• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v paprikách
Napište svůj komentář k receptu

Šakšuka v paprikách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
Šakšuka v paprikách
5fotografií
Nahrát fotku
 

Šakšuka je zeleninový pokrm, který pochází původně z Libanonu. Papriky naplňte směsí rajčat a bylinek a dejte je zapéct. Dopřejte jim v troubě alespoň 20 minut, díky delšímu pečení dužina změkne a nasytí se chutěmi.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      stroužek česnek
    • 10
      snítka snítka tymiánu
    • 1
      hrst petržel hladkolistá
    • 2
      ks paprika
    • 4
      ks křepelčí vajíčka
    • sůl
    • pepř mletý
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina zredukovala. Přidejte nadrcený česnek, většinu nasekaných bylin, ochuťte solí a pepřem a asi minutu či dvě povařte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte semínek. Naplňte je rajčatovou směsí, naskládejte na pekáč či plech a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

3
Papriky vyndejte z trouby, v každé udělejte lžičkou důlek. Do mističky opatrně rozklepněte jedno křepelčí vejce a vyklopte ho do prvního rajčatového lůžka. Stejně pokračujte i s ostatními. Pokud papriky neleží rovně, podložte je srolovaným kouskem alobalu, aby vejce nevytekla ven. Vraťte do trouby a pečte ještě 8 minut. Hotové papriky osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a posypte zbytkem bylinek. Podávejte s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šašlik z hlívy

Šašlik z hlívy

Špíz vegetarián

Špíz vegetarián

Jarní šakšuka

Jarní šakšuka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Křepelčí vajíčka Olivový olej Paprika Pečivo Pepř mletý Petržel Sekaná rajčata Snítka tymiánu Sůl

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Karamelový krém

Karamelový krém

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
17
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
16
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
15
Bloody Mary II.
Bloody Mary II.
15
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se salámem
Šafránové rizoto z rýže Carnaroli se…
Šajtky
Šajtky
Šakerbura - sladké taštičky po Ázerbájdžánsku
Šakerbura - sladké taštičky po…
Šalamounské řezy
Šalamounské řezy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
  • Recepty.cz
  • Šakšuka v paprikách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact