• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská křupavá nakládaná kapie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg kapie
    • 250
      ml slunečnicový olej
    • 250
      ml ocet
    • 250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro k bodu varu, každou kapii zvlášť potopíme do oleje na pár vteřin (změní barvu, zesvětlá), vytáhneme a hned potopíme do studené marinády opět na pár vteřin. Necháme je dostatečně vychladnout na plechu, potom skládáme do sklenice, mezi kapie klademe plátky česneku a celeru, trochu napěchujeme a zalíváme marinádou. Klidně trochu zatížíme. Necháme alespoň 10 dnů v chladu, nesteriluje se!
2
Budete příjemně překvapeni, kapie jsou křupavé jedna báseň. Je to starý rodinný recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aiarn | 20. 10. 2006 13:42

    Pani Horkolova, to jsem moc rada:-)))

  • Martina Horklová | 19. 10. 2006 19:59

    Už jsem je udělala - jsou super !!!! Dala jsem i celer, je to dobrotka. Díky

  • Martina Horklová | 16. 6. 2006 20:39

    Tak to musí být dobrota, sice je červen, do Silvestra daleko, ale udělám to.. to musí být prostě dobrý........

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 15:18

    Marcelko, car = kral:-) Turšija = vsechna nakladana zelenina, prirodne kvasena, bez sterilovani:-) Opravdu nemam predstavu jak to napsat cesky do jednoho nazvu:-)) Jinak se po receptu samozrejme podivam a rada pridam:-)

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:50

    Airan, primlouvam se za samostatne uvedeni receptu na carskou tursiju, i kdyz mozna pod srozumitelnejsim nazvem, at se dobre hleda :-). Diky. M.

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 12:45

    Tohle jsme delali vylozene z kapie, asi tak 30-50kg , davali do sudku a vydrzelo to celou zimu. Rajcinove papriky jsme zase plnili smesi z mrkev, celeru, zeli, a do nalevu se daval med s octem - rikali jsme tomu carska turšija:-))

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 08:56

    Jdu do krámu koupit kapie, tohle musím mít! Jestli ale už nebudou, tak budu dělat bébébé, mám dojem, že už pravé kapie mají po sezóně. Jde to i z rajčinových paprik? Ty jsou pořád.

  • babi | 20. 11. 2005 21:44

    Airan, tento recept se mně opravdu líbí a určitě ho vyzkouším. Osobně si vážím každého receptu s dlouhou rodinnou tradicí! Mám však otázku, jak dlouho kapie vydrží v chladniče? Pokud to ovšem člověk vydrží, jsou-li tak výborné ;o) Děkuji Ti za recept!

  • Anonym | 20. 11. 2005 13:09

    Cesnek a celer podle chuti:-)) palicka cesneku postaci.

  • Airan | 20. 11. 2005 13:08

    Alice, taky zdravim a jsem moc rada, ze jsi recept precetla...zrovna ted se to vyplati, kapie neni tak draha a navic sklenka hotove nakladane stoji nekrestanske penize a jsou tam snad jen 3-4 :-)) Ja davam radeji vinny ocet (6%) takze cesky trosku zredit vodou, mam za to ze je 8%.

  • Alice_G | 20. 11. 2005 11:47

    Airanko, zdravím a děkuju za recept. Ten ocet je náš český - osmiprocentní ? A kolik tak na tohle množství dáváš česneku ? Protože nemám zahradu, tak to určitě bude dobré, ale nevím, jestli levné...;-))

  • Alia | 20. 11. 2005 08:56

    Vyzkousela jsem a cekam tech deset dni. Uz ted mam, ale pocit, ze to Silvestra nedozije. Manzel mi na ne chodi uz ted, jen pry cesneku mam pridat, ale to uz kazdy podle sebe. Diky, levne a moc dobre!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pozdní večeře Silvestr Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kapie Ocet Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Bramborové placičky se špenátem

Bramborové placičky se špenátem

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
27
Pikantní marináda na grilované maso
Pikantní marináda na…
17
Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny
Nejjednoduší rohlíky z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

Zemřel Ozzy Osbourne (†76): Praotec metalu byl obklopen rodinou

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact