Máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru důkladně propracujeme. Vznikne sypká směs jako drobenka. Pak přidáme mléko a vejce, znovu propracujeme a nakonec přidáme rozinky s čokoládou. Vyválíme (na výšku asi 2 cm) a vykrajujeme kulatým vykrajovátkem (sklenička je taky fajn). Pečeme při 180 °C, na pečícím papíře asi 15-18 minut => do zhnědnutí. Těsto si můžete udělat předem, vykrájet, připravit na plech, nechat v ledničce do druhého dne a upéct třeba ke snídani.
2
Je to irské jídlo a jí se to s máslem a marmeládou. Z této dávky jsem udělala 23 ks, ale záleží na průměru vykrajovátka.
Moc dobré, musela jsem vychytat dobu pečení v závislosti na velikosti, ale jsou vynikající, já je sním naposezení samotné dávám rozinky a větší kousky čokolády, krásně se rozpustí a je to jako nutela, když je jím vlažné. Dávám 1++++
Dobré... :-P .Dělala jsem 4 druhy čokoládové ,čokoládové s kakaem ,rozinkové a rozinkové s medem. Těsto se ale hrozně lepilo a vůbec nešlo vyválet. Nevím,kde se stala chyba
Anita V.
|5. 12. 2010 11:33
Vadilo by,kdyby se peklo bez pečícího papíru ? Peču to na zítra a takhle rychle ho nikde neseženu,jelikož jsem ten svůj nechala doma.
Kristýna Novotná
|7. 3. 2009 12:56
Dneska jsem pekla. Udělala jsem je snad ve stejné velikosti jako na obrázku, ale měla jsem jich kolem 40. Půlku jsem měla s rozinkama, druhou s čokoládou. Jsou dobré. Na oslavy hlavně pro děti jsou výborné a estetické
Petra Borisová
|24. 2. 2009 15:13
manželovi kolegové zase vzbudili zájem o moučníček ke kávičce a zatím se mi od nich s prázdným tácem vracela i pochvala.. nenechám se zastrašit neznalostí SCONES a zítra jim do práce pošlu trošku sladké ciziny...
Táňa K.
|29. 3. 2008 11:51
Jsem zatížená na britskou kuchyni, proto mě tenhle recept potěšil.:-) Scones jsou bezva, už jsem je dělala podle jiných receptů a za vyzkoušení určitě stojí. Nejsou oblíbené jen v Irsku, ale také v Anglii, Skotsku a díky přistěhovalcům i v Americe a Austrálii. Jinak jsou ale skotského původu. Mohou se vykrajovat skleničkou, jak napsala paní Jana, my jsme v Anglii těsto rozvalovali na velké kolo, které se pak rozkrájelo na trojúhelníčky. Hotové se mohou prokrojit jako houska, promazat máslem a marmeládou, nebo jen potřít na povrchu. Ale i samotné jsou skvělé.