• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s brokolicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g šunka
    • 200
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 2
      lžíce strouhanka a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlý rýžový nákyp

Rychlý rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinka | 12. 10. 2014 12:18

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 12:02

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 11:59

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  • Gábina H | 29. 1. 2009 15:13

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  • Věra Štroblová | 29. 1. 2009 13:56

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

  • Monika Špinková | 29. 1. 2009 10:39

    Je to opravdu výborné, dělala jsem už několikrát. Šunku většinou vynechávám, uzeninám moc neholdujeme, a dávám klidně víc brokolice.

  • Tereza Rydlová | 20. 1. 2009 15:50

    Teda to je dobrota! Právě jsem dodělala a ochutnala a je to výborné! Jen jsem neměla čerstvou brokolici, takže jsem to dělala z mražené, a přidala jsem ještě osmažené kostičky kuřecího masa a pórek. Dávám za 1, je to skvělé. Díky moc za recept!

  • Gábina H | 10. 11. 2008 13:15

    Věro, chci se zeptat, jestli se všechna voda v papiňáku vyvaří. Já dělám rýži normálně na plotně a dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. 3 díly se mi zdají dost.

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 11:01

    To je také dobrý nápad, je to z jednoho hrnce a to ráda vařím, díky za nápad. Může se tam přidat např.i kousek kuřecího a bude to dietní jídlo.

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 10:37

    Od té doby co jsem začala zkoušet recepty v papiňáku, dělám rýži takto : osmažím na oleji a kousku másla cibulku, přidám okapanou spařenou rýži, orestuji, zaliji 1:3 vodou osolím nebo kokořením dle chuti bujonem a nahoru dám květák nebo brokolici někdy i mrkev, uzavřu a nechám 5-8 minut hrnec odsyčet, pak nechám cvilku dojít a můžu říct, dobrota a skoro bez práce :-)) nakonec ozdoba : posypu sýrem, trocha kečupu nebo i jablečného čatní a kousek čínského zelí a jídlo jak z interhotelu :-)

  • Valentýna Křížová | 10. 11. 2008 10:24

    Výborné! lehké a zdravé jídlo, zvlášť ta strouhanka na vysypámí mísy mě příjemně překvapila - je to takové křupavější :-) Doporučuji!

  • Jana Czerwenková | 17. 5. 2007 17:05

    Měli jsme dnes k obědu. Výborné! Neměla jsem šunku, tak jsem dala poloměkký salám, přidala pórek a koktejlová rajčátka na čtvrtky. Nevím, jestli to už není jiný recept, ale jako inspirace posloužil tento a zaslouží si jedničku. Určitě zase někdy udělám.

  • Anonym | 16. 4. 2007 23:35

    Dělám něco podobného, ale přidávám ještě na kousky pokrájená rajčata, případně kousek cukety. (Kromě toho, že to skvěle chutná a barevně lahodí oku, brokolice i rajčata mají hodně antioxidantů a když se navzájem kombinují, účinek se násobí, jak jsem kdesi na netu vyčetla.)

  • Linda Klein | 16. 4. 2007 10:08

    Vcera jsme meli k obedu a moc jsme si pochutnali. Urcite brzy zopakuji :-))

  • Marcela Šepsová | 5. 2. 2007 10:14

    Moc dobré, můj muž se ptal jestli píšu komentáře a jestli né, tak ať teď napíšu. Je to fantastické a tento recept budu dělat často.

  • Lada Kovářová | 27. 5. 2006 17:37

    1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky je na vymazání a vysypání zapékací misky. Doplním do receptu.

  • Michaela Atherton | 27. 5. 2006 17:34

    Ta strouhanka se dava dospodu misky nebo se vmicha do smesi?

  • Martina | 27. 5. 2006 16:00

    Vyborne, dekuju! Misto sunky jsem pro pritele dala kure, 2 cibule, trochu petrzelky a palive papriky,prave si pochutnava!

  • Kristýna Dvořáková | 9. 3. 2006 16:45

    Opravdu velmi,velmi dobré. Chutnalo i manželovi. Dávám 1.

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:34

    Dobrůtka, schváleno celou rodinou. Děkuji za recept, největší chuť měl náš tříletý syn, přidal si dvakrát.

  • Zdena z JM | 17. 1. 2006 07:34

    Hledala jsem nějaké lehké zeleninové jídlo.Toto je to pravé.Dala jsem méně rýže,více brokolice.A ještě jsem si to usnadnila tím,že jsem nic nešlehala,vejce a máslo jsem jen zamíchala do této směsi a upekla v remosce.Výborné.

  • Alena | 16. 1. 2006 12:09

    Výborný, rychlý a hlavně jednoduchý :-)) Doporučuji.

  • Lenka | 12. 8. 2004 13:43

    Vynikající,moc nám to chutnalo

  • Lenka | 21. 5. 2004 20:15

    Vynikající delikatesa.Vynecháním šunky získáte božskou krmi pro vegetariány, masožravci neprohloupí když šunky dají o 10 dkg víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Eidam sýr Máslo Pepř mletý Rýže Strouhanka Sůl Šunka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Domácí kečup

Domácí kečup

Obložená vejce

Obložená vejce

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
10
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

Lukáš Vaculík v nové roli: Ukázal krásnou a vlivnou manželku

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact