Vařím všechno,od bůčku přes svíčkovou až po pohanku,celozrnné buchty,oves i pšenici.Tuky omezuji.A je to zvláštní,ale stále si myslím,že vařit neumíte,protože pokud byste byla dobrá kuchařka,nikdy takto nenapadnete dobrý recept.Maximálně přidáte nějakou obměnu. To svědčí jen o Vaší neznalosti.Pac a pus Vám tedy neposílám..fuj fuj.
Recept je opravdu super. Jedli jsme něco podobného už jako děti, vařila nám to naše babička a přidávala jíšku a nikomu to nevadilo! A co se týče anonyma, má jistě nárok na svůj názor, ale nemusí ho nikomu vnucovat. A my, kterým takto připravené palačinky chutnají, sii určitě chuť zkazit nenecháme.
Anonyme, nejrychlejší je nepsat sem vůbec nic. Zvláště když jste nad zdejšími tisíci recepty ohrnul/a nos už po přečtení, a tak se těžko s námi podělíte o své zkušenosti. Ty recepty jsou tak početné a rozmanité (od knedla zela až po tu největší exotiku), že si nedovedu představit, co vlastně vaříte, když nic takového, co je zde. To ale není moje starost. Za sebe bych chtěla říct, že čím více zkušeností má člověk s vařením, tím více ho láká zkoušet neco nového. P.S. K tomu svobodnému psaní a mluvení patří také to, že se pod svůj názor podepíšu.
Milá Hedviko, jestliže považuji jíšku ve většině případů za zbytečnou a recepisy na tomto serveru za příĺiš tučné a leckdy překombinované až splácané, je to můj názor. Pár zdejších výtvorů jsem zhlédla, a nezkusila jsem (a ani nezkusila bych, protože mám schopnost představit si ty výsledné chutě) ani jediný. Kdybych neuměla vařit, nebylo by pravděpodobnější, že bych ty recepty začala zkoušet? Vaše teorie o zdravotním extremismu jsou přinejmenším jeté. A uvědomte si, že těch, co se nepodepíší, protože to buďto prostě nepovažují za potřebné, nebo proto, že je to jenomrychlejší, může být a také je více než ten jeden. Pac a pusu, ...
Tak tenhle recept,dělala moje dcera a zálivku.jsem ji pomohla vymýšlet a úplně jednoduchou,na palačinky se ěpenátem jsme použily od Maggi nápady žampiony,smetana,kuře nebo od vitany šikovné recepty Hříbková omáčka na zapekání a nemá to chybu.A ta chuť,no prostě vyzkoušejte.
Lucie,ten Váš recept je také výborný,udělám to také tak.Jinak ten původní je vynikající,je to kuchaři a léty ověřená klasika s většími či menšími obměnami.A chuťově samozřejmě jiná.Ale,že by to zavánělo školní jídelnou?:-))Nám tedy takové dobroty nevařili...:-)))A Anonym je provokatér nebo zdravotní extrémista nebo neumí vůbec vařit.A to asi nepřizná,ale já se k tomu přikláním..:-))
"Nad vším, co zavání "starými pořádky" se tady občas ohrnuje nos, ale pokud vím, tak nemoc šílených krav, ptačí chřipka ani listerie nás za starých pořádků neohrožovala!"Ctěná paní Ivano C., nebude to náhodou tím, že jsme o nemoci šílených krav, ptačí chřipce, listerióze a dalších nemocích dříve tolik neslyšeli tím, že 1) pokročila věda a výzkum a máme také mnohem rozvinutější (ale i nákladnější) lékařskou péči než za oněch starých pořádků, takže se více ví o tom, na jakou nemoc člověk zemřel (nebo že například vloni ty labutě u Budějovic pošly právě na ptačí chřipku)? 2) máme v nových pořádcích zaplaťpámbu novináře a reportéry, kteří mohou svobodně psát a mluvit?
Máslová (nebo jakákoliv jiná jíška) do špenátu, to je prostě humus. A slaninku do těsta, to je ... šup s tím do koše.
Máslová jiška na cibulce,jako základ pod špenát je supr.A do těsta slaninku nebo klobásku?To je prostě pohádka.Dávám výbornou!!
včera jsem to zrovna vařila pro miláčka-nezávisle na tomto receptu.prostě mě to napadlo. protože ale jíme zdravěji než většila lidiček,palačinky byly z celozrnné mouky a do trouby jsem to jen posypala sýrem. a pekáč vymazávat netřeba-palačinky byly přece taky smažené na oleji..oblizoval se až za ušima:-))
Opravdu chutné,pouze 2 výhrady.Není nutné vařit 30 min,stačí 10.Použít mražený listový špenát,není nutná zásmažka pokud sypete sýrem.Dobrou chuť.
A co je tak špatného na školní jídelně? Myslíte si, že je lepší, když se děti místo normálního oběda krmí párky v rohlíku, hamburgery nebo dorty?
Tohle jídlo podle tohoto receptu nemá chybu! Vařím a velmi chutná! Pokud něco zavání školní jídelnou (co konkrétně???), tak to nevařte, ať se z toho neotrávíte. Nad vším, co zavání "starými pořádky" se tady občas ohrnuje nos, ale pokud vím, tak nemoc šílených krav, ptačí chřipka ani listerie nás za starých pořádků neohrožovala!
Anonymovi: proti gustu žádný dišputát, ale je fakt divný, že to, co chutná všem, nechutná anonymovi :o) že by nějaká "lady", co se teprve učí? ;o) přidávám se s hodnocením k ostatním, špenát na všechny způsoby nemá chybu !!!;o)
Dělám tak jednou za 14dní,ale špenát jedině listový,do něj nivu a ne jíšku.nechápu,jak to s jíškou může vůbec jíst.Do těsta bazalku.A navrch jen uzený sýr a zapéct.Takhle výborný,tamto bych neriskovala.Zavání to školní jídelnou.
Je to opravdu báječné, moje oblíbené jídlo. I já dávám za 1!
Do těsta přidávám váhalovu slaninu,krásně vonní a jinak postup stejný.Bez zapíkání v troubě jenom naplnit špenátem posipat sýrem.jakýkoliv salát
Právě jsme to slupli k obědu. Tedy špenát jsem připravila tak, jak jsem zvyklá (udělám jíšku, přidám povolený špenát, rozkvedlám do něho 1 vajíčko a 6 - 7 stroužků česneku, pokud je hustý, ředím mlékem, pokud je řídký, hustím strouhankou), ale jinak je to přsně podle tohoto receptu. a celá rodina si pochutnala.....Dávám za 1!
supercajk.....vrele doporucuju
Hmm, zboznuji palacinky se spenatem. Urcite zkusim!
Já si myslím,že by to mohlo být dobré,mám ráda palačinky i na slano,proč ne se špenátem.Určitě zkusím.
Jestli jste nedělala něco špatně, já také plním palačinky špenátem a zapeču jen se sýrem a je to oblíbená pochoutka. Aspoň jíme všichni společně, jinak stojím u sporáku a hladovci odebírají jednu palačinku za druhou....
Katastrofa, suroviny člověk oželí, nebylo jch tolik, ale ta práce!Takové práce a takový blaf z toho vyleze!!!Věřte mi - NEDĚLAT!!!Můj muž snědl (přemohl) tři a zbytek letěl do koše....