• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
Napište svůj komentář k receptu

Špagety aglio olio

autor: Víťa Jaroš
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 188
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety aglio olio
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • bazalka
    • 150
      g parmazán
    • červené feferonky sušené

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku (pokud máme jen drcenou, tak tu až na závěr přimícháme do špaget.
3
Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev s česnekem a feferonkou a krátce prohřejeme a smícháme dohromady.
4
Jemně osolíme a opepříme.
5
Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán.
6
Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Houbové aglio olio

Houbové aglio olio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agi | 11. 8. 2016 17:34

    Soulasím ...

  • ježdík | 14. 12. 2015 14:17

    Pepku námořníku a to Ti pověděl zase kdo ty jelito....

  • michal Ježdík | 14. 12. 2015 14:14

    Do italských originálních receptů a to převážné většiny přijde bazalka i parmesan....protože a zkrátka jednoduše jsou to produkty či bylinky pro Itálii jednoznačné......jestli se někdo rozhodne někam jednu či onu surovinu nedat je na zvážení hlavně když tam místo limetky či citronu nenaleje třeba MAGI... O:-) .Vařte jednoduše čerstvě nezahuštujte moukou smýchanou z vodou....a hodně spokojených hostů doma či restauraci Vás nemine.Zdar a sílu máš v sýru čus.... ;-)

  • Michala | 21. 3. 2013 13:01

    Omyl. Do pasty aglio olio e peperoncino krom feferonek patří jen česnek, olivový olej a petrželová nať. Žádná bazalka ani parmazán.

  • Pepek | 1. 8. 2012 15:54

    Do aglio olio feferonky nepatřej.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Červenec Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené feferonky Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Jadran dort

Jadran dort

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Langoše - expres
Langoše - expres
16
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Špagetová omeleta
Špagetová omeleta
Špagetová Roláda
Špagetová Roláda
Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact