• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g špaldová mouka hrubá
    • 200
      ml voda
    • 3
      ks vejce
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i přepuštěné
    • 3
      špetka skořice - mletá 1/2 lžičky
    • 2
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
V míse 1-1,2 l smíchat mouku, sůl, skořici, rozpuštěné máslo, žloutky a vodu. Nechat odstát 15 minut. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý sníh (neteče po otočení nádoby). Mírně předehřát pánev průměr 28 cm. Vmíchat sníh do namočené mouky vidličkou.
2
Směs vlít na suchou nepřilnavou pánev, péct ze začátku středním ohřevem pod pokličkou (talířem). Po prvním vyklepání vody z pokličky zmírnit ohřev, celkově péct 25-30 minut a vyklepat vodu ještě 2x. Vyzkoušet propečenost špejlí, párátkem.
3
Přiklopit svrchu menší talíř, otočit na něj pánev se šmornem. Rozkrájet na 8 dílů (trojhránky). Otočit díly a péct z druhé strany ještě 8-10 minut pod pokličkou. Přemístit na talíř, rozkrájet na menší trojhran od špičky a dva dílky u kraje. Posypat cukrem ze sítka.
4
Poznámka autora receptu: Název též Kaiserschmarrn. Lze kombinovat špaldovou mouku hrubou i hladkou v poměru 3:2 (8:7 lžic 15 ml). Šmorn je poměrně tuhý, jemný jako chleba. Rozinky namočené den předem v rumu nebyly vyzkoušeny. Máslo postačí do těsta, šmorn se nepřilepí. Lze jíst jako hlavní jídlo nebo jako zákusek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

Obložený chlum, základní recept

Obložený chlum, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Špaldová mouka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Salát z okurek

Salát z okurek

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

Vysportovaná popová diva Dua Lipa: Ukázala břišáky!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldovo-žitný jablečný závin
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový mazanec s ořechy
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Španělská bramborová omeleta
Španělská bramborová omeleta
Španělská česnečka
Španělská česnečka
Španělská čočka
Španělská čočka
  • Recepty.cz
  • Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact