Dala jsem se nalákat, ale bohužel jsem čekala víc. Šalamoun byl asi spokojen, my tedy ne. Obyčejná přeslazená buchta, která má do řezů na míle daleko. :-|
Tuhle buchtu peču už dlouho, vždycky chutná a hlavně je rychlá. Dávám 1.
Tento moučník peču už dlouho :-) Je senzační a hlavně rychlý. Horní posypku můžete libovolně měnit. Vyzkoušela jsem např.ml.ořechy,nebo strouhanou čokoládu - vše výborné <3
Výborné !
Dávám za 1. Vnikající! Tyto řezy znám od malička z dětství, kdy je pekla babička.
také jsem dělala a je velmi dobrá a rychlá
ještě mě napadlo zkusit vyklopit koláč a polít ho z té druhé strany, kde nemá kůrku...
Je to dobré a rychlé, dělám jí s máslem, rumem nešetřím - 2 lžíce mi přijdou málo. Po upečení piškot hustě propíchám vidlicí na pečení, aby poleva protekla. Na polevu dělám posypku z nastrouhané Margotky, s ořechy a kokosem a hustě posypu, foto přiloženo :-)
HEEEEEEY GAADŽO PÝCHEEEJ DO TOHO JAK NEVYSTŘÍKNE!
Je,tak o tom propichani jsem tedy nevedela...A to ji pecu od mych 15 let
nás oslovují dodnes, ale musí se buchta po upečení hustě propíchat, pak se poleva vpije dovnitř a vytvoří výbornou čoko náplň!
...už je to dávno,co jsem je pekl a nás tedy moc neoslovily :-( ,tím netvrdím,že jsou špatné :-)) -asi jsme moc zmlsaní ;-) .
Také peču řezy s tímto názvem,ale tochu pozměněné,nic neodebírám a polevu dělám z povoleného másla,kakaa,rumu,mouč.cukru,1žloutku a 2lžičky škrobu či pudinku vše vyšlehám a také potírám na horký moučník.Je to výborné.Je dobré použít hodně tmavé kvalitní kakao.
Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje, tak zkuste místo kokosu nastrouhat tyčinky Margot :-) Aleno, chutě mohou být pravda různé, ale že byste měla až tak zpovykanou rodinu? A protože tady není co pokazit, jste si jistá, že jste pekla podle tohoto receptu?:-))) Já to píši jenom proto, abych trošku kompenzoval Váš kategorický :-( odsudek...
Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje, tak zkuste místo kokosu nastrouhat tyčinky Margot :-) Aleno, chutě mohou být pravda různé, ale že byste měla až tak zpovykanou rodinu? A protože na tomto receptu není co pokazit, jste si jistá, že jste pekla podle tohoto receptu?:-))) Já to píši jenom proto, abych trošku kompenzoval Váš kategorický odsudek...
Upekla jsem tento moučník před dvěma dny a dnes jsem ho více jak 3/4 vyhodila (běžně mi rodinka sní moučníky večer a do rána nic nezůstane) - těsto je pravda dlouho vláčné, moučník pěkně voní a je rychle hotový ale to je tak vše. Chutná jako špatně ochucený perník. Pokud pečete častěji a vaše rodina je zmlsaná jako ta moje tak to ani nezkoušejte, u nás to byl propadák :-(
Taky tento recept znám již od dětství - jen pod názvem Šup do trouby. Jinak buchta sklízí úspěchy :-)
Tenhle recept mám pad názvem Amálka už několik let od spolupracovnice, buchta je velmi dobrá a šťavnatá žádný suchánek
Peču dost často. Když mě nic jiného nenapadá, tak tyhle řezy vyhrávají!
Vynikajúca vláčna buchta, zase raz pochvala
moc dobrá buchtička ahlavně rychlá což se cenní.díky
S alkoholem si nedělejte starosti, mám to úředně.....Děti mají na chalupě sešlost přátel z půlky světa. Vyřešil jsem to ŠALAMOUNSKY. Dvěma plechy. Bílý s rozinkami a ořechy, tmavý s Margotkou. Než jsem to naložil do auta, půl plechu vzalo za své. Stavěli mě za městem. "Pane řidiči...". "Ale já přes tu dvojtou čáru nejel!!" Zbystřili: "Jaká dvojtá???" A zavětřili: "Pane řidiči, Vy jste požil!!!" ...Nenadýchal jsem ani ň! Olizovali se až za ušima a odjeli jednosměrkou proti srsti. Vybílil jsem místní cukrárnu a pokračoval na chalupu... ŠALAMOUNOVI jsem chtěl dát za každý plech jedničku, ale tu druhou to nebere a nebere...
Tak jsem ji vyzkoušela a musím pochválit. Mám ráda rychlovky. Tahle je navíc výborná a voňavá. Posypala jsem ořechy a nemělo to chybu. Takže díky za nápad.
Skvělé!!! Vláčné!!!! Určitě budeme dělat častěji, protože se po řezech jen zaprášilo :-)
Vynikající! Také jsem ušlehala zvlášť bílky a řezy byly nádherně nadýchané. Příště zkusím ještě přidat strouhané oříšky. Dávám 1*
Když jsem rozpouštěla tuk v hrnci s ostatními ingrediencemi,tak jsem to nevystihla s tou teplotou .Zdálo se mi to dost teplé a musela jsem čekat než to zchladne. Ale jinak se povedla.Krásně vláčná.
Právě jsem dopekla, posypala kokosem a půlku strouhanými ořechy a udělala to stou vidličkou poleva se krásně vsákla do těsta. Prostě super jednoduché a bez nádobí :-) dávám za 1. Díky za recept.
Tento recept znám pod názvem Hop do trouby,je to vynikající buchta a hlavně rychlá,dá se různě odměňovat,do těsta lzou přidat rozinky,nebo sekané ořechy.
moc dobré řezy,děláme je doma taky,hlavně když je v sobotu jiná práce a není čas matlat se s něčím pracným.chci vyzkoušet,jestli jde i v remosce,jak tady někdo psal-na koleji troubu nemáme a peču moc ráda..taky ho chci vyzkoušet s těmi ořechy nebo margotkou,to musí být ještě lepší než s kokosem.
Super buchta ! Jednoduchá a výborná. Mamka ji dělá leta, akorát našlehává bílky zvlášť. Také to dělám tak. Dávám 1.
Výborné,rychlé (tedy pro mne) přidávám 1
Vynikající!!! Všm moc chutnalo a je to rychlovka!!! nemá chybu!! U mě je to číslo 1!!!!
Výborná buchta, ráda dělám a s tou vidličkou je to bezva nápad. Příště vyzkouším i Margot tyčinku.
Vynikající zákusek. Myslím, že je zde ve více názvech podobný recept (např. Vařená buchta ..) ale tento se mi líbí nejvíce.
Připojuji se ke chvále. Dle rady po upečení propíchávám vidličkou - poleva se tím opravdu důkladně vstřebá do všech koutů. Řezy jsou rychlé a výborné.
Tento recept znám pod názvem "šup do trouby" a je to opravdu tak a je výborný
Právě jsem dopekla, sypala jsem Margotkou a je to mňamka
Dneska jsem dělala, opravdu velmi rychlé a nepracné.Měla jsem strach, že se to nebude vsakovat.Pro jistotu jsem nechala míň těsta. Ovšem, vše se vsáklo v pohodě.Asi záleží, jak se to peče.Já pekla v elektrické na 170 asi 20 minut.Posypala jsem půlku margotkou a půlku kokosem. Dávám 1*
je to moc dobré po upečení posypat nastrohanou MARGOTKOU-TYČINKOU.
je to moc dobré po upečení posypat nastrohanou MARGOTKOU-TYČINKOU.
Je ten recept výborný určitě ho zkuste nemá chybu
Tyto řezy znám hodně let a jsou skvělé. Mohu všem doporučit!!!
Taky jse byli všichni spokojeni. Je to rychlé, voňavé a moc dobré, Vyzkoušejte všichni
Paní Vencová smekám před Vámi vše od vás je dobře dělatelné a hlavně jedlé díky dávám za 1
Lepší se to vsakuje, když se upečený korpus propíchá na několika místech vidličkou!! Je to osvědčené, dělám to tak pokaždé a je to výýýýýbornééééé
právě jsem ochutnala a jsou skutečně dobré, jednoduché a opravdu rychlé, ocenila jsem, že jsem při přípravě ani nezašpinila moc nádobí, dávám 1
Já znám tento recept pod názvem "ňamka", nedávno jsem řezy po čase upekla a měla jsem úspěch, dávám za 1*.
Tyto řezy dělám již spoustu let a jsou velice oblíbené.
mockrát vyzkoušené, jen cukru pouze1hrnek, a po vyjmutí z trouby hodně propíchám vidličkou a poleva se krásně vsákne do těsta, je to sice po nakrájení trochu neforemné, ale když všem chutná, tak to zas tak neva!
Místo vody jsem dala bílé víno a do těsta jsem přidala dýňový kompot i se šťávou. Je to moc dobré, děkuji za recept. Mirka
Tak jsem to ted dopekla. Nahradila jsem jen vodu mlekem a dala jen 1 hrnek cukru. Chutove moc dobre, ale mela jsem problemy s vpitim te tekutiny, kterou jsem to polivala. Podobne se delaji i Rezy Raffaelo a tam to bylo bez problemu. Zde byl povrch po upeceni dost nepropustny a dost tekutiny steklo ke krajum a ty byly rozmacene. Asi necham prise na politi mene nez 3/4 hrnku.
Teď jsem dopekla a tak báječně to vonělo, že sem neodolala a hned ochutnala. řezy sou fakt vynikající a opravdu rychlé. Snad budou chutnat i manželovi :-)
S tím ovocem je to výborný nápad určitě vyzkouším
Vyzkoušela jsem a musím říct, že je to výborné.Přimíchala jsem do těsta na půlku nakrájené hroznové víno a nemělo to chybu.
Je to rychlovka, které moc chutná .Rum celé řezy krásně provoněl a ke kávě jsme stihli sníst půl plechu ve dvou.
Moučníky tohoto typu mám velice ráda.Dnes jsem ho dělala poprvé a docela jsem si pochutnala.Dala jsem jen o trochu méně cukru.
Šárko, stačí nechat chvíli vychladnout, aby to nebylo moc horké a vajíčko se nesrazilo.
Jak moc se ma nechat vychladnout ta zahrata smes, nez do ni pridam vejce, mouku atd. Myslim, ze i to muze mit vliv na rozmichavani. Muze to byt vlazne nebo to nechat uplne vystydnout?
Skvělé,dávám 1.Moc jsme si pošmákli.Díky za prima receptík.
Zase jsem se přesvědčila, že recepty paní V. V. nemají chybu, díky za recept. Pište prosím dál.....
Tak ten šalamoun je fakt mňam :o)))) včera jsem četla komentáře a neodolala jsem, hned jsem se pustila do pečení. Dala jsem o něco míň cukru. Díky za recept.
Super! Vynikající, rychlý recept. Včera jsem pekla, dnes není ani ždibec!Rum voněl, jen synovi ( 2 ) jsem ho raději nadala.Škoda. Ale třeba žravé řezy, které mám také tady z receptů doma milujeme všichni. Tato buchta se také stala okamžitě oblíbenou. Vlasto, jste 1.
Tak se dívám, mám skoro stejný recept, jen se 3 vajíčky, místo vody mléko a místo Hery máslo. (Rychlá kokosová buchta). Je fakt dobrá, taková rychlovka.
Marie - 3/4 hrnku odeberete ne 3/4 celého množství těsta
Horkovzduch je príma, ale nehodí se na všechno... Já ho používám vlastně jenom na "barvu" poté, co mám v podstatě upečeno. A stačí chvilinka. Na něco je naprosto nevhodný - třeba na perníčky, jsou pak vysušené.
Marie, odlít na polevu se má 3/4 hrnku, ne 3/4 celé směsi.
Mám stejný problém jako Teri. Zdá se mi, že chyba je v tom, že se peče jen 1 čtvrtina směsi a 3 čtvrtiny se dolévají. Nemělo by to být naopak? Tak velké množství polevy jsem se neodvážila na těsto dolít, těsta bylo na velký pekáč málo, že to šlo špatně natírat. Fakt to zkusím příště obráceně.
Opravdu je rozdíl, v jaké troubě pečete. V horkovzdušné mám hopíka nízkého, povrch je osušený, proto se poleva špatně vpíjí. Z plynové je piškot vysoky.To je asi problém Terky.
tento recept jiz 25 roku nazyvam hop do trouby
dnes jsem vyzkoušela,vynikající!!!
Tak tento kolacik som prvykrat robila, ked som mala dvanast rokov a odvtedy je sucastou mojej aj "dospelackej"kuchyne-celych 17 rokov :-) Nepodaril sa mi len raz v Kanade, mali divnu muku. Ale chutovo bol aj tam super.Ja namacam hrozienka v rume a niekedy tam supnem i nasekane orechy. Je to fakt jednoduche a nie presladene a kremove.
No,evidentně se to zkazit dá:-) Každopádně díky za reakce. Příště to snad dopadne lépe.
Téda Teri, tvůj komentář je docela zmatený, vlastně jsem nepochopila jak jsi to vlastně dělala. Jestliže jsi nepostupovala dle receptu, tak proto ti to asi nevyšlo. Na téhle buchtě se nedá nic zkazit.
A kdy jste přidávala prášek do pečiva? Měl by jít do těsta vždy jako poslední, zamíchaný v posledním zbytku mouky.
Dnes jsem vyzkoušela.Bohužel mi těsto vůbec nevyběhlo a poleva se potom nevpila.Může to být tím,že jsem nepřidávala vejce a mouku ke zbylé polevě,ale nejdřív jsem smíchala mouku s vejci a po té přidala polevu?Pečete v elektr. nebo horkovzdušné troubě?Dík za odpověď.
Moc dobrý. I bez kokosu, který se mi doma nenacházel :-)
DNESKA DĚLÁM ŠALAMOUNKA POPRVÉ A VONÍ PO CELÉM BYTĚ.SKVĚLE RYCHLÉ A MOC CHUTNÉ.
O tomto moučníku,jak tmavém tak světlém,si myslím,že je hoden svého jména - Šalamoun.V té světlé podobě hodně vynikne příchut´rumu.
S tím světlým těstem to vůbec neznám ani jsem ještě neslyšela, určitě vyzkouším, to by bylo super, protože část rodiny nemá ráda tmavé moučníky, chce světlé, ale ne suché, tak to by splňovalo obě přání světlíý vláčný moučník
Tento moučník peču několik let ve dvou variantách.Tmavý,tak jak je zde recept uveden,jen s vynecháním rumu.Světlý-tentýž rozpis,s vynecháním kakaa a přidáním rumu do odlité části těstaJeden krájím na kostky,druhý na obdélníky.Vždy rychle mizí a zatím nikdo nepoznal stejný základ.
Řezy vláčné, nejsou suché, což je super, ale jinak chuťově nic moc. Skoro stejné jako obyčejný perník. Taky prosím vždy pište, jestli je to na malý či velký plech. Dala jsem to na malý a buchta vyběhla jako blázen. Možná kdyby byla na velkém plechu, rozlila by se po ní pěkně ta poleva a chutnalo by lépe.
Jeste vcera v noci jsem to pekla-ale na dva zpusoby.1 recept bez cukru s ALTERNOU a jeden opravdu na sladko. Oba jsou vynikajici, ale ja mam radeji ten sladky, asi proto, ze jsem dala vice rumu!!!
Šalamouna dělá moje mamka už kolik let a je STRAŠNE DOBRÝ!!! Dávám za jedna, i když recept znám dlouho. Doporučuji.
Buchtu pecu s uspechem nekolik let a pridavam kompotovany angrest.
Výborné!!!!!
Dobrá a rychlá buchta. Jenom já jsem milovnicí tmavších těst, takže příště dám kakaa trošku víc.
Tento koláč robievam, ale pridávam do cesta kompót. Uviedla som ho tu ako Koláč z kompótu. Kompót mu dodáva vláčnosť a šťavnatosť.
Výborné. dělala jsem pro návštěvu a musela jsem jim dát kus sebou, jak jim chutnalo. Pekla jsem při 170 °C a krásně se upeklo. Posypala jsem částečně kokosem a částečně sekanými nesolenými buráky.
Tak jsem zhruba před hodinkou dopekla...jsme na to dva a půl pekáče uz je fuč (stejně tak mé novoroční předsevzetí, že po 17:00 nebudu jíst, ale nemohla jsem odolat). Ve směsi jsem také měla hrudky, ale šlehač to jistí...1/3 jsem posypala kokosem, druhou oříškama a třetí strouhanou čokoládou - po té se mohl utlouct přítel. Pekla jsem mírně, ke konci jsem přidala.
A jeste rychlejsi je z mikrovlnky. :-)) Musi se ovsem dekat z polovicni davky, a podle sily mikro asi 7 minut.
První buchta, kterou jsem kdy pekla a moc se mi povedla, to je snad zázrak, děkuji
Na to jaká je to rychlovka, je opravdu výborná. Mám ročního syna a většinu jídel teď hodnotím podle délky přípravy, takže fakt bomba.
ahoj. bude to můj první řez, tak snad to nezkazím. jen by tu mohlo být přesněji nápsáno kolik je čeho (na dkg a ne na hrnky) Napíšu výsledek. Ps bude to jako dárek k mamčiným narozeninám.
Já do tohoto moučníku nedávám rum,ale přidávám nakrájené kompotové broskve.Je pak ještě vláčnější...
Rychlá,lehká příprava,konečně schládla a už se baští.Neměla jsem na posypání kokos ale vůbec to nevadí protože vysledek je super.Je to fantastické dávám 1* doporučuji všem vyzkoušet.
Romano, dělávám ho často, ty hrudky by se udělaly asi každé. Buď musíte pořádně zamíchat, ale já volím jednodušší variantu a vytáhnu na to pro jistotu metly, abych nemusela honit každou hrudku vařečkou. Je to pak hezky hladké.
Ráda zkouším nové recepty, tak jsem zkusila a musím ho pochválit. Dala jsem jen 1,5 hrnku cukru a stačilo to. Chtěla bych se zeptat, čím to je, že když jsem do směsi zamíchala mouku, tak se mi udělaly hrudky? Musela jsem to pak propasírovat přes cedník. Děkuji a hodnotím 1.
Upekla jsem a mohu říct,že je opravdu jednoduchý a dost dobrý.Použila jsem do těsta hrst ořechů a rozinek,místo rumu přidala rumovou tresť a výsledek byl na jedničku.Takže chválím a hodnotím jedničkou.:o))
nedávno jsem na tento recept narazila,vyzkoušela - velmi rychlý moučník-dávám za 1.Zvládnou ho i začátečnice
Také tento moučník dělám poměrně často, byť u nás je znám pod názvem Mokré řezy...
Já tuto buchtu dělám taky, ale bez rumu. Je dobrá a hlavně rychlá....
MŇAMKA
tak sem to vytahla teď z trouby...teda z remosky, protože na kolejích troubu nemáme a msim říct že i ta to zvládla...krásně to voní a už to chladne u okna...doufam že mně s tim přítel nevyhodí....mně to moc chutná, trochu mně zarazilo že těsto je tak řídké a i polevy bylo dost,ale vše je v pořádku...díky
Sice jsem směs, která se má v hrnci pouze spojit, omylem uvařila i když je v receptu napsáno nevařit, ale i přesto byli vynikající a všem ohromně chutnali. Výborný recept a já dávám 1.
my tomu říkáme doma Šup do trouby...
Hodnotím za jedna, jednoduchá, rychlá příprava a dobrá chuť.Půlku jsem posypala mletými vlašskými ořechy a půlku kokosem.S ořechy nám chutnalo více.Jinak jsem dala i trošku rumu a chutnal i dětem.
zkoušela jsem všechny možné poznatky z komentáře + vlastní odvahu :o) a výsledkem byly náramné pochoutky a velká pochvala rodiny. Díky!
Mě chutná míň,ale malé dítě už taky nejsem.To je tedy ale zvláštní,že? Prostě jsem ho chtěla vyzkoušet, když ho všichni tolik chválí. A pokud jde o ten rum, řekla bych, že se dává i do dětských dortů (já ho tedy nedávám), tak proč si hned myslet, že by jim neměl chutnat. Není zde uvedeno, že není pro malé děti. Prostě jsem vyzkoušela a píšu svůj názor.
Lenko, je logické, když máte malé děti, tak jim asi rum nebude chutnat, tak proč jste ten recept s ním dělala? To je nepochopitelné. Mě to s rumem chutná, ale to je věc názoru.
Řezy jsem právě vyzkoušela. Kdybych neznala můj starý recept obdobný, tak by mi chutnal. Ale musím konstatovat, že původní bez rumu je lepší, vláčnější,..no a dětem ten rum tam nechutná. Já dávám 1/2 hrnku vody, mouky hladké 1 a 1/2 hrnku a jinak vše stejné. Odeberu jen 1/2 hrnku a nedolévám ničím-hezky se roztírá, je hustější směs a vsákne také. Nemá chybu, u nás frčí hodně.
Lenko, určitě je vyzkoušejte, jsou vynikající dělám je podle tohohle receptu už asi rok, jsou měkoučné a zavoní celý byt no hlavně rumem a tím kakaem, zase udělám
Znám je jako Hop do trouby a bez rumu. Tyhle určitě vyzkouším, děti koláč zbožňují. Je vláčný, vlhký, sladký, nadýchaný a HLAVNĚ je to raz dva.
S ořechy výborné samozřejmě i bez nich, ale s ořechy lepší
Tento recept znam jiz dlouho a nase rodina ho miluje.
Cukru jsem dala jen hrnek a půl a stačilo to.Jinak moc dobré,taková vlhká buchta.Jednoduché.
Tak těmto řezům říkám, FOFR BUCHTA, je to opravdu dobré ať už posypané ořechama mletýma nebo kokosem. Mensi rada, já než naliju na buchtu tu směs, tak ji nahusto propíchám vidličkou, je to výborný a dělám ji často.
Fakt mňamka
To je dobrý nápad s těmi ořechy, určitě vyzkouším, tyto řezy milujeme
Tento kolac je super. Odporucam do cesta pridat postruhane orechy alebo kusky cokolady.
Řezy voní vánocema, jsou výborné. Určitě jsme je nepekli naposledy.
Zkuste také kakaovník (viz recepty), právě jsme ho dojedli. Připadá mi podobný a možná ještě méně pracný.
A. ! tyto řezy jsou vynikající, rychlé a jsou dobré právě proto, že nedusí, ale jsou pěkně nasáklé polevou.
To je chvály, to je chvály a zatím je to moc mokré a měkké
Výborné, vláčné
Výborné, už dělají všechny moje kolegyně
Je to vážně dobré. A jednoduché. Už jsem doporučila dvěma kamarádkám:-)
Pro Káju - mám to vyzkoušený,peču to už několik let na 180°C 25 minut a nemusím se starat o to kdy snížím teplotu na 160°C.Nastavím minutky a můžu připravovat něco jiného.
Šalamounské řezy jsou vynikající. Tip: Těsto jsem nechala světlé a do "tukové zálivky s rumem" jsem přidala kakao, barevně to pak ladilo oku. Navrch jsem ještě postrouhala čokoládou na vaření. Doporučuji!!!
Vyzkoušela jsem a musím říct, že to je super a to nejlepší, co jsem kdy upekla!!!! Jeden pekáč je málo:-)
Rychlé, dobré
Na to, jak málo je s tím práce, je to dobré, ale dost sladké. Nestačilo by tam dát méně cukru? Mám obavy kvůli polevě.
Přistupovala jsem k tomuto receptu s lehkou nedůvěrou protože v něm není žádné mléko, ale bylo to zbytečné. Vynikající. Abych vyřešila dilema ořechy - kokos, dala jsem do těsta hrst sekaných vlašských ořechů a povrch posypala kokosem. Nemá to chybu.
Vynikající !!!!!!!!!!!!! Včera večer jsem buchtu upekla a dneska ráno se dojedla ke snídani. Doporučuji.
Vyzkoušela jsem a musím říct, že je to moooooc dobré!!! Doporučuji všem!!! Všichni si moc pochutnali
Taky jsem to s kokosem trošku přehnala, ale jinak to bylo moc dobré a rychlé.
Včera jsem moučník upekla. Byl opravdu vynikající.Akorát jsem dala hodně kokosu a padal. Asi by bylo lepší nalít směs až na kokos.Ale jinak neměl chybu. Doporučuji.
Neuvěřitelně snadné a přitom vynikající jako nějaký hodně pracný dortík
Vynikajúci...Máme tam radi veĽa rumu...dakujem za recept...Hádam jediný čo sa zje celý
Tento recept peču již dvacet let. Doporučuji kombinovat na posyp použít mleté ořechy se strouhanou čokoládou. Po nakrájení na čtverečky a ozdobení šlehačkou je z toho výroborný moučník pro hosty.
Opravdu dobré a jednoduché. Upeklo se mi to dobře i v dortové formě a jen se 3 vejci. Úplně stačila. Doporučuji.
Výborné, rychlé na práci i na jedení!!
Výborné. Pekla jsem minulý týden posypané kokosem, teď jdu péct znovu sypané ořechy.
je to moc dobry, a hlavne jednoduchy moučnik.mnam mnam.
Marie má pravdu. Je to super!!!!!!!!!!!!
Tak jsem ji dnes vytvořila,ani ještě nevychladla a hned jsem jí šla vyzkoušet.Je suprová.Chodím stále ochutnávat,jen mám obavu,aby něco zůstalo až se rodinka vrátí.
Víc nasáklé jsou pouze okraje buchty, kde bývá trošku tenčí, musí se rychle pracovat stěrkou, ale vůbec to není na závadu. O tyto kousky bývá u nás největší rvačka, někde se jí říká " mokrá buchta ", my jí říkáme " hop do trouby ", díky snadné a rychlé přípravě.
Není moučník moc nasáklí když se poleje?Mám obavy, že to bude jako houba.
Ja jeste hned po upeceni moucnik propicham vidlickou a pak az naleju poleju.
vyborne rezy, vcera jsem pekla a uz se po nich zaprasilo
taky s rumem nešetřím a řezy byly supééér!
Jano, s rumem nešetři!!!!!!!!!!!!!!!!!
Výborné, vláčné a dlouho vydrží, když je rodina hned neobjeví
Je to dobre, ale my to radeji posypane sekanymi orechy:-)
Včera jsem je vyzkoušela, je to velice rychlé, jednoduché. Pekla jsem při 170 st. asi 25 minut, jsou výborné. Daly by se udělat jako dort, prožíznout, potřít šlehačkou, možná ještě přidat ovoce. Taky by to bylo dobré, protože těsto je vláčné a měkké.
Ŕezy jsem vyzkoušela tento víkend a jsou výborné.Ještě nestačily vychládnout a už jsme se do nich pustili.
gabiko - rumu dáme podle chuti, mimochodem, právě si na něm pochutnávám (na tom moučníku s rumem, ne jen na tom rumu :-)já znám ten moučník původně posypaný mletými ořechy - v kombinaci s tím rumem taky móc dobré...my mu doma říkáme Herák :-)
"pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem" kolko rumu? Dolejeme do celého (1/4 l) hrnčeka???Dakujem
moc dobré, já tomu říkám Černý expres
Moc dobré, hlavně, že to není suché, ale pěkně vláčné
Vyborne!!!
Tento recept znám pod názvem-ŠUP-ŠUP.Opravdu je dobrý.
Dělala jsem sypané kokosem jako vánoční moučník, byl vláčný a všem moc chutnal, návštěvy si odnášely recept
Pro Káju: pečte při 180 °a po zapečení snižte teplotu na 160 °a dopečte
Dělám pravidelně, sypu buď kokosem nebo ořechy, všem návštěvám chutná
Zkoušela jsem je o víkendu a všem moc chutnaly. Jsou jednoduché a dobré.
Senzační, dělám často a vždy se povede
Nemám zkušenosti, taky bych chtěla koláč vyzkoušet, ale nevím při kolika stupních mám pect. Poradí mi někdo?
Dobré, rychlé.
Souhlasím, je to moc dobré, posypané kokosem a s neslazenou šlehačkou
Jednoduché a rychlé. Moc dobré.