• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicoví zajíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví zajíci z listového těsta

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
6fotografií
Nahrát fotku
 

Roztomilí ušáčci z listového těsta s náplní z másla, cukru a skořice jsou rychle hotoví a udělat je zvládnou dokonce i děti.

Suroviny

16 porce
    • 500
      g listové těsto
    • 2
      lžíce máslo změklé
    • 1
      lžíce skořice - mletá
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na poloviny a vyválejte dva stejné obdélníky. Těsto by mělo být tenké asi 4 mm.

RADA: VIDEO, jak upéct tvarohového beránka

2
V misce smíchejte máslo, skořici a cukr. Jeden plát těsta pomažte ochuceným máslem tak, aby na dlouhých stranách zůstal 2cm nenamazaný okraj. Okraje potřete studenou vodou. Přiklopte druhým plátem těsta a vidličkou přitlačte okraje dlouhých stran k sobě.
3
Těsto rozkrájejte na asi 2 cm široké pruhy. Každý pruh zatočte dvakrát tak, aby vznikl požadovaný tvar zaječí hlavy.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

4
Zajíčky naskládejte na plech a pečte 18 minut do zezlátnutí. Nechte vychladnout a před podáváním zaprašte moučkovým cukrem.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. speciál VELIKONOCE 2019

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Domácí "listové" těsto

Domácí "listové" těsto

Krachle z listového těsta

Krachle z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Těsta Listové Sváteční pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Máslo Moučkový cukr Skořice - mletá Třtinový cukr

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Okurkové smoothie

Okurkové smoothie

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Jidáše

Poslední sledované recepty

13
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
10
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
8
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
8
Zeleninový salát s miniřízečky a česnekovým dresinkem
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
Skořicový elixír
Skořicový elixír
Skořicový třený koláč
Skořicový třený koláč
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové minizáviny
  • Recepty.cz
  • Skořicoví zajíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact