Mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme, přidáme vejce, olej a mléko a vše dobře promícháme. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme do těsta. Těsto nalijeme do koláčové formy nebo jen na plech (vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou) a celý povrch poklademe rybízem a nakonec posypeme drobenkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.
Skvělý koláč! Dělám 1 a 1/2 dávky na velký plech, vydrží dobrý a vláčný 3 dny. Byla jsem skeptická k drobence z hrubé mouky a krystalového cukru (děláme z polohrubé mouky a cukru moučky), ale byla skvělá a koláč moc chutnal doma i v práci. Starý rodinný recept na drobenkovou buchtu vyřazuji a nahrazuji tímto!
luci
|20. 7. 2014 16:48
Těsto je supr :-) Díky za tento recept.
Anna
|3. 7. 2014 15:14
týjo ! mnam ted ho dem hned dělat <:-)
Klára
|2. 7. 2014 18:01
Ehm, omlouvám se, komentář patří pod jiný recept... :-!
Klára
|2. 7. 2014 11:30
Zapomněla jsem při přípravě nalít do děsta olej :-[ a trnula, co z toho vyleze, ale koláč byl vynikající i tak! Použila jsem 2 hrnky polohrubé, snížila jsem dávku cukru (na 3/4 hrnku), pekla s rybízem a nedělala drobenku. Takže vlastně skoro úplně jiný recept :-)) , ale koláč se nakonec vyvedl a byl moc dobrý. Těsto bez oleje trochu tužší a samozřejmě sušší, ale vůbec nám to nevadilo - naopak, asi při příštím pečení (rybíz ještě na zahradě je) udělám zase totéž. Každopádně děkuji. Známkovat nemůžu, ale kdybych mohla, dám 1 :-)
Adriana
|4. 8. 2013 08:22
Koláč se velmi povedl, moc dobrý recept
Katherina
|16. 7. 2013 20:08
PS2: Oprava, těsto mi právě z formy vyteklo v troubě :-D :-D :-D
Katherina
|16. 7. 2013 20:06
PS: Dělala jsem v dortové formě - dávka akorát
Katherina
|16. 7. 2013 20:05
Místo rybízu jsme měli maliny, ale i tak byl koláč výborný. Těsto je super, musela jsem si nechat trošičku v míse na vylízání
opravdu super !!! jednoduchý, rychlý recept; děkuji :-)
Michal
|25. 7. 2012 20:03
Přesně :-)
Ondřej
|14. 7. 2012 13:57
Poněvadž jsou dobrý, ty chytrá :-P
simona
|12. 7. 2012 21:27
Opravdu snadný, rychlý a hlavně výborný koláč, jen to množství dejte opravdu raději dvojité, aby to bylo na celý velký plech. Po třech dnech znovu peču ten samý, dokud je rybíz!
Samantha
|5. 5. 2012 13:42
Kolac je skvelej, vazne moc dobry .. preferuji radeji mensi formu nez-li plech.
Markétka
|29. 6. 2011 16:08
Výborný koláč, ale na plech radši z dvojité dávky!