• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Špenátová roláda II.

autor: Jojinka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátová roláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g špenát
    • 3
      ks žloutek
    • sníh z bílku Ze 3 bílků
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks cibule Větší
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
  • Omáčka
    • 250
      g žampiony
    • 40
      g máslo
    • sladká smetana 0,25 l
    • ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** vše smícháme a těsto naneseme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 10-15 minut. Naplníme náplní a zarolujeme.
2
**Náplň:** zpěníme cibuli, usmažíme vejce. Osolíme opepříme.
3
**Omáčka:** nakrájené žampiony osmahneme na másle, přidáme mouku, sůl a pepř a sladkou smetanu. Necháme přejít varem. Ochutíme octem a cukrem. Podáváme s vařeným bramborem.
4
Roládu krájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Je to velice chutné a vynikající jídlo, i když příprava vypadá dost složitě, není tomu tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 8. 12. 2006 02:09

    Hm, špenátové bábovičky ... možná místo hladké mouky krapet krupice ... daly by se kombinovat různě, aby tam nemuselo být tolik vajec, když jich jeden tolik najednou nemůže ...

  • englicka marketa | 7. 12. 2006 18:19

    souhlasím protlak je moc řídký a nevýrazný,celkově raději používám listy

  • Anonym | 7. 12. 2006 18:15

    já osobně bych to udělal z mraženého porcovaného.určitě ne z protlaku..

  • Lucie | 7. 12. 2006 15:49

    Jen prosím o upřesnění - španát je protlak či čerstvý?

  • Jaroslava Oumarová | 7. 12. 2006 11:57

    Hanko, Vy mi děláte chutě:-))) Už si to tisknu...

  • englicka marketa | 7. 12. 2006 09:26

    tak toto ano:o)))!!!!!!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Máslo Ocet Olej Pepř mletý Sladká smetana Sníh z bílku Špenát Sůl Vejce Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Košovská specialita

Košovská specialita

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Podkova - dort

Podkova - dort

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Špenátová polévka s pórkem

Špenátová polévka s pórkem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
11
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
11
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
11
Máslové řízky
Máslové řízky
11
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Špenátová roláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact