• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smradíci
Napište svůj komentář k receptu

Smradíci

autor: hykam
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smradíci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • brambory
    • 2
      ks romadůr
    • 5
      ks cibule 4-5
    • česnek hlavička
    • slanina nebo nějaký voňavý salám
    • olej
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari, aj.) a pořádně promícháme. Vložíme do trouby asi na 200 °C. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, slaninu na kolečka a vše podusíme na pánvičce.
2
Brambory asi po 3/4 hod. přikryjeme pokličkou na 15 minut. Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným Romadůrem a dáme na 15-20 min. zapéct pod gril. Od této chvíle již musíme větrat, ale stojí to za to. Nejlépe chutná za tepla.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena Bernatová | 27. 9. 2007 12:05

    Vyzkoušela jsem, bylo to opravdu super. Koření jsem použila na americké brambory, oleje jsem dala méně a jako přílohu přidala zelený salát s kefírem. Ješě by to bývalo chtělo posypat čerstvou petrželkou, ale nechtělo se mně vyběhnout na zahrádku, protože pršelo. Určitě budu smradíky dělat znova, jen si den předem uvařím navíc brambory, ty osmažím ve friťáku a tím ušetřím asi tak hodinku. Dávám 1.

  • Martin | 21. 9. 2007 22:43

    jo jo přesně tak

  • Gábina | 21. 9. 2007 22:20

    opravdu to zní lákavě určitě vyzkouším mňam

  • Katka Maršálková | 21. 9. 2007 14:21

    ty brambory na osminky, tím je myšleno jako na měsíčky? Jako americké brambory?

  • Martin | 20. 9. 2007 23:49

    Oprava: slaninu na kostičky

  • Marie | 20. 9. 2007 11:38

    Zni to lakave

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mléka / sýra Oběd Večeře Pečení Grilování Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Koření Olej Romadůr Slanina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Makový jablečník

Makový jablečník

Zelný salát s jablkem a mrkví

Zelný salát s jablkem a mrkví

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
13
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

Ceny Thálie 2025: Schovaný Preiss a provokace od Hanuše!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy
Smoothie z červené řepy a zázvoru
Smoothie z červené řepy a zázvoru
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
Smradlavoučká topinka
Smradlavoučká topinka
Smraďoch
Smraďoch
Smraďoši
Smraďoši
  • Recepty.cz
  • Smradíci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact