Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a rozmačkáme česnek, který rozetřeme se smetanovým sýrem. Uvařenou rýži scedíme a dáme do větší misky, kde přidáme nastrouhaný sýr, smetanový sýr s česnekem, sušenou bazalku, nakrájenou na jemno petrželovou nať. Vše promícháme a rozdělíme do menších mísek, z kterých uvedené jídlo ihned konzumujeme za tepla.
už delší dobu po tomto receptu pokukuji, právě jdu na to, tak jsem zvědavá O:-)
Petra Dobešová
|9. 8. 2010 13:51
Prosím prosím jaký konkrétní "mazlavý sýr" je pro recept vhodný?
Mila Foglova
|20. 8. 2007 05:08
Mily Jarousi, tak mame zase jeden zaludecni orgasmus za sebou :) To byla takova dobrota ooooooh!
Petra K.
|23. 5. 2007 10:06
Fantastické! Děkuji za recept. Jaroušku jste kabrňák! Přidala jsem do toho ještě mraženou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev)a nemělo to chybu. Už se těším, až to nabídnu manžílkovi.
olga lisáková
|12. 1. 2007 12:48
Ještě teď se olizuju. Bylo to prostě úžasné... Ten česnek, ta petrželka a v tom ten sýr! Moc díky za recept.
Kateřina Dvořáková
|5. 1. 2007 12:27
Rýže a kari je úžasná kombinace... Rýži dodáte lepší chuť, když k ní při važení přidáte cca 3 hřebíčky... A doporučuji nepřidávat kari hned do vody, ale až po uvaření. A to tak, že se přisype na pánev do rozehřátého oleje a hned k tomu se vsype rýže... Nechá se chvíli restovat. A pak pokračovat v receptu (od části... a dáme do větší misky, kde...)
barča
|5. 1. 2007 12:19
Taky hodnotím jako dobrý typ, kombinace česnek, sýr, smetana ( zde mazlavý sýr), bazaka nemá chybu. Znám to s těstovinami, ale s rýží to bude zcela jiné a myslím, že dobré.