Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené všechny kousky zmrzliny, dáme je na chvíli zmrznout.
Do vyššího malého hrnce dáme rozehřát tuk na smažení. Připravíme si ovoce na ozdobu, rozehřejeme polevu ve vodní lázni a ušleháme šlehačku. Pak vložíme kuličku obalené zmrzliny na sítko a s ním krátce ponoříme do rozehřátého tuku a po zezlátnutí ozdobíme na talířu ovocem a šlehačkou.
3
Přelijeme čokoládovou polevou a ihned servírujeme.
Vyskúšala som Vašu vyprážanú zmrzlinu. Celkom sa podarila. Ja zmrzlinu tiež vyprážam. Dopredu si urobím zo zmrzliny guľôčky. Nechám v mrazničke dobre stuhnúť. Najlepšie v iný deň ich obaľujem a vyprážam. Obaľujem ich v rozšľahanom bielku a obaľujem vo valčekom rozdrvených cornflakesoch. Kým sa mi rozohreje tuk na pečene, držím obalené guľôčky radšej v mrazničke. Po vypražení ozdobujem podľa vôle.
caribou
|29. 8. 2006 17:38
Já si to taky nedovedu představit, všude to mají
pavla
|24. 5. 2005 17:20
Je to dobré sice zpočátku mi připadalo divné smažená zmrzlina nedokozála jsem si nic pod tím představit ale je to dobré doporučuji