• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní pomerančové želé

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní pomerančové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 18
      g bílá želatina
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml růžové víno
    • 750
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 13
      ks pomeranč
    • 240
      g cukr krystal
    • skořice (celá, několik kousků)
    • čokoládové kousky

Postup přípravy receptu

1
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody.
2
2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na tenké plátky. Ze zbylých pomerančů vylisujeme šťávu. (místo čerstvého ovoce můžeme také použít džus). Odměříme asi 650 ml šťávy a zahřejeme ji s 200 g krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru. Sejmeme z ploténky a přilijeme víno.
3
3. Vymačkáme nabobtnalou želatinu a rozpustíme ji v malém množství horké šťávy nebo vody. Potom ji vlijeme do teplé vinné směsi.
4
4. Na dno malých skleněných misek ozdobně rozložíme tenké plátky pomerančů, které opatrně přelijeme teplým vinným krémem a želatinou.
5
5. Naplněné misky s krémem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Mezitím rozmícháme vanilkový pudinkový prášek se zbylým cukrem a několika lžícemi studeného mléka a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Hotový necháme prochladnout. Pudink občas zamícháme vařečkou, aby se nevytvořil ošklivý škraloup.
6
6. Vanilkovou omáčkou přelijeme ztuhlé pomerančové želé a ozdobíme je několika zbylými plátky pomeranč, kousky celé skořice a hoblinkami strouhané mléčné čokolády. Podáváme nejlépe s malými trubičkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančové pralinky

Pomerančové pralinky

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Svačina Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Čokoládové kousky Cukr krystal Mléko Pomeranč Růžové víno Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

36
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
31
Božkov Frappé
Božkov Frappé
27
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
26
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
24
Bramborový salát se slaninou a špenátem
Bramborový salát se…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact