• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Napište svůj komentář k receptu

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • zahradní šneci 4 x 24 uvařených a upravených
    • ulity 4 x 24 vyvařených a vyčištěných
    • máslo 1/4 (250 g)
    • sezamová pasta V tubě
    • citronová kůra Strouhaná z 1 citronu
    • 1
      ks vejce Celé syrové
    • 2
      dl strouhanka Hrníček
    • 6
      lžíce smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na ozdobu
    • kapie Konzervovaná řezaná na proužky
    • sardelová očka
    • 1
      ks vařená vejce Na tvrdo
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 1
      balíček želatina plátková

Postup přípravy receptu

1
Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.
2
Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Pracny z roku 1900

Pracny z roku 1900

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek | 8. 5. 2013 20:45

    Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

  • pavel | 4. 6. 2011 20:07

    od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:46

    Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

  • ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:45

    Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

  • Daniella O. | 3. 5. 2010 19:34

    Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

  • Jan Smetana | 2. 5. 2010 14:44

    Potřebuji vědět,jak to s těmi šneky udělat,když je donesu domů a co potom dělat dál?Poradí mi někdo?Předem díky.Honza

  • Tereza J. | 26. 5. 2008 14:39

    Zorka položila dobrú otázku. Prasa sa pováľa v hnoji, v smrade sa pohybuje a nikomu to nevadí. Slimáky žijú len v čistom prostredí. Inak jedla som zapekané slimáky s omáčkou vo Francúzsku a boli výborné. Tam dostať chladené aj mrazené slimáky v ulitách s masielkami rôzne ochutenými už hotové, len si ich dopečiete.

  • Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 22:40

    Snažím se už leta toto jídlo ve svém okolí popularizovat.Je to víceméně slavnostní jídlo,podávané obvykle jako teplý předkrm a pokud by u stolu měl být někdo znechucen, byla by to škoda.Averzi některých řeším tím způsobem,že jim předložím šneky bez šneků. Zvláště citlivým jedincům podávám nádivku bez domečků. Děti k tomu přistupují bez předsudkú, pokud jim už někdo neřekl, že je to fuj.

  • Zora Manasová | 25. 5. 2008 17:29

    A na ryby, hydinu a mäso máte žalúdok, z toho vám nie je špatne?

  • Petule B. | 11. 5. 2008 22:44

    Jak se rika: Proti chuti zadny disputat. Ale ja na tohle taky nemam zaludek....

  • Tereza J. | 11. 5. 2008 15:23

    V Čechách nie sú slimáky chránené : U nás áno.

  • Eva Červenková | 11. 5. 2008 13:31

    mě je z vás špatně...

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 12:01

    Popsaný způsob předpokládá, že si přejete udělat milované osobě (osobám) radost, protože je to práce, v tomto případě doslova, pro vraha:po cca týdenním půstu (těch šneků!)-vyprázdní se,vložit na pár hodin do octové osolené vody-pustí sliz. Po oprání v čisté vodě vložit do vroucí vody... a povařit půl hodiny.Pak vyjmout tělíčka z ulit, od svalu odříznout měkkou část (střívka) a nožičky několikrát!!! promnout se solí (hrubší).Máte polotovar (zmrazit, zavařit). Tento je třeba náslledně uvařit (2 až 3 hodiny) v hovězím vývaru (Masox) s polévkovou zeleninou a divokým kořením. Máte další polotovar. Ten můžete dohotovit podle uvedeného receptu (M.D.R. a já přidáváme špetku květu, nastouhanou cibuli,ještě jeden žloutek, místo smetany a strouhanky 2 nadrobno nakrájené a mlékem zvlhčené rohlíky, do ulity napřed nalejeme mokka lžičku vývaru a nádivkou naplněnou v ulitách "ďobneme" do strouhanky-vytvoří krustičku). Finální produkt můžete opět zmrazit.

  • Anna Doležalová | 11. 5. 2008 07:04

    No a jak se s nima zachází před tím než je rozmelete nebo nasekáte? Teď je jich na zahradě dost, ale neumím si s nima poradit před přípravou. To se musí asi nějak, ale nevím co.

  • Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 01:55

    Hlemýždě zbožňuji a podle tohoto receptu obzvlášťVe své kuchařce jej má už M.D.Rettigová.Nejlepší jsou bez ničeho, popř. s bílým chlebem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Kapie Máslo Nakládané okurky Sardelová očka Sezamová pasta Smetana Strouhanka Ulity Vařená vejce Vejce Zahradní šneci Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Chilli con carne IV.

Chilli con carne IV.

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
23
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
14
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené…
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Rychlá mexická fazolová polévka
Rychlá mexická fazolová…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact