• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
Napište svůj komentář k receptu

Smaženky z jitrnic

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženky z jitrnic
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks jitrnice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • hořčice nebo kečup
    • křen

Postup přípravy receptu

1
Jitrnice vymačkáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, trochu osolíme a opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Tvoříme malé placičky, které smažíme na oleji dozlatova.
2
Povrch potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem (nebo kroužky cibule) a podáváme s chlebem, nebo potřeme kečupem a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové smaženky se žampiony

Sýrové smaženky se žampiony

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 22:14

    Ano, betakaroten je antioxidant, ale na prskání jsem bohužel nepozorovala téměř žádný vliv.

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 22:04

    Mrkev se přidává údajně proto, aby se snížilo přepalování tuku.

  • Mirka P. | 16. 6. 2008 20:15

    Moje zkušenost s mrkví nic moc. Když jsem na Vánoce smažila kapra, tak to prskalo i s ní...

  • Tereza J. | 16. 6. 2008 19:43

    Pri vyprážaní čohokoľvek vám olej nebude prskať, ak do panvice vložíte niekoľko koliesok mrkvy :)))

  • Oldřich Gargulák | 16. 6. 2008 17:17

    Při smažení je lepší použít "poklici" s jemným nerezovým sítem - zachytí olej, propustí páru která nekondenzujev ve vodu a je druhotnou příčinou prskání.

  • Dana Minaříková | 16. 6. 2008 17:02

    A co použít pokličku?

  • Petra Matysová | 6. 1. 2007 13:49

    Právě jsem dodělala. Je to fajn obměna, ale musím říct, že tak zaprskanou kuchyň od oleje jsem ještě neměla.:o(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Svačina Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Jitrnice Křen Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Košíčky plněné pudinkovým krémem

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

19
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
13
Chuťovka z cukety
Chuťovka z cukety
13
Krémové lečo
Krémové lečo

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Smaženky z jitrnic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact