• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
Napište svůj komentář k receptu

Saké - činzáno

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Saké - činzáno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg moučkový cukr
    • 3,50
      l voda
    • 1
      kg rýže
    • 50
      g rozinky
    • skořice 5 cm
    • 1
      ks citron Nakrájený na kolečky
    • 6
      ks hřebíček
    • 50
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a přidáme ještě trošku kvasnic. Za 1 a 1/2 týdne až se tekutina vyčeří opatrně slijeme, aby kal zůstal ve sklenici.
2
**Tip:** nechávám kvasit ve sklepě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí saké

Domácí saké

Rýžové víno saké

Rýžové víno saké

Vánoční Cinzano

Vánoční Cinzano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Libor Kučera | 5. 9. 2010 23:38

    Ta rýže má být propláchnutá?

  • Zuza | 9. 11. 2007 20:06

    olouvám se ze ty hrubky :-) byla jsem trochu rozčilená manžel si to četl a pěkně se smál :-)

  • Radka Hudská | 9. 11. 2007 11:37

    Zuzo nerozčilujte se, vždy je to věc názoru, protože každému chutná něco jiného a jak víme všichni jsou složité recepty u kterých i malá chyba znamená, že už to není to ONO. Jen jednu věc bych chtěla zmíněnému anonymu- AŤ MÁM NÁZOR JAKÝ CHCI NESTYDÍM SE ZA NĚJ A VŽDY SE POD NĚJ PODEPÍŠI JMÉNEM.

  • Lenka | 9. 11. 2007 10:45

    Zuzanko, každý má právo na svůj názor i anonym.(Třeba má fajnovější nosánek)Já bych z obyč.kvasnic taky měla strach ale když je tu potvrzeno že je pitíčko dobré i s nimi tak proč nevyzkoušet

  • Zuza | 9. 11. 2007 09:48

    Anonime už jsi psal i na Vánboční cinzano že? nikoho nezajímá že tobě jsou kvasnice hodně cítit!!! Já už mám slito anechávám stát kal už jsme i ochutnali a je dobré. dělala jsem podle Vánočního cinzana.

  • Anonym | 8. 11. 2007 16:59

    Obyčejné kvasnice jsou cítít a to tak, že hodně. Jednou jsem zkusila a už nikdy více.

  • Radka Hudská | 8. 11. 2007 14:17

    používám klasické kvasnice

  • A B | 8. 11. 2007 14:12

    kvasnice jsou myšleny klasické na pečení nebo kvasinky co se dávají do domácího vína?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Droždí Hřebíček Moučkový cukr Rozinky Rýže Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

64
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
14
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
13
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Saké - činzáno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact