• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sekaná je klasikou české kuchyně a ze směsi mletého masa vepřového a hovězího je zkrátka nejlepší. Když ale navíc použijete jako základ maso z přeštického prasete, které je úžasně křehké a šťavnaté, vaše "sekačka" nebude mít chybu.

Sekaná: recept na takovou, co nikdy nepraskne

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 20
      g sůl
    • 2
      g pepř mletý
    • 2
      g oregáno
    • 2
      g kmín
    • 1
      ks cibule menší, nakrájená najemno
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře promíchejte s vejci, najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, strouhankou a 150 ml studené vody.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Připravenou směs zformujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, přendejte na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 60 minut dozlatova. Pro lahodnou glazuru můžete stejně jako Paul Day hotovou sekanou potřít navíc ještě kečupem a na 10 minut vrátit do trouby. Upečenou "sekačku" nakrájejte na plátky a na talíři doplňte dle chuti hořčicí, kečupem nebo nakládanými okurčičkami.

RADA: Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Xtý jogurtový koláč s ovocem a drobenkou

Xtý jogurtový koláč s ovocem a…

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Domácí lučina

Domácí lučina

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Čokoládová roláda s banány
Čokoládová roláda s…
14
Salát z jemných párků
Salát z jemných párků
12
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Kraus klesl na samé dno! Otřesné ponížení Sáry Donutilové

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Robert Kodym z kapely Lucie: Stříbrná svatba! 25 let života s fanynkou...

Robert Kodym z kapely Lucie: Stříbrná svatba! 25 let života s fanynkou...

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v županu II.
Sekaná v županu II.
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z rybího masa
Sekaná z rybího masa
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact