• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová marmeláda

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 168
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová marmeláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l šťáva
    • 1
      kg cukr stačí i 900 g

Postup přípravy receptu

1
Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na slabém plameni 35 minut.
2
Sléváme do lahviček, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Potom odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda II.

Rybízová marmeláda II.

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirkaoffc | 16. 7. 2021 16:10

    Určitě vyzkouším

  • Sinča | 16. 7. 2016 14:44

    Souhlasím že tak dlouhé vaření je zbytečné a následné pasírování taky. Nejdřív odšťavnit a pak už je to s gelfixem hračka.

  • M | 13. 7. 2016 17:40

    Pokud budete vařit rybízovou šťávu tak dlouho jak je uvedeno v receptu, dostanete cosi, co za horka má konzistenci marmelády a za studena spíš povidel. Nehledě na to, že víčko se vám utěsní tak, že budete mít opravdu velké problémy ho otevřít. Na druhou stranu se výsledná hmota skvěle hodí do povidlových šátečků (http://www.recepty.cz/recept/povidlove-satecky-146501)

  • Mirka | 11. 7. 2016 20:48

    Zbytečně zdlouhavé. Stačí odšťavnit nebo krátce povařit a propasírovat, pak přidat cukr a želírku, která ani nemusí být, protože rybíz sám o sobě želíruje dobře. Pak stejný závěr a je hotovo. Na co přes půl hodiny vařit, zbytečnost!

  • alena | 1. 7. 2016 22:05

    Je to ale prasárna, co je ještě za hegeš v tom co člověk obere fuj. :-$ :-$

  • J.Tereza | 6. 8. 2015 13:09

    :-D Moja mamička a babička to robili presne takto, a to sa babička narodila v roku 1896. :-D ;-)

  • Napalsko | 28. 7. 2015 14:28

    Není potřeba dávat vodu,rybíz sám pustí šťávu a nic se nepřipílí :-)

  • Napalsko | 28. 7. 2015 14:27

    Já tam nepřidávám vodu . Rybíz pustí sám šťávu a nic se nepřipaluje :-)

  • Libor | 19. 7. 2015 14:17

    Teď jsem ho dodělal a je to velice jednoduchý recept. Asi ale záleží na druhu červeného rybízu,protože před týdnem jsem dělal první várku ale ta chuť nebyla ta správná (rybízová). Jinak želírovací cukr není podle mě třeba vůbec přídávat. Při vaření už sam želíruje to poznáte želírovací zkouškou(kápnout na talířek a nechat chvilku vychladnout, pokud nestéká je to v poho).jJeště nikdy se mi nestalo že by do druhého dne neztuhnul. Za tu chvilku, kterou tomu věnujete, bude odměnou výborná rybízová marmeláda, se kterou se ty kupované nedají vůbec srovnat. Já jsem ze 2 kg rybízu,propasíroval 1 350 ml šťávy. Po přidání 1kg cukru(máme ji radši kyseljší) a 30 minutovém. vaření, jsme naplnili 6 ks zavařovacích sklenic 1 sklenice má obsah 350 ml)

  • Šárka | 2. 7. 2015 15:05

    Proč všichni ten rybíz vaříte se stopkami a nejdříve si ho nenamelete? Tak to aspoň dělali maminky a babičky dříve. :-)

  • lída | 19. 6. 2015 21:38

    já jsem asi tupoun, ale jak vaříte ten rybíz - musí se k tomu přidat voda,ne? ale kolik? jen po dně, aby se to nepřipalovalo a pak užto pustí šťávu samo? díky.

  • petra | 5. 8. 2014 11:09

    pokud se dobře chytí víčko, vydrží dlouho, my doma objevili várku zavařeniny podle stejného receptu ještě z devadesátých let a je naprosto v pořádku 8-)

  • ariska | 18. 7. 2014 18:23

    vyborné !!! moc dekuji za recept, který jsme zvladli i jako zacatecnici :-) varili jsme rybiz vcetne stopek a pak to vse propasirovali. místo cukru jsme dali zelirovaci cukr marmeláda je vyborna :-) dekujeme ....

  • J.Tereza | 13. 7. 2014 20:56

    Zbytočne ste si pridávali prácu, po rozvarení sa ríbezle pasírujú, takže aj stopky víám ostanú "mimo. :-)

  • allena89
    allena89 | 9. 7. 2014 20:25

    Perfektní!!! Ale stopky jsem obrala. Rybíz nádherně želíruje.

  • allena89
    allena89 | 9. 7. 2014 20:25

    Perfektní!!! Ale stopky jsem obrala. Rybíz nádherně želíruje.

  • Markéta | 7. 7. 2014 17:27

    Dělám míchaný rybíz červený s černým, ale ze štopek ho obírám. Cukr zajistí dlouhou trvanlivost i tak, ale přidávám i trochu kys. citronové :-)

  • lenka | 4. 7. 2014 11:35

    Výborná včera jsem dovařila,jen by mě zajímalo,jak dlouho vydrží?Potřebovala bych minimálně půl roku:-)

  • ramona | 10. 8. 2013 16:15

    snad výborná

  • Evča | 25. 7. 2013 10:04

    Recept super,taky se mě povedla:-)

  • tatárová květa | 18. 7. 2013 13:08

    ahoj mě se teda povedla je víborná

  • Kačka | 16. 7. 2013 23:04

    Chtěla bych poznat chlapa ,který zavařuje.

  • Kamil | 14. 7. 2013 21:44

    Ahoj, já dal na 5litrů šťávy 3,5kg cukru a je to super. Kyselkavější a ztuhla stejně. Mimochodem jsem tam přidal cca 3litry zralých višní a marmeláda nemá chybu.

  • Kitty | 21. 7. 2012 18:41

    Potěšilo mě, že šťávu smíchám s cukrem, povařím a je hotovo. Otáčím sklinku, dobře vidím netěsnosti a taky horká marmeláda zalije víčko, takže se nekazí. Du na to, šťávu už mám odšťavněnou a odměřenou. Bude dobrá do jogurtu. Náhodou jsem koupila dortový korpus, má tři patra. Promazala jsem je zbytkem poslední marmelády a návštěva jen mlaskala. Já raděj nepeču, ale tohle byla vychytávka, abych mohla dýl hrát karty s návštěvou :-P

  • pavla | 18. 7. 2011 09:29

    prosím ten rybíz daváte do odštavnovaču aj ze stopkamy děkuji za rychlou odpoved

  • Mášenka M | 28. 6. 2011 18:42

    Na rybíz používám odšťavňovač. Rybíz želíruje velmi dobře, ale nesmí být přezrálý. Máme ho nejradši do lineckého slepovaného cukroví.

  • tonca | 20. 12. 2010 17:34

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Tereza - | 11. 7. 2007 08:53

    Vierka, stačí pridať 90 dag cukru, obyčajný, ríbezle majú veľa pektínu. Nech ťa nemýli, že po uvarení bude riedky, on pri ochladzovaní stuhne :)))

  • Věra z DC | 11. 7. 2007 07:34

    Tak Terezko vyzkouším Tvůj recept, mám doma další kyblík rybízu tak můzu experimentovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rybízová
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Šťáva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Arabská rýže

Arabská rýže

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

82
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Jednoduchá křupavá drobenka na sladké knedlíky, těstoviny, palačinky...
Jednoduchá křupavá…
31
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
29
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
28
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s drobenkou
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact