• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Sněhová roláda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
Sněhová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký korpus, jemný pudinkový krém s našlehanou smetanou a spousta jahod. To je sněhová roláda. Připravte si jeden z nejoblíbenějších jahodových receptů podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Jistě si pochutnáte.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks bílek
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vinný ocet bílý
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • moučkový cukr na posypání
  • Náplň
    • 350
      ml mléko
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 80
      g cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      hrst jahody

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne tuhý, pružný a lesklý sníh. Nyní do něj přidejte ocet a škrob a už jen krátce promíchejte.

RADA: Šlehání sněhu

2
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí stěrky na něj rozetřete sníh, měl by tvořit vrstvu asi 1 cm silnou. Plát pečte 20 minut a poté nechte dvě až tři minuty chladnout na plechu.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Upečený sněhový plát posypte moučkovým cukrem, položte na něj další arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo další plech. Nyní plech obraťte vzhůru nohama a papír, na němž se těsto peklo, opatrně sloupněte. Nechte dobře vychladnout.
4
Mezitím připravte krém. V mléce rozšlehejte pudink a cukr. Přiveďte pomalu k varu a 3 minuty provařte, až pudink zhoustne – průběžně míchejte. Povrch pudinku zakryjte potravinovou fólií, aby nevznikl škraloup, a nechte úplně zchladnout. Studenou šlehačku vyšlehejte dotuha a poté metlou vmíchejte do vychladlého pudinku.
5
Omyté jahody zbavte stopek a pokrájejte na kousky. Krém rozetřete na sněhový plát a posypte hustě jahodami. Pomocí pečicího papíru korpus potřený krémem zarolujte a nechte před podáváním nejméně 2 hodiny vychladit.

RADA: Jak rolovat roládu, aby se nepotrhala?

6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Mandlová roláda

Mandlová roláda

Roláda LAURA

Roláda LAURA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Jahody Kukuřičný škrob Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový pudink Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

151
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
54
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
43
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
36
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
32
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Snadné věnečky s polevou
Snadné věnečky s polevou
Snadný marinovaný losos
Snadný marinovaný losos
Snadný štrůdl
Snadný štrůdl
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové kytičky
Sněhové kytičky
Sněhové pečivo
Sněhové pečivo
  • Recepty.cz
  • Sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact