• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Skopová bačovská pečeně

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skopová bačovská pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g skopové maso (Kýta)
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso opereme, odblaníme a odstraníme z něj lůj. Pak je potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Opečeme ve velkém kastrolu na rozehřátém sádle, přisypemem papriku, zamícháme a přidáme kostičky cibule. Podlijeme horkou vodou a pečeme pod pokličkou. Když maso změkne, dopečeme jej bez pokličky za občasného podlévání vypečenou šťávou. Měkké maso vyjeme a šťávu částečně vysmaheneme. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu podlijeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme, vrátíme zpátky maso a krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíky a zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Pečené bramborové lupínky

Pečené bramborové lupínky

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré

Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 9. 1. 2017 12:45

    U skopového masa nebývá uváděn obsah jedné důležité látky (živiny), jedná se o karnitin. Maso obecně jako takové, obsahuje ze všech potravin nejvíce karnitinu (odvozeno od; latinsky maso = carnis). Maso skopové (ovce, kozy) obsahuje karnitinu nejvíce, takže maso skopové - 210; jehněčí -78; hovězí - 64; vepřové- 25; drůbeží - 8; ryby 6 mg karnitinu/ 100 g masa. Karnitin se v těle člověka běžně syntetizuje z lyzinu a methioninu. A však u lidí se sklonem k cukrovce- diabetu a u dalších zdravotních poruch je syntéza- tvorba karnitinu nedostatečná. U starších lidí je tak postižena zejména srdeční funkce, u mladších lidí sexuální funkce- zejména u mužů. Proč? Protože při dostatku karnitinu se u mužů dociluje těchto pět „výhod“; zvýšení životaschopnosti spermií – karnitin má antioxidační účinek, zvýšení pohyblivosti spermií, brání se tvorbě abnormálních- patologických spermií, zvyšuje se celková energie (stimulace srdce…) - to dává muži větší výdrž pro milování, zvyšuje se sexuální libido- chuť a touha k souložení… , viz zde; http://natural-fertility-info.com/l-carnitine.html Na zmíněné „povzbudivé účinky“ karnitinu bylo již před 20 lety upozorněno ve vědecko- odborném časopise Výzkum v chovu skotu (VUCHS Rapotín), viz název článku zde; Biologická hodnota masa z hlediska obsahu karnitinu, jedné z nepostradatelných živin ve výživě lidí. 1997 (1): str.22-26. Bohužel, snad nejméně skopového v rámci států EU se konzumuje v ČR (vůbec se v obchodech nevyskytuje) V současné době je na trhu známá určitá „tabletová forma karnitinu“, jako je například Maxatin (https://erekce.guru/maxatin/ ). Ten obsahuje jako podpůrně působící aminokyseliny arginin a lyzin a účinnou látku – karnitin. Údajně se jedná o přírodní přípravek, ještě „přírodnější“ a přirozeně ve stravě působící by však mělo být pravidelné zařazování skopového masa, zejména do jídelníčku mužů.

  • ZOEN | 5. 4. 2015 18:19

    Česnek jsem použila celý a maso naložila včera na noc. Bylo to skvělé, dávám velkou jedničku a děkuji.

  • mouchaxl | 30. 1. 2011 12:25

    dneska jsme pekli dle tohoto receptu a dopadlo to dobře... :-P jen místo zelí jsme měli špenát..

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 22. 11. 2010 19:05

    Děkuji. Zařazení jsem již opravil. Pavel. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 20. 11. 2010 13:38

    Skopové

  • Kateřina Candrová | 19. 5. 2008 22:08

    Moc děkuji za recept. Skopové jsem dělala poprvé a váš recept mě zachránil. Přidala jsem navíc pouze slaninu. Výsledek byl vynikající. Manžel byl maximálně spokojený.Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Skopové
Maso Skopové Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Skopové maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Fofrperník

Fofrperník

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
22
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
11
Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Sýrovo-cibulová polévka…
10
Jednoduchá kroupová polévka se salámem
Jednoduchá kroupová…
9
Pórková polévka s fazolemi a toasty
Pórková polévka s…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

Hořké přiznání Eriky Stárkové: Rozchod s otcem dcery (3)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Skopová bačovská pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact