• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízovo-angreštový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rybízovo-angreštový koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Na přípravu jednoduchý, v chuti přímo božský! Vyzkoušejte tenhle příjemně sladkokyselý ovocný koláč, který vydrží dlouho vláčný.

Suroviny

3 porce
    • 400
      g rybíz
    • 400
      g angrešt
    • 6
      ks vejce
    • 300
      kg třtinový cukr +160 g na posypání
    • 240
      g hladká mouka
    • 160
      g máslo studené, plus na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu rozklepněte vejce, vsypte cukr a šlehejte asi 5 minut na střední rychlost. Vznikne našlehaná hutná světlá pěna. Přidejte mouku a už jen vařečkou či stěrkou promíchejte.

RADA: Jak vyklápíme bábovku

2
Polovinu těsta nalijte do pekáče, na těsto rozprostřete polovinu ovoce, vlijte zbylé těsto a přidejte zbytek ovoce. Máslo pokrájejte na plátky, rozložte ho na koláč a vše rovnoměrně zasypte zbylým cukrem. Pečte 50–60 minut, propečení vyzkoušejte špejlí.

RADA: Jak to udělat, aby se těsto nepřipálilo

3
Koláč nechte vychladnout a krájejte na kousky. Tenhle koláč můžete pro změnu připravit i s jiným ovocem, zkuste třeba na kousky pokrájené meruňky, broskve, šve švestky nebo měkčí hrušky.

RADA: Rybízový koláč

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky

Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky

Hrnkový drobenkový koláč s mraženým ovocem

Hrnkový drobenkový koláč s mraženým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Piknik
Svačina Pečení Děti Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Hladká mouka Máslo Rybíz Třtinový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

listové těsto

listové těsto

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Piškotový vynikající dort
Piškotový vynikající dort

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Kupujete si oblečení, které potom nenosíte? Zkuste v obchodě tyto triky!

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízový čaj
Rybízový čaj
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízovo-angreštový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact