Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili a zařadili do jídelníčku – to je segedínský guláš. Šťavnaté zelí dodá jídlu mírně nakyslou chuť, která je pro toto jídlo charakteristická.
RADA: Houskový knedlík krok za krokem. Podívejte se na VIDEO návod
Taktohle je pekne prekombinovany segedin..zbytecne.. Hodte se Janco do klidu. Nekdy vic znamena min.
Od kdy je sádlo nezdravé? I řízky by se měly smažit na sádle, které se přepaluje daleko méně než jiné tuky.
Tak napřed napíšete, že je zdravější zahustit bramborou a nasledně pak, že se má smažit na sádle. Toto vám příjde zdravé? Mě rozhodně ne. A uplně miluju jak někdo sepsuje druhému recet stylem "dobry kuchař" dělá to či ono. Každému chutná něco jiného. Nikdo vás nenutí to vařit.
Některé recepty se nedají ani číst, natož podle nich vařit jako např. tenhle recept na segedin. Hladká mouka v kuchyni jen vyjímečně. Proto zelí v jakékoliv podobě, tedy i segedínský guláš, se zahušťuje nastrouhaným bramborem. Je pak chutnější a dravější. Nejlepší segedínský guláš je z libového bůčku, který když se na kostky nakrájí a naloží na noc ve směsi paprikového koření - uzené papriky, gulášové papriky, nového koření, soli a čilli papriky bez oleje se vše promíchá, tak maso pak nemá chybu. Dobrý kuchař však vepřové nedělá na rostlinném oleji, jak je v receptu uvedeno, ale zásadně na sádle. Pro pikantnější chuť se přidává prouzená slanina a maďarská klobása. Smetana jen 33%. Segedin jako každý guláš je lepší druhý den.
Dost podobně to taky dělám. Osmahnu cibulku do zlatova, přidám maso, osolím trochu více, opepřím aby maso mělo chuť, osmažím, přidám papriku, smažím chvilku až trochu ztmavne, trochu podleju a zase vařím až trochu ztmavne. Potom podleju více, přidám bobkový list, celý pepř, nové koření a vařím do změknutí. Vyndám koření, pepř, bobkový list a dochucuji solí, worchestrem. Nakonec smetana a zahustím moukou rozmíchanou ve vodě, chvíli povařím a hotovo. Kdo ochutnal vždy pochválil.... :-)
:-| spávnej šegoš je z bůčku
ja dusim zvlast maso na cibulce osmazene jen do ruzova a do duheho hrnce dam zeli dusit,tak asi na 3/4 hodiny.Maso dusim v papinaci,dam tam sul a koreni a vodu a dusim ho 30minut.Potom vezmu velky kastrol a dam tam dusene maso a precedene zeli bez te vody!!!, Dam tam mleko,smetanu a udelam zmleka a hl.mouky zaterku a jak to vse vari, tak tam naleju,potom to dochutim-- trochu magi,sojove macky a Worsestru. Dnes jsem "SEGEDU" jak tomu rikame varila,protoze jsem toho mela hodne,tak jsem dala do krabicek od mleka do které dam sáček a do mrazaku,Jak potrebuji,tak vytahnu rano a pak dam do hrnce a ohreji...Dobrou chut vam vsem preji mama
ja dusim zvlast maso na cibulce osmazene jen do ruzova a do duheho hrnce dam zeli dusit,tak asi na 3/4 hodiny.Maso dusim v papinaci,dam tam sul a koreni a vodu a dusim ho 30minut.Potom vezmu velky kastrol a dam tam dusene maso a precedene zeli bez te vody!!!, Dam tam mleko,smetanu a udelam zmleka a hl.mouky zaterku a jak to vse vari, tak tam naleju,potom to dochutim-- trochu magi,sojove macky a Worsestru. Dnes jsem "SEGEDU" jak tomu rikame varila,protoze jsem toho mela hodne,tak jsem dala do krabicek od mleka do které dam sáček a do mrazaku,Jak potrebuji,tak vytahnu rano a pak dam do hrnce a ohreji...Dobrou chut vam vsem preji mama
ja dusim zvlast maso na cibulce osmazene jen do ruzova a do duheho hrnce dam zeli dusit,tak asi na 3/4 hodiny.Maso dusim v papinaci,dam tam sul a koreni a vodu a dusim ho 30minut.Potom vezmu velky kastrol a dam tam dusene maso a precedene zeli bez te vody!!!, Dam tam mleko,smetanu a udelam zmleka a hl.mouky zaterku a jak to vse vari, tak tam naleju,potom to dochutim-- trochu magi,sojove macky a Worsestru. Dnes jsem "SEGEDU" jak tomu rikame varila,protoze jsem toho mela hodne,tak jsem dala do krabicek od mleka do které dam sáček a do mrazaku,Jak potrebuji,tak vytahnu rano a pak dam do hrnce a ohreji...Dobrou chut vam vsem preji mama
jeden recept pozeram, ide tam 500g masa a 750g kyslej kapusty, v dalsom 1kg masa a 1 kg kapusty a v tomto recepte ide 600g masa na 400g kapusty... ako si vybrat v tomto nepomere :-D
Souhlas s Petou, asi tu vaří prasata, fuj jíška do guláše :-\
Ale právě o té cibuli to je ,půl na půl,pak se tam nemusí dávat hovadiny jako jíška nebo nedej bože mouka.a ten masox k tomu není co dodat,když je půl kila masa tak proboha proč masox.pak se divíte že máte v 50 rakovinu střev
dyk si dělal uplně něco jinýho :-X
Protože se mi recept líbil pro svoji jednoduchost, tak jsem to "prubnul". Vynechal jsem bujon, místo plece jsem použil bůček, u papriky jsem lžičku vyměnil za lžíci a zelí jsem dal 1x sterilované a 1x kysané (kupuji Clever a bohužel u sterilovaného je více nálevu, jak vody a kysané je naprosto suché - takže se to vyvážilo). Zatím jsem nezahušťoval, ale na talíři mi to knedlíky "rozblemcalo", takže trochu zahustím. Výsledek byl excelentní (tedy soudím dle blaženosti mých chuťových pohárků) a musím poděkovat a současně poblahopřát Ladie
A mi se ten recept líbí........a asi ho vyzkouším.......a pro Peťu z 20.3.16: každému se líbí (chutná) něco jiného, někomu blondýny, jinému brunety a dalšímu Indiánky - ještě nikdy nikdo nepoznal, zda zahušťuji a čím zahušťuji - přiznám se: rozkvedlám mouku ve studené vodě a šup s ní do guláše - vím, pravověrní a "zahušťovácí klišé" vyznávající právě zrudli vzteky, ale mohu vás ubezpečit, že s chutí guláše to ani nehne.....
nehnevaj sa,mne sa zda ,ze si gulas v zivote nerobila. hovedzie a bravcove meso nemozes zasadne varit spolu,lebo bravcove sa dusi 1 hodina a hovedzie 3 hodiny.
Do segedinského guláše hovězí a vepřové maso půl na půl? Kde jsi to slyšel? A s tou cibulí jsi to také přepískl, chlapče :-)
vyuceni kuchari odjakzi pouzivaji cibuli misto jizky , peta ma pravdu ze pokud nekdo ma rad cibuli tak se dava presne tolik co masa v jakemkoliv receptu s omackou ... gulas se pak nemusi zahustovat -
Peťo peťo... každému podle jeho gusta, proč by to měla být blbost? Já bych třeba nikdy do segoše nedal kilo cibule jako ty, spoustě lidí vadí i v normálním hovězím, když je cibule moc, protože to osladí a lidi mají z moc cibule třeba zažívací problémy.. A dávat půl hovězího půl vepřového - doufám, že to tam nedáváš najednou, to by byl dost amatérismus, navíc nevím, co by to mělo přinést chuti, trošku kočkopes. Proti tomu už mi zahuštění olejovou jíškou připadá jako malý přečin...
tak hoďte svůj recept chytrolíni O:-) , každý podle svého =-O , já tady tenhle dělávám ale trošku jinak :-P ;-)
zahustit gulas jiskou...je blbost jakou jsem jeste nesysel......kolik masa tolik cibue, a nebudes potrebovat jisku. Smetanu davam do gulase, pred koncem vareni....Jo a maso, pul na pul, polovinu veproveho, polovinu hoveziho.
Doporučuji přečíst toto , ať se zde nešíří lži http://www.tofu.cz/faq/drozdovy-extrakt-neni-glutamat/
jíška z oleje? no fuj!!! =-O :-X
Segedínsky guláš nie je podľa Maďarského mesta Segedín, ale odvodený od slova "segín", čiže chudobný, v preklade chudobný guláš, lebo je tam menej mäsa ako v iných gulášoch a ten rozdiel je lacná kapusta. I na Slovensku sa používa výraz "segin", ako že, chodobný, chudák, proste segín. Mám to overené od priateľov z Maďarska.
Chytrej až na půdu samozřejmě, že to nevadí. Klasicky se to tak dělá
to je samozřejmě nesmysl. ;-) všechny bujony obsahují glutamát...jen je to nazváno jako kvasnicový extrakt, extrakt z droždí, sójový hydrolyzát, apod. :-D je to jen reklamní tah, glutamát sodný stále přítomen. jen přejmenován. :-D
Maso v segedinu ma byt urcite prorostlejsi a urcite osmazene, aby omacka mela svou chut. Nikdy jsem neslysela o kopecku slehacky, ale o kopecku kysane smetany.
Zelí chvilku povařit s masem, to zelí taky trochu změkne. Takže zahustit až na konec
jedině z bůčku a pěkně vypečeného v troubě nebo remosce... dušené maso v segedínu? to neee
super, moc velká dobrůtka, přidla jsem bojatý bujon Knorr hovězí místo vývaru, nevím jaký jste měla na mysli vy, ale já jsem nadšena těmito bujony - bez glutamátu, přidaných barviv a bez konzrevantů - prostě Knorru věřím.Určitě brzy zopakuji. díky moc za recept a dobrou chiuť přeji. Zuzka
Kysané zelí se ničím nahradit nedá. Se sladkokyselým to už není Szegedin, ale nějaká zelná polévka ppod. z Ukrajiny nebo z Polska.
no kdyz uz se tu smejete tak jiška je spravne s maslem a moukou ;-)
Tak mám premiéru segedínu za sebou a úspěšně :-[ Děkuji za recept :-)
Tak sem zvědav moje premiera, přatelé řekli mi že to mam nejdřív zahustit a pak zeli nebo nejdřív zelí a pak zahusti??
Zdravím, tak já jsem dala olej, na něj cibuli, papriku, maso, aby se ze všech stran opeklo, sůl. Vývar, kmín, nové koření, pepř, bob.list a zelí a v papiňáku vařila hodinu....potom rozkvedlala lžíci mouky ve šlehačce a přilila....a luxusní...už se nemůžu dočkat zítřejšího oběda.... 8-)
Nevadí 8-)
Však JÍŠKOU ta se dělá z tuku (olej,máslo) + mouka. je to dobře ;-)
Pise tam, ze zahusti jiskou z oleje a mouky...odkdy se dela jiska z mouky a vody??? :-\ Chce to lip cist, nez se snazit z nekoho delat blba a posmivat se! Ale jinak si to zahustete klido klasicky moukou a vodou...oboji je mozne...
Není to pokus o vtip ?! Olej s moukou na zahuštění ? Snad voda a mouka ??? ;-) :-D
Chci se jenom zeptat vadí když je zeli ve sladkokyselem nalevu ?
super
Super recept. Dnes ho idem robit. <script></script>
<script></script>
Ahoj, taky ziju v UK a zrovna mam segedin v troube. Vsechny ingredience se daji koupit. Klidne poradim.
proč kys. smetanu ja tam všdy davam mléko :-D
Ahoj Já a Můj muž jsme ho dělaly podle tohohle receptů . Ja vařila a manžel četl postup . Je dobrej a na ozdobu dáváme na guláš petržel a všichni ho chválili. Těšíme se na další recepty az od tyhle stránky. Ahoj Erika. <:-)
Já dávám místo šlehačky kys.smetanu,a maso také osmahneme vždy na cibuli. Jináč moc dobré. ;-)
dneska zkoušíme poprvé a vypadá to dobře myslím se že 1000 lidí 1000 chutí....nevím ale recepty jsou snad od toho aby to člověk zkusil a posoudil případně dolepšil tak jak mu to chutná ne? každopádně dovařeno a vcelku dobrej segín... 8-)
dneska zkoušíme poprvé a vypadá to dobře myslím se že 1000 lidí 1000 chutí....nevím ale recepty jsou snad od toho aby to člověk zkusil a posoudil případně dolepšil tak jak mu to chutná ne? každopádně dovařeno a vcelku dobrej segín... 8-)
Jarko, jedinej vymaštěnej komentář je právě ten tvůj. Zřejmě využíváš ještě diskuse, kde se nemusíš přihlašovat a to i když nevíš o čem je řeč.
HM tady jak koukám na ty komentáře, tak vidím že sem píšou samý hodně inteligentní lidi. Hm a všechno vědí a znají, taky jsou jistě učení kuchaři a mají školu kuchařskou. Tak vymaštěný komentáře jsem fakt dlouho nečetla. O:-) :-D
a v ingrediencích chybi zapsana cibule :-\
Ja tedy každopádně maso osmahnu, moje babička děla jen z bucku liboveho a to nejdříve v troubě ! A maso je chuťové lepší , nedokážu si představit ho hodit jen tak do vody , to neni ono.je to jako u guláše , maso orestujeme s cibuli ... ;-)
Ha...a co bobkový list - alébrž vavřínové dochucení?
A moje babička se v Szegedu narodila a guláš vařila odjakživa ))))))))))
I have never seen it during my 10 years stay in Szeged (Seged) 8-)
Segedín bez bůčku NENÍ segedín!!!!! :-P
Pravý segedýn se nezahušťuje.
K masu přidat bůček, nedávat vůbec olej ani sádlo a bez mouky, raději z redukovat než zahustit a je tak jak ho mám nejraději :-)
segedín je výborný , maso nakrájím a promísím s česnekem a solí , 24 - 48 hodin naležeť, pak už žádný česnek nedávám, cibulu na sádle a ničím nezahušťuji závěrem, a maso jedině vepřová kotleta ..... luxusni chuť
Samo, že žádný olej, ale také žádná jíška! Jinak je segedín jedno z mých nejoblíbenějších jídel. :-)
Souhlasím, tady olej nemá vůbec co dělat. Pod vepřové sádlo, pod kuře a ryby máslo max. s trochou oliváče, aby se nepřepalovalo.Pod hovězí se musím rozhodnout, na jaký způsob ho chci dělat. Pro tmavé omáčky na sádle, pro smetanové na másle.
Pro gurmany doporučuji přidat dvě lžíce sladkého kečupu. :-P
Mamka segedín je to klasické jídlo ale je dobré :-P :-[
Je to klasika, jen misto oleje sadlo nebo maslo. Pod veprove maso sadlo, pod drubezi maslo... hovezi nekupujeme, jen obcas na bifteky nebo rostenou
Právě jsem ho dodělal a přesto ,že mám přísnou dietu umírám blahem. Dík :-D
jj přesně tak
Maminka udělala segedín a všichni jsme si pochutnali...doporučujem 8-) :-P
Děkuju, je výborný! Jen jsem místo oleje použila máslo. Byl to můj první pokus o segedín a myslím, že se fakt povedl. :-P
Samozřejmě, do guláše z vepřového masa musí jít sádlo, olej dávám maximálně do motoru. :-P
Recept vynikající, může mi jen někdo vysvětlit proč do většiny receptů lejete olej???? Já dělám všechno buď na sádle nebo na másle....po babičce :-P =-O
Pokud vám tenhle recept nesadl, zkuste recept zde http://www.skvelyrecept.cz/segedinsky-gulas-recept/ .
Díky tomuto receptu jsem si na segeďák poprvé troufla a neprohloupila jsem! Je vynikající. Děkuji, dávám za 1 ;-)
Segedín miluju, a tenhle obzvlášt. pokaždé ho dělám podle tohoto receptu. :-)
Terezko, ja davam maslo i olej priblizne ve stejnem pomeru a na chuti to neubere, pouze je to takova odlehcena varianta . Jinak podle komentaru vsem chutnal. Jeste mala pripominka: z koho, ceho?? Z masla nebo z oleje....))
Jíška se dá i připravit i s másla pro mě je to lepší ale nedokžu si představit s oleje
Segedín mám strašně ráda, ale nedávám tam cibuli, přijde mi to zbytečné. Dávám tam česnek (nastrouhaný, prolisovaný) protože bez česneku to není ono. Papriky víc - pro hezkou barvu. No, dělám ho samozřejmě trochu jinak ale na tom nesejde, důležitej je vážně ten česnek.
vyborny gulasek. jen jsem pridala ten cesnek a cukr,ak radila okurka555. a jeste jsem pridala bobkovy list a nove koreni. a je to proste pochutnanicko.
Taky dělám podobný recept již několik let, akorát papriky dám trochu více, aby měl lepší barvu a smetanu dávám zakysanou. A hlavně to záleží na chuti každého z nás, někdo má radši kyselejší a někdo méně a také zaleží na zelí. Někdy používám sterilovaný a musím trochu dokyselit octem, když ani smetana nepomůže a někdy dám kysané zelí a zase musím použít trochu cukru, aby to nebylo moc kyselé. Myslím, že by se každý měl řídit svými chuťovými buňkami.
Dělám podobný, jen přidám lžičku cukru a stroužek česneku. Výborný.
výborné. Děkuji za recept.
Výborné. Děkuji za recept.
Guláš byl výborný - dělala jsem poprvé a manžel všude chválil :-)jen papriky bylo více a vůbec jsem nesolila - stačilo slané zelí.
Výborný gulášek, dávám za 1, jen té papriky jsem dal víc, jedna lžička byla dost málo :-)
Recept jsem vyzkoušela a výsledek byl výborný. Ze surovin v uvedeném množství bylo šest velkých porcí.
Právě sem dojedl. Dávám za 1, byl to můj první složitější oběd ai mně analfabetu se povedl a chutnal jak od maminky. neměl chybu
Čo sa týka gulášu, perkeltu, alebo vôbecmesa na šťave, cibulou nič nepokazíte. Radšej viac /aj 2-3/ podľa velkosti, ako málo. Cibuľa, aj keď sa to nezdá,je základom dobrého gulášu, perkeltu, atd.
Jak má poznat kolik dát cibule ? Nikde není napsáno ,že tam patří a pak začínáme slovy nakrájíme cibuli.
Taky jsem měla madarskou babičko a vařila ho nemlich na chlup stejně. Skvělý segedínak, který dnes vařím pro známé, nebot nikdo to neumí jako já. Smetanu nakonec nechávám na každem jak chce.
S kysanou smetanou není kyselý, ale každý podle sebe, že?
je chutný já dávám zelí kvašené a potom se guláš nemusí ani moc solit
Nechápu co je nepochopitelné? Osolíme, vaříme nebo dusíme, nakonec dochutíme - dosolíme. Lepší než nazačátku přesolit. Guláš moc dobrý, podobný dělám už hodně dlouho, snad jen té papriky dávám trochu víc.
Milý anonyme,pochopíš až budeš vařit. Když někdo nechce něco jídlo přesolit tak solí i 3 až 4x dle chuti.
nechapu, proc je to treba solit 2x :-)
Do segoše dávám vždy jen sladkou smetanu a to nic moc tučnou, někdy i s plnotučným mlékem, podle potřebného množství omáčky a se zakysanou si myslím, že bude zbytečně moc kyselý- máme tam kyselé zeli
Chybí mi tam cibule a malinko česneku. Jinak dělám stejný.
Dnes jsem dělala a můj drahý mi řekl, že je to něco mezi svíčkovou a kyselou omáčkou..ale, že je to moc dobré
Recept je super, jidlo vynikajici! Ziji v USA, manzel toto jidlo jedl poprve a moc mu chutnalo vyuzivam tyto stranky pravidelne a pani Kovarova me nikdy nezklamala. Dekuji. Lucie
Evi: já segedín zahušťuji jen zakysanou smetanou,šlehačku nepoužívám.Do té smetany podle potřeby přidám trochu mouky,promíchám a zahustím s ní nakonec gulášek.Jo a není tady napsaný česnek,ten tam taky dávám a nakonec trochu majoránky.:o)
Nejsem žádná moc kuchařka, ale segedín zkusím, vypadá to jednoduše. Nešel by místo šlehačky zakysaná smetana?
Také jsem ho udělala a byl opravdu móóc dobrý
Jsem začátečník, segedín miluju, tak jsem vyzkoušela tento recept. Nestačím se divit, jak jsem skvělá kuchařka:-)). Povedl se a moc jsem si pochutnala. Recept doporučuju! Vynikající.
Muj 1. segedínský gulášek) Povedl se na 1**,je výborný!!!nepodlévala jsem vývarem,ale dala k masu 2 kostky masoxu-Mela jsem toho 4litrový hrnec).Kysané zalí jsem dala sterilované,nejprve jsem precedila přeb. nálev.Je to jednoduché a tak mňam.dává 1****
Ten segedyn je opravdu moc dobrej,akorat te smetany trochu min...Ale je vynikajici!Dekuji....
Dneska jsem ten segedin dala a je vybornej... tatik si to chvali i pres to, ze tam neni smetana.. parada dikys
Alex, bez smotany to už nebude segedín, ale môže byť i kyslá.
A ta smetana jak se tam pise pro zjemneni.. musi tam byt? Zejtra se s tatikem na nej chystam, ale smetanu doma nemam.. tak se ptam jestli tam musi byt. Diky
Vyborny!!!!!!
Pokud nemám vývar z masa, používám bujon hovězí nebo slepičí nebo kuřecí nebo masox. Jana
Vzhledem k tomu, že nemám s vařením moc zkušeností, by mne zajímalo, zda vývarem je myšleno vývar napřl. z masoxu? Díky za odpověd...
Já mám podobný recept od kamarádčiny babičky - viz Segedínský guláš podle maďarské babičky. Žádná jíška, jen maso, zelí, šlehačka nebo smetana.
Ano pane Ladislave,je tak vynikající a je z pořadu Rady ptáka loskutáka.
Ten recept je prostě klasika, ale nedávno jsem to zkusil jinak (nejspíš jsem to někde četl) všechny suroviny kromě jíšky a zakysané smetany se dají do zapékací mísy, a to celé se dá péct do trouby. A nakonec se přidá zakysaná smetana, segedín se nezahušťuje. Je to netradiční příprava, ale mňamka. Ale jak už jsem napsal není to z mojí hlavy.
Výborné, mnaaam
Je mi 20, takže ještě nejsem žádná zkušená kuchařka, ale segedín podle tohodle receptu absolutně nemá chybu. Dělala jsem ho doma prakticky úplně stejně a byl výbornej... Doporučuju všem :o))
Je to opravdu vynikající. Přidávám ještě 1 šlehačku a přítel se poněm může umlátit. Se šlehačkou navíc to chutná spíš jako nějaká italská specialita. Doporučuji vyzkoušet!
Super recept, díky moc! Místo vepřového masa jsem dala soju a je to vynikající!
Nezlobte se Petře, ale pivo do segedínu opravdu ne. Raději sladší bílé víno!
Verte mi najlepšie je to takto: opražíme cibulu,pridáme maso, soľ(aby maso pustilo šťavu)-trochu popražíme spolu-odstavíme,pridáme červenú papriku, zamiešame, podlejeme hovadzím bujónom, pridáme kmín, celé čierne korenie,bobkový list a kyslú kapustu...zahustíme (ja rozmiešam 2,5lyž. hladkej múky v mlieku-cca2dc),a keď je to hotové-odstavím a vmiešam kyslú smotanu. Moju chlap to má radšej kyslé takže + lyžičku octu...
misto vody podlit pivem a neni na skodu pridat platek dobre tlacenky (ta se ale tezce zhani ve spojenych statech jinak mnamka.
Já ho dneska vařila poprvé a bez receptu, ale jak jsem si četla tenhle, tak jsem se moc nevychýlila. Místo vepřového jsem použila krutí prsa(jíme jen drůbež) a místo šlehačky light zakysanou smetanu, no a výsledek mňáááááám.
Tenhle recept je moje spása!Věřím v hodnocení ostatních a jdu se do něj pustit!!!!Děkuji!
Včera jsem ho vařila a je luxusní,do té doby jsem segedin nejedla.Přítel uznal, že jsem dobrá partie, když umím tak dobrý segedín, takže díky.
Tchan mi nedavno na polskem trhu koupil lahev zakysaneho zeli. Nevedela jsem, jak to vyuziju, ale po te, co jsem objevila tento recept rozhodne vim, ze zitra budu muset koupit veprove. Diky za inspiraci pani Kovarova!
Kysané zelí nejím, ale segediňák mi od mamky vždycky chutnal, tak jsem ho zkusila podle tohoto receptu. Můj přítel také nejí kysané zelí, ale pochutnali jsme si báječně oba. Zařazuji mezi svůj jídelníček.
Kvůli svému arabskému zeti jsem vařívala tento guláš z hovězího masa,není to špatné.Máme ho nejraději s houskovým knedlíkem,nebo s chlebem.Jinak obyčejný guláš je také výborný s chlupatým knedlíkem,moc jsem tomu nevěřila,ale je to moc dobré.Můj tatínek ho ještě před podáním opékal na másle.
So zemiakmi určite, Maďar by to podával s haluškami.
dobrota ale jde to i s bramborama nebo ryzi????
no ještě jsem ho nevařila,ale pro mého muže modré z nebes.Ten by ho mohl každý den,tak zítra letím nakupovat.
Výborný gulášek, dělala jsem v papiňáku, maso jsem dusila samostatně cca 10 minut a se zelím ještě asi 10 minut, se šlehačkou výborné!!
Často dělám tento guláš se sladkokyselým zelím, které zbyde od pečeného masa a taky s bramborovým knedlíkem. Tak to máme nejraději.
vyborný,nejlepsi gulas jaky znam
Přidávám ještě na kolečka nakrájenou klobásu a podávám s bramborovým knedlíkem.
Tož pravda,dal sem tam všecko.Vařil sem ho poprvní.Všecí ho chválili,aj decka...Míra
urcite je to rychly a dobry recept, kapusta ma vela vitaminov vraj je dobra proti vtacej chripke ja davam maso na vacsi cibulovy zaklad a ked sa zacne opekat tak pridam koreniny: mletu rascu vegetu cierne ml.korenie cer.ml.papriku aj cesnak teplotu znizim na minimum aby sa masko udusilo vo vlastnej stave! ked je skoro hotove pridam paradajkovy pretlak kapustu( ktoru si mozte vopred domeka udusit osobitne a potom uz len pridat k masu) a nakoniec sladku smotanu 250 ml niekto dava aj kyslu pochutkovu so sladkou smotanou 1:1
Jdem na to a snad to zvladnem. :-))
maso (plecko, bůček) zprudka opeču na cibulovém základu , když pustí šťávu, mírně podleju a v papiňáku dusím 5 minut, pak přidám zelí a dusím dalších 5 minut, když je maso měkké a to zpravidla je, zahustím zásmažkou a povařím ještě asi 10 minut. Pro otrlejší přidávám do základu 2 malé čili papričky nasekané na drobno a 2-3 lístky bobkového listu. No a s domácím knedlíkem Mňam - mňam.
No, mnam mnam gulášek bude pozítří,tak už se moc těším. Jen jsem se chtěla zeptat: Mam nový "papiňák" a nevím, jak dlouho to tam mám nechat. Neporadil by mi někdo, prosím? Dík
decka, vase komentare me donutili napsat seznam a zitra letim do uk tesco...
Nie je to pracne, ale velmi, velmi chutne....
Do segedinského guláše dávám ještě česnek ,papriku až ke konci,kdy se vysmahuje šťáva,protože paprika ztrácí varem barvu a když se ještě přidá malý protlak , je guláš chuťově i barvou lepší...
ja to mam rad je to lacne fajne,ja pridavam este cele korenie, a mlete cierne korenie
martine, tak to jsme dva taky tu v uk podle toho varim.. kysane zeli jsem tu sehnala jen polsky dovoz... a zrovna zitra segedin podle tohoto receptu bude
bylo to super, kdyby tahle stranka neexistovala tak asi umru hlady. Ziju totiz v UK a tady takove dobre jidla nemaji....zatim ahoj martin h.
V seznamu ingrediencí není uvedena cibule a její použité množství. Kmín má být tlučený nebo celý?