• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybí polévka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 23
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
Rybí polévka II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 90
      g máslo 40 g na zasmážku
    • sůl
    • voda Na vaření
    • 40
      g hladká mouka
    • 250
      g květák Růžičky
    • 100
      g žemle Na kostičky osmaženou na másle
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 160
      g kořenová zelenina (Mrkev, kořenovou petržel a nejvíce celeru) očištěnou a na jemné nudličky nakrájenou
    • 100
      g růžičková kapusta V celku
    • játra z kapra
    • jikry Nebo mlíčí
    • rybí hlavy A jakékoliv odřezky

Postup přípravy receptu

1
Hlavu kapra zbavenou střelí a jakékoliv odřezky uvaříme po 10 min. Slijeme a prochladlou rybu dobře obereme, a dáme stranou. Vývar dáme vařit s žlutým hráškem, pak ho rozmixujeme. A postupně vložíme zeleninu usmaženou na másle a povaříme. Přidáme obrané maso. V malém kastrolku připravíme jíšku, přidáme do polévky a dobře povaříme, vše znovu rozmixujeme a znovu vaříme. Vnitřnosti dobře oprané, nakrájíme na kousky a dáme do polévky, ve které je vaříme asi 10 min.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Po 10 min. vaření osolíme a přidáme květák rozebraný na růžičky a na 1/2ku kapustičky. Před koncem vaření přidáme muškátový oříšek, zelenou pažitku a horkou polévku podáváme s Piškotovým svítkem nebo jenom osmažený chleba či houstičku nakrájenou na kostičky. Ochutíme.(nejlepší je suchý vývar v prášku)
3
P.S.: Snažte se koupit jikrňáče. Jikry jsou rozhodně lepší než opražená krupice.

RADA: Polévky, které zaženou i ten největší hlad!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybí polévka s knedlíčky

Rybí polévka s knedlíčky

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Rybí polévka s hrachem

Rybí polévka s hrachem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel Vacek | 23. 12. 2016 12:46

    Jestlipak se může vařít v polévce i kůže z kapra?

  • Roman Raba | 22. 12. 2009 18:43

    Dnes jsem ji vařil s malými vlastními úpravami a je moc dobrá, dávám 1.

  • Simča Sládková | 31. 12. 2006 14:39

    Tak já tedy dělám rybí polévku podle mojí babičky, je šííííleně pracná a šíííleně dobrá. Pokud vás to zajímá, je tady: http://rodina.cz/scripts/journal/article.ASP?id=33539&from_fid=282&from_kid=6119 (Nechci ji sem vkládat, je už tady na polévku několik receptů...)

  • Hedvika | 25. 12. 2006 15:29

    Polévku vařím jenom z hlav a odřezků,na závěr přidám jikry a mlíčí,pokud mám hodně mlíčí, dělám knedlíčky.Kapusta, květák a hrášek by mi v této polévce doma neprošly.To je vedlejší. Ale pokud René obětujete dalšího kapříka(možná jste rybář a nevíte,co s tím) na polévku,je to jen dobře,vývar bude stát opravdu za to.Já mám jen toho jednoho na vánoce a hlavy sbírám po sousedech:-))

  • jana | 24. 12. 2006 14:18

    rybí polévka je dobrá, asi ji neumíte uvařit, mě ji včera uvařil kuchař v práci a moc nám všem chutnala

  • Di | 24. 12. 2006 14:15

    A to jste, René, na omylu. I když vařím rybí polévku jinak, rozhodně ji vařím z hlavy a z odřezků.

  • René Prchlický | 24. 12. 2006 12:57

    Rybí polévku výhradně z rybího masa. Hlava, vnitřnosti a jiné chuťovky na poetice tomuto jinak výbornému jídlu rozhodně nepřidají.

  • Jana Dvořáková | 20. 12. 2006 09:47

    Rybí polévka není dobrá

  • Mirek Neštěmickej | 25. 1. 2005 11:31

    Polévka je jistě skvělá a chutná, ale kapr i ostatní ryby mají pouze skřele. :-)

  • Josef Žídek | 22. 1. 2005 07:53

    Odpověď od autora.J.Žídek Hrášek jsem nedal do ingrediencích,okamžitě to napravím.Ten je totiž velmi důležitý.Dokáže odstranit pach ryb.Někteří lidé ho totiž nemají rádi a můžu se pochlubit lidmi kteří rybí polévku nejedli a těm jsem dával recepty jak jim chutnala.Hrášek je žlutý!! a suchý.Namočit na hodinu.

  • A. Gabrielová | 10. 1. 2005 17:22

    Prosím o odpověď - jaký hrášek ? (Moc se omlouvám, ale nějak ho nevidím). Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Rybí
Polévky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Játra z kapra Jikry Kořenová zelenina Květák Máslo Muškátový oříšek Růžičková kapusta Rybí hlavy Sůl Voda Žemle

Vánoční rybí polévka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Vánoční rybí polévka

Poslední sledované recepty

25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
11
Buřty na pivu
Buřty na pivu
10
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

Václav Upír Krejčí: Hororová oslava 70. narozenin!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Rybí nugetky se salátem
Rybí nugetky se salátem
Rybí polévka
Rybí polévka
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka - smetanová
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s filetem z tresky
Rybí polévka s hrachem
Rybí polévka s hrachem
  • Recepty.cz
  • Rybí polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact