• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní hovězí na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní hovězí na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      lžička sojová omáčka sladká
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      snítka rozmarýn nebo přiměřené množství sušeného
    • masox hovězí 1-2 kostky
    • 1
      lžíce brusinky zavařené brusinky
    • 2
      lžíce cukr třtinový

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a na zbýlém sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Když cibulka zeskolvatí, přidáme pomerančovou kůru a sladkou sojovou omáčku a necháme zavonět.
2
Do hrnce vrátíme maso, podlijeme polovinou červeného vína a 3-5 dl vařící vody. Přidáme kostku hovězího bujonu, nasekaný rozmarýn (bez dřevitého stonku), promícháme a v zavřeném tlakovém hrnci necháme dusit. Asi po 45 minutách hrnec odstavíme a než se pára vypustí připravíme si vedle brusinový karamel - na pánvi zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme brusinovou zavařeninu a do vroucí směsi postupně vmícháme zbylé víno. Odkryjeme tlakový hrnec a obsah uvedeme znovu do varu. Postupně přidáváme brusinkový karamel a necháme mírně probublávat, aby se obě omáčky dobře spojily. Ochutnáme a dochutíme podle chuti - solí nebo trochou hovězího bujonu. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, můžeme ještě trochu zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provařit.
3
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem, bramborovými noky nebo spätzlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 2. 7. 2008 15:57

    To vypadá zajímavě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Masox Pepř mletý Pomerančová kůra Rozmarýn Sádlo Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s masem

Rajská polévka s masem

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

16
Výborné šunkofleky
Výborné šunkofleky
15
Srbské rizoto
Srbské rizoto
15
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Tatrankové vánoční kuličky
Tatrankové vánoční…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

Strach Sedláčkové o partnera Töpfera: Robotická operace tepny!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact