• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g špagety
    • sůl
    • 300
      g žampiony
    • 1
      lžíce máslo
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml mléko
    • 200
      g gorgonzola
    • 100
      g tavený sýr
    • 0,50
      svazek bazalka
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Vodu slijeme a špagety necháme okapat.
2
Očistíme a na silnější plátky nakrájíme žampiony. Rozpustíme máslo, houby na ně nasypeme, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se neodpaří veškerá voda. Do hrnku nalijeme mléko se smetanou a mírně ohřejeme. Sýr nakrájíme na kostičky. Nasypeme do smetany s mlékem a přidáme tavený sýr. Při mírné teplotě a za stálého míchání je úplně rozpustíme, až vznikne jemná krémová omáčka.
3
Otrháme lístky bazalky a nakrájíme je na tenké proužky. Sýrovou omáčku vmícháme do uvařených těstovin, rozdělíme na talíře a posypeme bazalkou a čerstvě namletým pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou

Spaghetti s Hottasovou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Verunidlo | 9. 7. 2014 19:58

    Moc dobrý,přítel si pochutnal a i přidal ;D

  • Eliska | 20. 7. 2005 10:18

    Vyborny! Hlavne hodne pepre :o)

  • Martina | 14. 5. 2005 13:13

    Mooc dobroučký!!! Doporučuji. Bazalku jsem tam nedávala a i tak to bylo moc dobrý. Doporučuji nakrájet sýr na plátky, aby se lépe rozpustil.

  • Petr | 2. 1. 2005 16:50

    Je to moc dobré, ale já do omáčky ještě přidávám oregáno kvůli vůni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Gorgonzola Máslo Mléko Pepř drcený Smetana Špagety Sůl Tavený sýr Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Pražský koláč

Pražský koláč

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

63
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
43
Fíky s ochuceným sirupem
Fíky s ochuceným sirupem
42
Špagety s pestem z červené řepy a kešu
Špagety s pestem z…
19
Krémová brokolicová polévka s česnekem
Krémová brokolicová…
16
Ligurský králík
Ligurský králík

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
Špagety s brokolicí
Špagety s brokolicí
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s cuketou a olivami
Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
Špagety s krevetami, rajčaty a bazalkou
Špagety s kuřecí nohou na leču
Špagety s kuřecí nohou na leču
Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem
Špagety s kuřecím masem, žampiony a…
  • Recepty.cz
  • Špagety s houbami a sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact