• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota s pudinkem

autor: Severka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotová roláda
    • 5
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • sůl
    • 40
      g škrob
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 250
      g marmeláda
    • 80
      g cukr krystal na úterku
  • Náplň
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme ho se žloutkovou pěnou. Smísíme škrob s moukou a postupně zašleháme do vaječné hmoty. Na plech rozetřeme těsto. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji krystalovým cukrem (to proto, aby se upečený korpus nepřilepil) a překlopíme na ni upečené těsto. Opatrně sejmeme pečicí papír, korpus ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky zarolujeme. Necháme vychladnout.
2
Ze dvou sáčků vanilkového prášku uvaříme pudink. Roládu nakrájíme na plátky a částí vyložíme kulatou mísu. Jednotlivé kousky klademe těsně vedle sebe a zalijeme je pudinkem. Povrch poklademe zbývajícími kousky rolády. Zchladlou šarlotu vložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Ztuhlou ji vyklopíme na talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota II. aneb roládkový dort

Šarlota II. aneb roládkový dort

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:23

    Dělala jsem šarlotu a kromě placky na roládu upekla na dalším plechu kousek těsta a z toho vykrájela nožičky a hlavičku. Na krém jsem kromě pudinku použila i jednu velkou Lučinu, kterou jsem s pudinkem vyšlehala a krásně to ztuhlo. Po vyklopení jsem pokapala a pomalovala čokoládovou polevou a ejhle - vznikla z toho želvička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Dušený špenát se schwarzwaldskou šunkou
Dušený špenát se…
13
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5…
13
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a…
13
Slovenské rohlíky
Slovenské rohlíky
10
Domácí granola
Domácí granola

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečkové koláče
Šátečkové koláče
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact