• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Halušky
    • 300
      g špenát
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička sůl
  • Omáčka
    • 100
      g sýr niva
    • 1
      dl smetana
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g krůtí maso
    • 2
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso naklepeme, pokrájíme na maličké kostky, osolíme, lehounce opepříme a dáme opéct na trochu másla.
2
Po opečení zaprášíme polohrubou moukou, podlijeme trochou vody a přidáme smetanu, strouhanou nivu a česnek. Podle potřeby podlijeme vodou a povaříme, případně dosolíme.
3
Na halušky rozmrazíme špenát a vymačkáme z něj veškerou vodu.
4
Přidáme mouku, vejce, trošku soli a podle potřeby trochu vody, aby vzniklo tužší těsto. Lžičkou děláme malé halušky a vhazujeme do osolené vařící vody.
5
Jakmile halušky vyplavou, jsou hotové.
6
Podáváme s masem a sýrovou omáčkou z nivy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Zeleninový kuskus s gyros kostkami

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem

Mačkané batáty s krůtími řízky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krinďa
    Krinďa | 11. 3. 2013 15:34

    Moc dobré...

  • Franceska Mendes | 24. 11. 2011 16:46

    jeto strasne viborni chutnalasemto a strasne moc to mastylo dekuji za napat :-)) :-) ;-) 8-)

  • Alena Tarabová | 6. 9. 2006 08:39

    Určitě dobře a dejte hned vědět!

  • Lidka Kábrtová | 5. 9. 2006 17:07

    Aleno, moc děkuju za všechny experimenty...chystám se zkusit slaný špenátový koláč, tak uvidím, jak dopadnu.

  • Lucka | 14. 7. 2006 19:24

    skvělý!

  • Alena Tarabová | 5. 7. 2006 17:36

    Lidko, tak na záhoně už nemám ani lupen špenátu, ale poslední pokus myslím není k zahození. Původní verzi s vyšlehaným sněhem jsem ještě vyzkoušela s polovinou sáčku prášku do pečiva a jen nechala přejít varem, když halušky vyplavaly hned jsem je slila a propláchla, byly krásně nadýchané, na uvedené ingredience jsem použila jen 50 ml vody.

  • Lidka Kábrtová | 4. 7. 2006 13:54

    Kamilo, klidně k tomu udělejte těstoviny.

  • Kamila | 1. 7. 2006 18:27

    Se špenátovými haluškami jsem u rodiny moc neuspěla,ale omáčka s masem byla suprovní,přímo k ,,sežrání".Musím vymyslet jinou přílohu.Dík za skvělý recept.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:49

    Aleno, já se rozhodně zlobit nebudu :-).

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 15:23

    I já ještě popřemýšlím, nic není tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě dokonalejší.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 15:11

    Aleno, Vy jste "ďábel"! :-). Takhle rychle to zvládnout...Ale já slibuju, že ještě mozkově popracujua dovymyslím to...

  • Alena Tarabová | 8. 6. 2006 14:44

    Tak jsem zkusila versi s vyšlehaným sněhem, čerstvým špenátem (nechtěla jsem čekat až rozmrzne), očesala záhon, spařila, uvařila. Polovinu jsem vykrajovala lžičkou, ale pak mi došla trpělivost a vzala jsem druhou polovinu těsta přes síto na halušky. Nevím, moc nadýchané nebyly, ale jsou dobré. Tak mě napadá co přidat do mouky kypřící prášek? A v kombinaci s masovou směsí nemají chybu. Opravdu je to moc dobré, Lidko. Dávám 1! Špenát můžu na všechny způsoby.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 10:22

    Lidko, tak potom napište, jak jste dopadla:-)

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 10:18

    Dámy, ještě chci vyzkoušet, co by to udělalo, když bych tam nacpala (myšleno do halušek) dva žloutky a sníh z bílků - zdy by byly nadýchanější. Ale ještě jsem to nestihla.

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 10:11

    Lidko,já mám díky takovým receptům poslintanou klávesnici.Zní to fantasticky...:o)

  • ELA | 8. 6. 2006 10:05

    jupííí, špenát, krůta, halušky!! :))

  • Jaroslava Oumarová | 8. 6. 2006 09:55

    Přidávám se k všeobecnému jásotu:-))))))

  • Airan | 8. 6. 2006 09:51

    Lidko, i mne ten recept potesil:-)) Diky.

  • Lidka Kábrtová | 8. 6. 2006 09:48

    Jano, já si říkala, že špenátem Vás potěším:-). Lidka

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 09:41

    Tak to je přesně podle mého gusta..mňamka..o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Pokrmy Drůbeží Z mouky/obilovin Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krůtí maso Máslo Polohrubá mouka Smetana Špenát Sůl Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Šunkové kanapky

Šunkové kanapky

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Krém na zdobení dortů

Krém na zdobení dortů

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

20
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
18
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátová velikonoční nádivka bez masa
Špenátové balíčky
Špenátové balíčky
Špenátové brambory - příloha
Špenátové brambory - příloha
Špenátové holandské koule
Špenátové holandské koule
špenátové hvězdy z listového těsta
špenátové hvězdy z listového těsta
Špenátové kuře (králík)
Špenátové kuře (králík)
  • Recepty.cz
  • Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact